Tarım ve Hayvancılıkta Aksaray, Ciddi Bir Birikime Sahip

Tarım ve Hayvancılıkta Aksaray, Ciddi Bir Birikime Sahip

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin tarım ve hayvancılık alanındaki birikimine müspet katkılar sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, beraberindeki heyetle Rektör Şahin’i ziyaret etti. Tarımın, Aksaray’da başat sektör konumunda olduğunu ve şehrin bu konuda önemli bir potansiyel ve birikiminin bulunduğunu ifade eden Şahin, ASÜ’de yaptıkları çalışmalarla şehrin tarım ve hayvancılığına katkı sunmaya gayret gösterdiklerini vurguladı. Veteriner Fakültesi bünyesinde gerek akademik anlamda, gerekse çiftçilere dönük uygulamalarla sürece belirgin bir katkı sunduklarını kaydeden ASÜ Rektörü, “Şehrimiz son yıllarda özellikle embriyo transferi konusunda öne çıkıyor. Bu alana dair merkezimiz tamamlanmak üzere. Bunun yanı sıra Hayvan Hastanesi ve Deney Hayvanları Merkezi konusunda da önemli mesafeler kat ettik. Amacımız, ildeki tüm dinamiklerin de işbirliği ile şehrimize katkı sunmak” dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından İl Müdürü Bülent Saklav, yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve Üniversitenin bu konudaki desteğini önemsediklerini vurguladı.



Yılın ilk Kabine'si bugün toplanıyor
Bursa her yeri ile yeniden nefes alıyor
ASÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Didem Balun Kayan atandı
Ankara Keçiören'de yerel yönetim stajyerleri hayata hazırlıyor
Enflasyon rakamları açıklandı... Memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu?
Yİ-ÜFE Aralık'ta yıllık yüzde 27,67 arttı... En yüksek artış su temininde
Oto yedek parça vurgununa büyük darbe! 250 milyon TL'lik dolandırıcılık çökertildi
Simge'den 'Anlatasım Var' konserleri başlıyor!
Kuvvetli rüzgar, don ve çığ riskine dikkat!
Bakan Tunç’tan sert dış politika mesajı
Yoğun karla mücadelede 42 bin personel sahada
ÖNDER YILDIZ, TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ II. BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
SİPER-1’den bir başarı daha... Gök Vatan'ın muhafızı görev başında!
Ankara'da aile yapısını güçlendiren eğitim programı
Otoyol ve köprülerden 2025'te 1,1 milyar araç geçti
  • Pazartesi 13.2 ° / 8.6 ° false
  • Salı 13.3 ° / 8.5 ° false
  • Çarşamba 14.3 ° / 8.9 ° false