Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İnceleme

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İnceleme

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İnceleme

Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve Aksaray Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ilimiz Organize Sanayi Bölgesine Büyük Girişimler sonucu kazandırılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini yerinde ziyaret ederek incelemede bulundular.

İlimiz sanayisi için büyük önem arz eden Meslek Lisesinin incelemesine Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İsmet Çağlar ve Müteahhitler katıldı.

Yapılan inceleme sonrası bir açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök göreve geldiğimizde kendimize ihtiyaç belirleme gereği duyduk. Odanın yapacağı İşler, Borsanın Yapacağı işler şeklinde ama ikimizin ortak yapacağı işler şeklinde bir çalışma sergiledik. Ortak çalışmamız, biz daha önceki yıllardada mecliste beraber görev yaptığımız için konuları bildiğimizden ve işi takip ettiğimizden dolayı acilen Aksaray´ a OSB´ nin ihtiyacı olan meslek lisesinin olduğunu ortaya koyduk. Tabiî ki Ahmet Başkanım da OSB yönetiminde olduğu için konuya vakıftı. Dediki ? Ağabey OSB´ nin Meslek lisesine ihtiyacı var? aslında biz Aksaray´a Fen Lisesi yapacaktık ama ara eleman sıkıntısı olduğundan dolayı hemen bunu meslek lisesine çevirdik ve meslek lisesini Aksaray´ımıza kazandırmış olduk.

?Birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap var?

Buradan TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğluna saygılarımı sunuyorum. O da bizi hiçbir zaman, hiç bir isteğimizi ikilemedi hemen kabul etti ve inşallah müteahhitlerimiz ve yetkili arkadaşlarımız burada Aksaray´ımıza 8 -10 Milyonluk inşaatın temelini atmamız ile birlikte bu zamana kısa bir zamanda getirilmesi ve bir sonraki okul sezonuna yetiştirilecek olması takdire şayandır. Bu manada müteahhidimize de teşekkür ediyorum. Ben burada şunu vurgulamak istiyorum tabi ihtiyaçlar vardır bu ihtiyaçlar karşılanır ama birlik ve beraberliğin önemi çok büyüktür. Burada biz STK´lar olarak iki tane kardeş oda ve borsa olarak Ahmet Başkanım bir tarafa biz birtarafa çekseydik bu okul yapılamazdı. Biz buradan bunu vurgulamak istiyoruz. Herkesin birliğe beraberliğe ihtiyacı var.Mesele Aksaray ise ortak noktada buluşarak çözüm üretilmelidir diye düşünüyorum. Biz bu gün bunun mutluluğunu yaşıyoruz. % 100´ünün TOBB tarafından finanse edildiği bu güzel yatırım 35 600 m2 arsa üzerinde 1200 m2 zeminde toplamda 6000 m2 kapalı alanı olan, 16 derslik olarak planlanan fakat revizyon ile 46 dersliğe ulaşabilecek olan meslek lisesinin yapımını Aksaray Ticaret Borsası Başkanı şahsım ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş olarak bizler almış olduğumuz sorumluluğun bilinci ile Aksaray´ımıza bu eserin kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. B en Tekrar ifade etmek istiyorum. Aksaray´ın hiçbir şeye ihtiyacı yok, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Birlik ve beraberlikte rahmet, ayrılıkta azap var düsturu ile hareket etmenin sonucu işte bu eser.  Burada başta TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu´ na, yönetimine, meclisine ve burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum? dedi.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ ? SANAYİMİZİN İHTİYACI GİDERİLDİ?

Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ise ?Biz Hamit Başkanım ile göreve geldikten sonra öncelikli görev olarak mesleki ve teknik Anadolu lisesinin Aksaray´ın ihtiyacı olduğuna karar verdik ve kendimize görev üstlendik. Önce buradan başlayalım dedik. Genel başkanımızda sağ olsun bizi hiçbir şekilde kırmayarak Aksaray´a en yakın zamanda gelip Protokol imzalayacağını ve daha sonrasında okulun yapılacağını söylemişti. Bizde rahatladık ve üç ay gibi bir zaman geçmeden sözümüz yerine geldi. Hem Aksaray Ticaret Ve Sanayi odamızın açılışını gerçekleştirdik, o günde hep beraber 6000 m2 kapalı alana sahip 8 ile 10 milyon TL arasında bir maliyeti olan 16 derslik okulumuzu Aksaray´ımıza kazandırdık. Burada 35 bin m2 arsamız var. Bunun yanında da Sayın Valimizle de görüşerek yurt ve atölye ihtiyacını da karşılayacaklarını Milli Eğitim tarafından yaptırılacağından bahsettiler. İnşallah bunlarda olduğunda güzel bir kampus içerisinde Aksaray´ımızı güzel bir eser kazandırılmış olacak.

Bilinmelidir ki bugün ülkemiz ve ilimiz genelinde kalifiye eleman bulma noktasında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bizler bu sorunun önüne OSB içerisinde yani bizzat sanayimizin merkezinde yapılan Meslek Lisemiz ile çözeceğiz. Öğrenciler fabrikalarımızla iç içe olarak eğitim hayatlarını devam ettirecek ve geleceğini daha sağlam ayaklar üzerinde kuracaktır. Bu yüzden ben öncelikle Aksaray ticaret borsası başkanı Hamit Özkök´e, Organize Sanayi Müdürü İsmet Çağlar bey´ e, emeği geçen en küçük birimden en büyük birime kadar herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.



Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında 101 proje
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan 23 Nisan stantlarına ziyaret
DSP Keşan İlçe Başkanı Nalbantoğlu’ndan 23 Nisan açıklaması
Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false