Tarım ve Hayvancılıkta Aksaray, Ciddi Bir Birikime Sahip

Tarım ve Hayvancılıkta Aksaray, Ciddi Bir Birikime Sahip

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin tarım ve hayvancılık alanındaki birikimine müspet katkılar sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, beraberindeki heyetle Rektör Şahin’i ziyaret etti. Tarımın, Aksaray’da başat sektör konumunda olduğunu ve şehrin bu konuda önemli bir potansiyel ve birikiminin bulunduğunu ifade eden Şahin, ASÜ’de yaptıkları çalışmalarla şehrin tarım ve hayvancılığına katkı sunmaya gayret gösterdiklerini vurguladı. Veteriner Fakültesi bünyesinde gerek akademik anlamda, gerekse çiftçilere dönük uygulamalarla sürece belirgin bir katkı sunduklarını kaydeden ASÜ Rektörü, “Şehrimiz son yıllarda özellikle embriyo transferi konusunda öne çıkıyor. Bu alana dair merkezimiz tamamlanmak üzere. Bunun yanı sıra Hayvan Hastanesi ve Deney Hayvanları Merkezi konusunda da önemli mesafeler kat ettik. Amacımız, ildeki tüm dinamiklerin de işbirliği ile şehrimize katkı sunmak” dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından İl Müdürü Bülent Saklav, yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve Üniversitenin bu konudaki desteğini önemsediklerini vurguladı.



Kocaeli’nin tüm mahalleleri bu iftarda buluştu
Bahçeli’den teşkilatlara 'biriz, diriyiz, kardeşiz' mesajı... Terörsüz Türkiye'den geri adım yok
Özgür Özel’den Sincan Cezaevi’nde Tanju Özcan’a ziyaret
Bursa İnegöl’de birlik ve beraberlik sofrası kuruldu
Evren Dinçer: “Ramazan’da Her Gün 5 Bin Vatandaşımıza Sıcak Yemek Ulaştırıyoruz”
Aksaray Üniversitesi’nde “Aksaray’a Özgü Hediyelik Seramik” Sergisi Açıldı
Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireyleri Hayata Güçlü Şekilde Hazırlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahbaz Şerif'le görüştü.. Erdoğan'ın barış diplomasisi sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, tarafsız kalmayacak
İŞKUR’dan Tarım Sektörüne İstihdam Desteği: 13 Kişi İşbaşı Yaptı
Tarım Kredi'den gübre tedariki açıklaması
Özgür Özel: İç cepheyi bozan biz değiliz!... Bakan Gürlek'e beyan çağrısı
RTÜK ve BTK’dan çocukların medya ve internet güvenliği için yeni adımlar
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeler anbean takip ediliyor
Aksaray Valisi Murat Duru’dan Çiftlik Mahallesi’ne Ziyaret
  • Çarşamba 6.4 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • Cuma 8.5 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı