Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Taşkın Koruma Çalışması Taşpınar´ı Kurtardı

Taşkın Koruma Çalışması Taşpınar´ı Kurtardı

Taşkın Koruma Çalışması Taşpınar´ı Kurtardı

Aksaray´da 2016 yılında başlayan ve kısa sürede yapımı tamamlanan Taşpınar beldesi taşkın koruma işinde sona gelinirken, son yaşanan şiddetli yağış, yapılan taşkın koruma çalışması sayesinde sıkıntısız olarak atlatıldı

Aksaray´da 2016 yılında başlayan ve kısa sürede yapımı tamamlanan Taşpınar beldesi taşkın koruma işinde sona gelinirken, son yaşanan şiddetli yağış, yapılan taşkın koruma çalışması sayesinde sıkıntısız olarak atlatıldı.

Aksaray´da hemen her yıl şiddetli yağış nedeniyle sular altında kalan merkeze bağlı Taşpınar beldesinin taşkın koruma çalışmasında sona gelindi. 19 Ağustos 2016 tarihinde Devlet Su İşleri (DSİ) Aksaray 44´üncü Şube Müdürlüğü tarafından yapılan fiziki çalışmaların ardından yapım işine başlanmış ve hummalı bir çalışma başlamıştı. 23.09.2017 tarihinde bitmesi gereken taşkın koruma çalışması gayretli ve aralıksız çalışma sonucu gününden önce bitirilerek teslim edilmesi beklenirken, projenin yüzde 98´i tamamlandı.

Konuyla ilgili bilgiler veren AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Taşpınar beldesinin ciddi bir sıkıntısı olan taşkın koruma işini geçen yıl çalışmalarını başlattıklarını belirterek, bu yıl sonuna gelindiği müjdesini verdi. Her yıl şiddetli yağışlarda beldenin sel felaketiyle yüz yüze geldiğini ve ciddi hasarların oluştuğunu söyleyen Başkan Karatay, yapılan çalışma sayesinde birkaç gün önce yağan şiddetli yağışın ufak tefek sıkıntılar dışında olumsuz bir şekilde atlatıldığını söyledi. Taşkın koruma işinin bitmesine çok kısa bir süre kaldığını ve işin şu anda yüzde 98´inin tamamlandığını dile getiren Başkan Karatay, ?Aksaray ili merkez Taşpınar beldesi taşkın koruma işi Ağzıyence ve köy içi derelerinin taşkınlarından korumak amacıyla ele alınmıştır. Bin 580 metre çift taraflı taş duvar, bin 81 metre beton duvarlı kanal, 8 adet menfez imalatı tamamlanmıştır. İşte fiziki olarak %98 seviyesine ulaşılmıştır. İmalatlar tasdikli projesine göre devam etmektedir. Bahsi geçen derelerden gelen sel suları yeni yapılan kanallar vasıtasıyla uzaklaştırılmış olup, herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Beton duvarlı kanalın geçtiği güzergahta bulunan birkaç noktadan, belde sokaklarındaki yağmur suyunun ana kanala alınması talebi gelmiş, bununla alakalı gerekli talimatlar verilmiştir. Yağmur sularının uygun alt yapı sistemleri yapılarak uzaklaştırılması ilgili belediyesinin görevi olsa da, gerekli çalışmalar yapılarak ana kanala uygun yapılarla alınması sağlanacaktır. Kanal projesinin yanlış olduğu, devletin zarara uğratıldığı haberleri asılsız ve mesnetsizdir? dedi.



Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
İllerde bugün hava durumu nasıl olacak?
Mobil Market'te ucuz ete hücum ettiler
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı