Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Toplu Ulaşımda Yeni Dönem Başladı

Toplu Ulaşımda Yeni Dönem Başladı

Toplu Ulaşımda Yeni Dönem Başladı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, toplu ulaşımda 147 adet aracı birden hizmete sundu.
Kent Meydanı’nda düzenlenen 147 adet Halk Otobüsünün Tanıtım ve Hizmete sunulması törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Devlet Su İşleri 4. Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Halit Yılmaz, İGM Başkanı M. Mehmet Tüzün Aksaray Üniversitesi rektörü Mustafa Acar, Aksaray Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Aksaray Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aksaray Belediyesi’nin şehre kazandırdığı 147 adet son model toplu taşıma aracının ve yeni sistemin açılışı için bir tören düzenlendi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Amacımız eskiden kalma, modern kent yaşantısında karşılığı olmayan dar görüşlü düzenlemeler değil; köklü sistem değişikliği yapmaktı ve Allah’ın izni, hemşerilerimizin desteği ile bunu başardık” dedi. Değişimi anlatan Başkan Yazgı, bu kapsamda son model 147 adet araç alındığını ve süreç içerisinde yeni araç sayısının artacağını söyledi. Bu araçların iklimlendirme, güvenlik, şehir yaşamına uyum gibi önemli artılarının olduğundan söz eden Başkan Yazgı, “Araçlarımız 57 yolcu kapasiteli büyük araçlar ve yolcuların konforu için önemli pek çok özelliğe sahip. İklimlendirme sistemleri sayesinde bu araçlarda yolculuk, yaz ve kış döneminde sorun olmaktan çıkıyor. Araçlar, kabin içi kamera sistemiyle saniye saniye izlenebiliyor ve güvenliği tehdit eden tüm unsurlar net şekilde görülebiliyor. Ayrıca araçlarımızdaki en önemli yenilik engelli kardeşlerimize yöneliktir. Tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan engellilerimiz bundan böyle, hiç kimseye ihtiyaç duymadan, araçlarda bulunan rampalar sayesinde toplu ulaşımı kullanabilecekler” dedi.
Başkan Yazgı, araçların sessiz çalışma ve doğayı daha az kirleten çevreci özelliklerinin de olduğunun altını çizdi. Durakların yenilendiğini ve toplu ulaşım araçlarının 15 farklı güzergahta günlük 500 kilometre mesafe kat ettiğini belirten Başkan Yazgı, “Günlük ortalama 35 bin yolcu taşınıyor ve bu rakam bazı dönemlerde aylık 1 milyon kişiye kadar ulaşabiliyor. Taşınan yolcu sayısı şehrimizin ne denli hızlı şekilde büyüdüğünün bir göstergesidir. Biz de bu büyüme ivmesini göz önüne alarak, şehrin gelecek yıllarına hitap edebilecek bir sistem kurmaya gayret ettik” dedi. Yeniliğin sadece teknik yenilik cihetinde olmadığını, mantıksal bir sistem değişikliği olduğunu vurgulayan Başkan, “Esnaf kardeşlerimizin iletişim becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitim çalışmalarımız da var. Biz, şehrimizdeki her insanımıza değer veriyoruz ve onlar için gelecek on yılları kurguluyoruz” diye konuştu.
Başkan Haluk Şahin Yazgı, yeni sistemin hayata geçmesine emek ve destek veren dolmuşçu esnafı başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ederek, “Yeni araçlarımız şehrimize hayırlı olsun. Bu son nokta değil; kurduğumuz sistem tüm gelişmelere entegre olabilecek bir sistemdir ve bizler tüm yenilikleri ciddiyetle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk tarafından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın adına Başkan Vekili Halit Yılmaz’a Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan’a Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar’a, Aksaray ISUZU Bayii Ferhat Çağlayan’a teşekkür plaketi verildi.



Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı