Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

TOKİ Aksaray´da 335 adet konut´u satışa çıkaracak

TOKİ Aksaray´da 335 adet konut´u satışa çıkaracak

TOKİ Aksaray´da 335 adet konut´u satışa çıkaracak

Aksaray Merkez Zafer Mahallesi Konut Projesi kapsamında İdaremiz tarafından inşa ettirilen Alt Gelir Grubu kapsamında 335 adet konut, 07 - 22 Aralık 2017 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş.´ nin Aksaray Şubeleri aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır.

AKSARAY MERKEZ ZAFER MAHALLESİ ALT GELİR GRUBU TOPLU KONUT UYGULAMASI SATIŞ DUYURUSU/ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Aksaray Merkez Zafer Mahallesi 807 Konut Projesi kapsamında üretilecek 335 adet konut satışa sunulacaktır. Proje adı: Aksaray Merkez Zafer Mahallesi 807 Adet Konut Projesi Satışa sunulan konut sayısı: 1+1 konut 4 adet, 2+1 konut 331 adet Satış yöntemi: Kuralı Satış Satıcı : Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare) Adres : Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara İletişim İnternet : www.toki.gov.tr İletişim telefon : 444 86 54 Başvuru tarihleri: 07 ? 22 Aralık 2017 Başvuru Bedeli: 1000-TL Başvuru Yapılacak Banka Şubesi: T.C. Ziraat Bankası A.Ş.´nin yetkili Aksaray Şubeleri Başvuru alınacak konut tipleri: 1+1, 2+1 Kura Tarihi: 03 Ocak 2018 Sözleşme İmzalanacak Banka Şubesi: T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Aksaray Şubesi Asil Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama Tarihleri: 08 ? 31 Ocak 2018 Yedek Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama Tarihleri: 05 ? 16 Şubat 2018 (Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için) Başvurular 3 kategoride kabul edilecektir; 1. Kategori olan?Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin? , 2. Kategori olan ?En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın? 3. Kategori olan ?Diğer alıcı adaylarının? 1 )BAŞVURU ŞARTLARI: 1. T.C. vatandaşı olması, 2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.  Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç ) 3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200-? olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200-? olması gerekmektedir.) 5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır. 2) BAŞVURU İŞLEMLERİ, GEREKLİ BELGELER ve BAŞVURU BEDELİ İADESİ: 1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Ayrıca, Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu´ndan alacakları ?Belgeyi? Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) ?Belgeyi? 2. Başvuru Formu, Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir, Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir. 3. Başvuru işlemleri sırasında alıcı adaylarından başvuru sırasında başvuru bedeli alınacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) Başvuru Bedellerinin İade Edilmesi: Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar 05 Ocak 2018 tarihinden itibaren, Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil hak sahipleri başvuru bedellerini 01 Şubat 2018 tarihinden itibaren, Yedek hak sahipleri 19 Şubat 2018 tarihinden itibaren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili şubelerinden geri alabilecektir. Başvuru Formu ile yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir. 3) ÖDEME BİLGİLERİ: Peşinat ve Vade Seçenekleri: %12 peşinat bedeli için 180 ay vade Taksit Ödeme Başlangıç Tarihi: Konut teslimini takip eden ay Taksit Ödeme Periyodu: Ayda bir Borç Bakiyesi Güncelleme Periyodu: Yılda iki kez (altı ayda bir, Ocak ?Temmuz) Güncelleme Oranı: Bir önceki 6 aylık dönemdeki, Memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olan (1. Kategori hariç) İlk Dönemsel Artış Tarihi: Teslim tarihine göre İdarece belirlenecektir 1. Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar seçecekleri peşinat ve vade seçeneği ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir. 2. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi; faizsiz konut kredisinden faydalanacak hak sahipleri; Tahsis edilen kredi tutarı konut peşinatına sayılacak, bakiye borç kalması durumunda Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır. 3. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi; faizsiz konut kredisinden faydalanmayacak hak sahipleri; Konutlar, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli satılacaktır.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli