Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Toplumun Artı ve Eksilerinden Hepimiz Sorumluyuz

Toplumun Artı ve Eksilerinden Hepimiz Sorumluyuz

Toplumun Artı ve Eksilerinden Hepimiz Sorumluyuz

Yetim Gülerse Dünya Güler sloganıyla Aksaray´ın yetimlerine kol kanat geren Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği yaz tatilinde de onları yalnız bırakmadı. Dernek bünyesinde faaliyet gösteren İHH Çocuk Kulübü, il merkezinde yaşayan ?özel çocuk´, ?özel emanet´ diye adlandırdıkları yetimler için Yaz Kur´an Kursu düzenledi. Kurs hakkında görüşleri alınan yetim anneleri, çocuklarının her gün zevkle ve büyük bir heyecanla kursa gittiklerini, eve döndüklerinde kursta yapılan ders ve etkinlikler hakkında sohbet sonrasında, planlı eğitimle çocuklarda kısa zamanda kaydadeğer etkiler gördüklerini belirttiler. Anneler, İHH´nın kursla ilgili hiç bir ücret talep etmediğini, her gün yemek ikram edildiğini, hediyeler dağıtıldığını, geziler ve pikniklerle çocuklara unutulmayacak bir ay yaşattıklarını söylediler. Kapanış programında da duygu dolu anlar yaşandı. Yetim anneleri, kursun tüm giderlerini üstlenen hayırsevere teşekkür, dua ve selam gönderdiler.

TAM GÜN EĞİTİM VERİLDİ

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Eğitim Birimi Başkanı Eyüp Korkmaz´la kurs hakkında sohbet ettik. Eyüp Korkmaz, Aksaray İHH yönetiminin aldığı karar doğrultusunda istişare ekibi kurarak kursun içeriği ile ilgili hazırlıklar yaptıklarını belirtti. Öğlene kadar İslami derslerin işlendiği kursta, öğle yemeği, namaz ve etkinliklerle tam bir gün eğitim verildiği belirtildi. Korkmaz, ilimizde saygın bir hafızdan da tecvid eğitimi verdirdiklerini, çocukların öncelikli bilmeleri gereken sureleri ve duaları usule uygun öğrenmelerine yardımcı olduklarını kaydetti.

AKSARAY´IN İSTİKBALİNE DAİR GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR

Konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, Aksaray´da gönüllü hizmet eden derneklerden biri olduklarını ve il genelinde ihtiyaç sahibi ailelere yardımlara devam etmekle beraber, İHH Yetim, Genç İHH ve İHH Eğitim Birimleri ile de eğitimli nesillerin yetişmesinde çaba sarfettiklerini söyledi. İHH Başkanı Özkan, bu yüzden yetimler için Yaz Kuran Kursunun açılmasına karar verildiğini sözlerine ekledi. Özkan, amaçlarının güçlü bir Türkiye için Asım´ın Nesli olarak adlandırdıkları vasıflı ve güzel ahlaklı insanların çoğalmasına, topluma faydalı hizmetler yapılmasına katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Dernek Başkanı Özkan,

HER STK 100 ÇOCUKLA İLGİLENSE AKSARAY´DA ÇOK GÜZEL GELİŞMELER OLUR

İHH Başkanı Önder Özkan, herkesin başkasından bir şeyler beklediği, bencilce duyguların yoğunlukta olduğu bir süreçten geçtiklerini; hal böyleyken toplumda yaşanan cinayet, hırsızlık ve her türlü adi suçlardan dolayı hiç kimseyi suçlamaya haklarının olmadığını ifade etti. Özkan, ?´Her sivil toplum kuruluşu, ilin bir sorununa el atmış olsa ve o alanda ihtisaslaşsa, şehir kısa zamanda değişecektir. Bizler, yetim ve muhtaçlarla ilgili projelerimizde bazı STKlardan ve istisnasız tüm kamu kurumlarından destek aldık. Devletimiz, STKlar olarak şeffaflığı benimseyip ve iyi niyetle hareket ettiğimiz sürece her zaman desteğini sunacaktır kanaatindeyiz. Bu bağlamda tüm yetkililerimize şükranlarımızı sunuyoruz.´´dedi.

KURS SÜRECİNDE TÜM ÇOCUKLAR KUR´AN OKUMAYI ÖĞRENDİ

Bir ay süren kurs boyunca özel çocuklara Kur´an, Siyer, İlmihal, Adab-ı Muaşeret dersleri verildiğini belirten Özkan, ?´Öğle yemeği sonrası kılınan namazı müteakip çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirdik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında, yetimlerin Gençlik Merkezinde devletin imkanlarından faydalanmalarını sağladık. Her gün futbol, okçuluk, yüzme, zeka oyunları, masa tenisi, langırt, sinema, bisiklet turu, vb değişik sosyal ve sportif faaliyetler ile çocukları eğlendirdik. Haftada bir gün kurum dışı gezi-piknik yaptık.´´dedi.

HASANDAĞI´NDA KURULAN BÜYÜK ÇADIRLARDA VATANSIZLIK ANLATILDI

Aksaray İHH Acil Yardım Arama Kurtarma Birimi tarafından Hasandağı piknik alanında kurulan iki büyük çadırda, özel çocuklara Suriye örneği verilerek milyonlarca insanın çadırlarda hayata tutundukları anlatıldı. Dernek Başkanı Özkan, kurs öğretmenlerinin çocuklara çadır içinde verdikleri derste, vatansızlığın, evsizliğin ne demek olduğunu, bu tür durumlara düşmemek için çok çalışarak ülkemizi daha da güçlendirmek gerektiğini söylediklerini aktardı.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR´İN KABRİNİ ZİYARET

Kursun son etkinliği olarak vefa borcu düşüncesiyle 15 Temmuz işgal girişimine karşı büyük bir kahramanlık destanı yazan Şehit Ömer HALİSDEMİR kabri başında ziyaret edildi. Çocukların Yasin-i Şerif ve dualar okuyup hediye ettikleri şehit ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı. 15 Temmuz´dan çıkartılması gereken dersler özel çocuklarla paylaşıldı. 

DEVLET BÜYÜKLERİ YETİMLERİ ZİYARET ETTİLER

Dernek Başkanı Önder Özkan, özel çocukların topluma daha hızlı adapte olma ve akademik başarı ve karakter gelişimi açısından istenen standara ulaşmaları için her yola başvurduklarını belirtti. Bu bağlamda devlet büyüklerinin kursa davet edildiğini ve özel emanetlere nasihat ettikleri ifade edildi. Özkan, ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yusuf Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk´e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

AKSARAY´DA HAMİLİK BEKLEYEN 11 YETİM ÇOCUK DAHA VAR

İHH Başkanı Önder Özkan, Yetim Projesinin aylık 100 TL ile bir yetimin en az 12 ay desteklenmesi üzerine kurulmuş bir hamilik sistemi olduğunu hatırlattı. Bu bağlamda hayırseverlerin Aksaray doğumlu 11 özel çocuğun hamiliğini üstlenebileceklerini söyledi. Özkan, ?´Bu çocuklara toplum olarak sahip çıkmazsak, her türlü şer odakları onları zehirlemek için sırada bekliyorlar. Buna izin vermemeli, çocukları topluma kazandırmalıyız.´´ dedi.

 



Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
META'ya çifte ceza!
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı