Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

TOKİ`de Boğaziçi Yönetim site sakinlerini isyan noktasına getirdi

TOKİ`de Boğaziçi Yönetim site sakinlerini isyan noktasına getirdi

TOKİ`de Boğaziçi Yönetim site sakinlerini isyan noktasına getird

Aksaray`da TOKİ binlerce kişinin ev sahibi olmasını sağladı ama geçici olduğu söylenen site yönetimlerinin gitmek istememesi site sakinlerini isyan noktasına getirdi. Denetlenemeyen, şeffaf olmayan ve site sakinlerine sormadan istediği uygulamayı hayata sokan Boğaziçi Yönetim adeta bir diktatör gibi 4 yıldır seçim yapmadan koltuğunda oturuyor. Defalarca site yönetiminden kurtulmak için girişimlerde bulunan ve en sonunda sosyal medyadan "DİKTATÖRLÜKTEN DEMOKRASİYE GEÇİŞ İSTİYORUZ" ismini verdikleri kampanya başlatan TOKİ 4. Etap hak sahipleri şimdiye kadar yapılan harcamalarında tek tek hesabını istiyor. Sitede yapılan harcamalardaki bazı tuhaflıklar ise dikkatlerden kaçmazken, TOKİ`nin iş verdiği bu şirketinde çok önemli  bazı kişiler kontrolünde olduğu da artık dilden dile dolaşmaya başladı. Isıtma sisteminin sayaçlarını okuyan firmaya ne kadar ödendiğini site sakinleri öğrenemedi. Sitede ilk yıl ödenen ısınmada depozitoları nerede? Bu yönetim neden seçim yapmıyor? Site sakinlerinin yönetimde neden söz hakları yok! TOKİ dar gelirliye istemedikleri bir yönetimi nasıl veriyor. Site sakinleri şu şikayetlerini dile getirdi.

"İSTEMİYORSANIZ İMZA TOPLAYIN"

TOKİ`den ev almanın sevinciyle önüne getirilen her kağıda sevinçle ve devletine güvenerek bakmadan imza atan hak sahipleri istemedikleri site yönetimine katlanmak zorunda kalıyorlar. Site yönetimine giderek "sizi istemiyoruz" diyen TOKİ sakinlerine "imza toplayın istenmediğimiz yerde durmayız" diyen Boğaziçi yönetim Site sakinlerinin büyük bir bölümünün imzasını alarak gelen gruba "imzaları noterden onaylı getireceksiniz" cevabını verdi. Zaten dar gelirli olan ailelerin noter masrafını karşılayamaması nedeniyle Boğaziçi yönetime katlanmak zorunda kalıyorlar.

SİTE DEĞİL SANKİ FABRİKA

TOKİ 4. etapta harcamalara bakıldığında siteden ziyade giderlerin bir fabrikaya ait olduğu düşünülebilir. 11 ayda sadece TOKİ 4. etapta gerçekleşen giderlerdeki ilginçliklerde site sakinlerinin dikkatinden kaçmıyor. Baskılar sonunda harcamalarla ilgili detaylı olmayan bir tablo çıkartan Boğaziçi Yönetim ilginç ve açık olmayan giderleri ile site sakinlerinin kafasını daha da karıştırdı.

41 BİN 604 LİRALIK ELEKTİRK FATURASI

TOKİ 4. Etap`ta ortak alan elektrik gideri 11 ayda 41 bin 604 lira olarak gerçekleşti. Site sakinleri ayda 4 bin lira olan bu giderin çok fazla olduğunu düşünüyor. Site yönetiminden bu gideri belgelemesini  ve kendilerine detaylı olarak anlatılmasını istiyor. Halka ibraz edilen harcamalarda mart ayında elektrik giderinin 0 lira gözüktüğünü ifade eden sita sakinleri "Biz Mart ayında elektrik kullanmadık mı? neden martta sıfır gider gözüküyor."diye yönetimi sorguluyorlar.

PEYZAJA 4 BİN 197 LİRA HARCANMIŞ

Yine Ortak alan peyzaj gideri olarak 4 bin 197 lira harcama yapılmasına rağmen siteye hiçbir peyzaj yapılmadığını iddia eden site sakinleri kendilerinin görmediği hangi alana peyzaj yapıldığını da merak ediyorlar.

BAHÇE SULAMA GİDERİ 3 BİN 192 LİRA

4. etapta bir gün bile çimler ve ağaçlar sulanmazken 3 bin liranın üzerinde bir sulama faturası olduğunu ifade eden site sakinleri, "Çimler susuzluktan kurudu. Ağaçlar için damlama yapıldı ama kullanılmıyor. Bu kadar sulama gideri nasıl çıktı öğrenmek bizim en doğal hakkımız."dediler.

İLAÇLAMA GİDERİ 4 BİN 336 LİRA

Site sakinlerinin en çok itiraz ettikleri harcama kalemlerinden biri olan ilaçlama gideri 4bin 336 lira olarak gerçekleşmiş. Site sakinleri "Bizi hangi haşereden temizlemek için 4 bin lira ilaçlama gideri yapmışlar" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

TEMİZLİK MALZEME GİDERİ 5 BİN 400 LİRA

Temizlik malzeme gideri olarak 11 ayda 5 bin 400 lira harcama yapıldığını öğrenen site sakinleri bu harcamalarında neler olduğunu merak ediyorlar. Bu harcama kalemini de aşırı bulan site sakinleri, "Başka sitelerde bunlar bu kadar oluyor mu merak ediyoruz."diyorlar.

İNŞAAT VE ALTYAPI GİDERLERİ 29 BİN 255 LİRA

TOKİ 4. etap içinde şimdiye kadar yükselen bir inşaat görmediklerini ifade eden site sakinleri, "29 bin küsür lira teknik malzeme inşaat ve altyapı gideri yapılmış. Biz yükselen bir inşaat görmedik. Altyapı çalışması da olmadı. Teknik işler derken neyi kast ediyorlar bilmiyoruz ama 29 bin liranın nereye harcandığının hesabını soracağız."dediler.

Site Yönetim Büro giderleri 5 bin 245

Site yönetimi büro giderleri olarak 5 bin 245 lira harcama gösterirken bu giderlerin neler olduğu merak ediliyor. ısınma, elektrik, giderlerinin zaten site tarafından karşılandığını ifade eden site sakinleri, "Büro giderleri bizce çok fazla. Birde her ay ortalama 450 - 500 gider varken Aralıkta 1479 lira ve Ocakta 1071 lira ile en çok harcamanın yapıldığı ay olmuş. Bu aylarda nasıl bir büro gideri oldu merak ediyoruz."dediler.

YÖNETİM HİZMET GİDERİ 26 BİN 100 LİRA

Bu parayı kime ve ne amaçla verildiğini merak eden site sakinleri cevap alamamaktan yakınıyor. Tüm işçi giderlerini ödeyen sitenin hizmet gideri adı altında ayrıca ödeme yaptığını ifade eden site sakinleri, "Bulmuşlar bizim sırtımızdan gider gider üstüne. Buna izin verenlerde yakında bu vebalin altında kalacaklar."dediler.

ASANSÖR BAKIM MUAYENE GİDERİ 25 BİN 900 LİRA

4. etapta asansör bakım ve muayene gideri olarak 26 bin lirayı bulan maliyeti de abartılı bulan site sakinleri Aksaray`daki bazı firmalardan teklif istemeye hazırlanıyor. 22 asansörün yılda 26 bin liranın üzerinde maliyeti olması ve diğer apartmanlarda bunun nasıl yaptırıldığı araştırılıyor.

KAPICI DAİRELERİ GİDERLERİ 5 BİN 626 LİRA

4 Kapıcının 11 aylık giderinin 5 bin küsür lira olması site sakinleri olarak en kabul edilebilir gider olarak göze çarpıyor.

BÜTÇE TEBLİGAT GİDERLERİ  1 395 LİRA

Site sakinleri şimdiye kadar kendilerine tebligat edilmeyen bütçenin kime tebligat edildiği ve bu bedelin neden yüksek olduğunu merak ediyorlar.

DİĞER ÇEŞİTLİ GİDERLER 3 BİN 728 LİRA

Bu giderlerin nereye ne için yapıldığını hiçbir site sakini bilmiyor. Ayrıca Kasım ayında 1500 liranın üzerinde bir gider olmuş. Bu ayda neden daha fazla gider olduğu sorgulanıyor.

PERSONEL ÜCRET GİDERLERİ 116 BİN 779 LİRA

Site sakinleri çalışanlara ne kadar ücret ödendiğini bilmiyor. Personel ücret giderlerinin detaylı bir şekilde kendilerine bildirilmesini istiyor ama Boğaziçi yönetimden ses seda yok.

PERSONEL KIDEM TAZMİNAT GİDERLERİ 6 BİN 819 LİRA

Bu giderinde daha detaylı açılmasını ve kendilerine bildirilmesini isteyen site sakinleri kıdem tazminatlarının ve site ilk başlarken toplanan yakıt depozitolarının nerde hangi hesapta olduğu ve faiz gelirinin olup olmadığını merak ediyorlar.

PERSONEL ELBİSE GİDERLERİ 2 BİN 468 LİRA

 

4 personele 2 bin lirayı aşan nasıl bir kıyafet alındığı site sakinlerinin en çok sorguladığı konulardan biri. Çalışanları hep eski kıyafetlerle gören site sakinleri alınan kıyafetler nerede? diye soruyorlar.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli