Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı uygulamaya geçiyor

Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı uygulamaya geçiyor

Aksaray Valisi Şeref Ataklı:Aksaray için iyi sonuçlar ortaya koyması, bu planın başarılı olması için hep beraber gayret göstereceğiz`

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanan tarımda uygulanacak 5 yıllık çalışma ve faaliyetleri kapsayan Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı tüm detayları ile ele alındı.

 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret ederek Aksaray`ın tarımsal faaliyetlerinin bir plan dâhilinde yapılacağı ve 5 yılı kapsayan Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı hakkında bilgi aldı.  Vali Ataklı, Stratejik Planın belli araştırmaların ardından, tarımsal gelişmeye somut öneriler sunarak hazırlandığını ifade ederek ‘Aksaray’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan bir ilimiz. Bu potansiyelin daha verimli kullanabilmesi için bir plan dâhilinde gerçekleştirilebilir ve olumlu sonuçlar ortaya koyan çalışmalar yapmak durumundayız.’ dedi.

 

-Tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için herkes gayret gösterecek

 

Hazırlanan planın sonuç alma hedefi ile etkili şekilde uygulanması gerektiğini belirten Vali Ataklı, `Bu plan kâğıt üzerinde kalmamalı, plan dahilinde yapılacaklar vatandaşlarımıza en iyi şekilde anlatılırsa, vatandaşlarımız gelir elde edeceğine inanırsa bu işe en iyi şekilde sahip çıkar. Burada bizim gayretimiz çok önemli vatandaşlarla birebir görüşerek konuları iyi anlatmamız lazım.’dedi.

Hazırlanan planı çok önemsediğini her ortam ve fırsatta bunu vurguladığını ifade eden Vali Ataklı, `Aksaray`da tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için hazırlanan bu plan karışıklığa imkan vermeden bize bir yol haritası veriyor. Azami gayret göstererek imkan ve güç kabiliyetimizle işlerimizi en iyi şekilde yapacağız. Aksaray için iyi sonuçlar ortaya koyması, bu planın %100 başarılı olması için hep beraber gayret göstereceğiz. Bu bizim görevimiz’ dedi.

 

- 2015 yılında toplam 376  faaliyet yapılacak

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun planda yer alan faaliyetler ve uygulamalarla ilgili verdiği bilgide, Stratejik Plan uygulama ve faaliyetlerinin başlatıldığını söyledi.

2015 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili il merkez, ilçe Tarım Müdürlükleri ve diğer kamu kurumlarının ve mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyet programının belirlendiğini belirten Zabun,  Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı doğrultusunda 2015 yılında toplamda 376 faaliyetin gerçekleştirileceğini söyledi.

Plana göre ilk önce eğitim çalışmaları başlatılacağını ifade eden Zabun, her bölgenin tarımsal gelişmesini en üst düzeye taşımak için yapılacak çalışmaların belirlendiğini İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ile diğer bütün kurumların ortak koordinasyonu ile Aksaray’da tarım ve hayvancılığın gelişime yön verileceğini söyledi.

 

Hazırlanan Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planında :  Aksaray’da ürün havzaları oluşturulması, hangi ürünün nerede ve hangi nitelikle ne dara üretileceği, bitkisel ve hayvansal üretim dengelerinin sağlanması, tarıma bağlı sanayi sektörünün geliştirilmesi, markalaşma, kırsal alanda yaşayan vatandaşların gelir seviyelerinin arttırılması, üretici birliklerinin güçlendirilmesi, kırsal alanda ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, tarımsal üretime verilen destek ve hibelerden yararlanılması, tarım sektöründe nitelikli insan gücünün arttırılması gibi bir çok alanda köy, ilçe ve il merkez bazında yapılacak çalışmaların planlaması yapıldı.  Bu yıl uygulaması başlatılan plan doğrultusunda Aksaray’ın 5 yıllık süreçte tarım ve hayvancılığı ile kırsal alanda kalkınmayı sağlayacak önemli çalışmaların yapılacağı bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planının değerlendirildiği toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

 

 



CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bir testten daha başarıyla geçti
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı