Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Tarımda Yüreği Çarpanlar İftar Programında Bir Araya Geldi

Tarımda Yüreği Çarpanlar İftar Programında Bir Araya Geldi

Tarımda Yüreği Çarpanlar İftar Programında Bir Araya Geldi

Aksaray Tarım Platformu iftar programında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile bir araya geldi.

Düzenlenen iftar programına Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Bülent Saklav, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, HAYKOP Başkanı Mustafa Çakır, TARKOP Başkanı Ali Bayraktar, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, STK Başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.

Yapılan iftar programının açılış konuşmasını yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ? Sivil Toplum Örgütleri olarak sizlerle birlikte Aksaray´ın tarım ve hayvancılığına hizmet ediyoruz. Bu manada sizlerde bizlerde çok memnunuz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de Aksaray´da tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve sektörde çalışan insanların işlemlerini kolaylaştırmak, refah düzeylerini arttırmak hepimizin vazifesidir. Bundan sonrada desteklerinizi bekliyor hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

 

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak  Birlikten Kuvvet Doğacağına dikkat çekerek  ? Hepimiz tarım paydaşıyız. Aynı kesime hizmet ediyoruz. Aksaray´ın tarım ve hayvancılığına çok emek verdiniz. Bizler sizlerden çok memnunuz. İl ve şube müdürleri ile sürekli görüşüyoruz ama esas mutfakta olan sizlersiniz. Sahada çalışan sizlersiniz. Sahada da iyi sesler geliyor. Duyuyoruz. Ziraat Odası olarak da yaklaşık 8 yıldır biz bu görevdeyiz. Sırt sırta omuz omuza beraber çalıştık ve her alanda birbirimize yardımcı olduk. Katıldığınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum? dedi.

Damızlık Sığır Birliği Başkanı Bekir Kayan da ? Gıda tarım ve hayvancılık personeline hitaben yaptığı konuşmasında ? sizler bizlerin sahada ki yüzlerisiniz. Hep birlikte beraber çalışmanın gururunu onurunu  yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepinize teşekkür eder saygıyla selamlıyorum? dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise bölgemizin en büyük sıkıntısı olan su sorununu dile getirdi. Özkök konuşmasının devamında ? bizlerin işletmesine  sizler hiç teklifsiz giriyorsunuz. Yani biz bir aileyiz. Bu ailenin de beraberliği bizleri mutlu etti. Öncelikle katılımızdan dolayı teşekkür ederim. Dünya değişiyor. Değişen dünyada gelişen bir Türkiye var. Türkiye´nin omurgası iç Anadolu şehirlerinin kalbi olan Aksaray da görev yapıyorsunuz. Aksaray medeniyetlerin beşiği ilk buğday tarımının yapıldığı yerdir. Tarımsal potansiyelimiz önümüze koyduğumuz da çalışmak gerektiği hissediliyor. Bu çalışmanın içerisinde hepimiz aynı trendeyiz. Ben bundan dolayı mutluyum. Çünkü Aksaray için birileri çalışıyor. Bizde bunlara şahit oluyoruz.

Son dönemde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için dış havzalardan su getirme mücadelesi için , çok şükür birinci ağızdan cumhurbaşkanımız ilgileneceğini söyledi. Ben buradan sayın vekilimin huzurunda sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü Aksaray da tarım ve hayvancılığın sürdürülebilmesi dış havzalardan gelecek suya bağlıydı. Ben biliyorum ki Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, İlknur İnceöz hanım efendi Aksaray´ın suya ihtiyacı olduğunu gerekli makamlara ilettiler. Bundan sonra da bizlere düşen görev bu suyu takip etmek ve Aksaray´ımızın zenginliğini sürdürebilmektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum dedi.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık il Müdürü Bülent Saklav ise yaptığı konuşmasında ? Bu programı bizlere sunan tarım platformuna çok teşekkür ediyorum. Aksaray´ımız son 15 yılda bakanlığımızın destekleri ile tarım ve hayvancılıkta çok ileri bir seviyeye geldi. Bizim amacımız da bu seviyeyi daha ileriye götürmek. Aksaray´ı tarım ve hayvancılıkta marka bir şehir yapmaktır. Bunu da bir sloganla pekiştirmek istiyoruz. ?Aksaray´ımız Üretiyor Ülkemiz Kazanıyor? ben bu vesile ile STK Başkanlarımıza Şube Müdürlerimize Sayın Vekilimize teşekkür ediyor hayırlı ramazanlar diliyorum.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ? bizler toprakla haşır neşir olan bir bölgenin insanlarıyız. Bu topraklarda on binlerce yıldır tarım yapılır. Sanayi inkılabı ile birlikte bütün üretim şekilleri değişti. Tarımımızın ulusal çapta en büyük iki temel problemi kendimizin üretmediği iki tarım girdisinin kontrol altına alınmamasıdır. Bunlar gübre ve mazottur.  Bunları henüz ülkemizde yeterince üretemiyoruz. Aksaray´ımızın temel meselesi su dur. Ülkemiz  Türkiye´nin en az yağış alan bölgesidir. Tuz gölü havzasında yer aldığımızdan dolayı da ülkemizde en az yağış alan iller arasındayız. Yer altı sularımızda da belirli bir yere geldik. Yer altı suları esasen dünyanın hiçbir yerinde kullanılmaz. Yer altı suyunu kullanmak demek insanın yaşamak için kendi beynini yemesidir. Yer altı suyu bizim can suyumuz demektir. Biz onda da sınıra geldik. Bundan sonraki süreçte mevcut sularımızı çok tasarruflu kullanacağız. Bunun ile ilgili alternatif ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bu sene mamasın barajı sağ sahil sol sahil kapalı sulama sistemi inşaatına başladık. 2 sene sonra tamamlanmış olacak ve herkes kendi tarlasından kapalı sulama sistemi ile sulama gerçekleştirecek bu sayede tarlalarını 5 sefer sulamış olacaklar. Aksaray´ımız açısından dış havzalardan acilen su getirmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza Kızılırmak tan su getirme projesini ilettik. Bu konuda da inşallah önümüzdeki süreçte de bir netice alacağız. Hepinize hürmetlerimi arz ediyorum saygılar sunuyorum dedi.

Yapılan konuşmaların ardından plaket törenine geçildi ve program son buldu.

               

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false