Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Tarım Paydaşlarından Ziraat Odasına Teşekkür Ziyareti

Tarım Paydaşlarından Ziraat Odasına Teşekkür Ziyareti

Tarım Paydaşlarından Ziraat Odasına Teşekkür Ziyareti

 

Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak´ı ziyaret ederek, üreticilere sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Ziyarete, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, HAYKOP Başkanı Kadir Yayar da katıldı.
Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, ziraat odasının çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, ?Biz ziraat odasının hizmetlerinden dolayı hem teşekkür, hem de tebrik etmek için buradayız. Bizim üreticilerimizin tamamı ziraat odasının üyesidir. 3 bin 600 süt birliği üyemizin hepsi ziraat odasına üyesidir. Zaten ziraat odası üyesi olmayan da bizim birliğimize üye olamaz. Ziraat odasının verdiği hizmetler aslında bizi doğrudan doğruya ilgilendirir. Örneğin ziraat odamızın çiftçi kayıt sistemini üzerine almakla büyük bir yükün altına girmişler. Tabi hizmetin en iyisini de veriyorlar. Çiftçi kayıt sistemi yıllardır tarımda yürütülür. Tarımdaki hizmetlerde güzel elbette ama kendi örgütümüzün bu hizmeti vermesi bizim için çok önemlidir. Bunun içinde kendisine teşekkür ediyorum? dedi.
Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, tarım ve hayvancılığın güçlenmesi ve kalitesinin artması için her alanda olduğu gibi güçlü bir iktidar ve tek başına iktidarın önemli olduğunu belirterek, ?Ziraat odamızda çiftçi kayıt sistemlerimizin işlemleri yapılıyor. Zaten ziraat odamız 2 yıldır bu işin altyapısını hazırlıyordu. Müdürlüğümüzde sağ olsun bu sene Türkiye´de ilk kez Aksaray´da bu uygulamayı gerçekleştirdi. STK´ların ana unsuru üyelerine hizmet etmek, işi kolaylaştırmaktır. Bu alanda STK´lar olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Aksaray´ımız tarım ve hayvancılık şehri. O yüzden siyasi istikrar da çok önemli. 7 Haziran ile bugün arasında yaşanan sıkıntılar ülkemize ciddi sıkıntılar oluşturdu. Ancak 1 Kasım seçimleri ile bunu da aştık. Güçlü bir iktidarla, siyasi istikrarla ekonomik istikrarla hem tarım ve hayvancılık gelişecek, hem de ülkemiz gelişecek. Aynı zamanda üreticilerimiz de kazanacak? diye konuştu.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, Aksaray´daki sivil toplum örgütlerinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu belirterek, ?Aksaray´ımızda tarım ve hayvancılığın ivme kazandığı son yıllarda bu birlik ve beraberlik çok önemli. Bizler ziraat mühendisleri odası olarak bütün tarımdaki paydaşlarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz. İnşallah Aksaray´da tarım ve hayvancılık iyi noktada ama daha iyi yerlere gelecek. Artık kendimizi aşmaya başladık. Daha güzel günler bizi bekliyor inşallah. Bütün paydaşlarımızın daha iyi olmak için katkılarını bekliyoruz? ifadelerini kullandı.
HAYKOHP Başkanı Kadir Yayar, tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin çok önemli olduğunu belirterek, ?Tarım ve hayvancılık Aksaray´da son 8-10 yıldır gerçekten çok üst seviyelere geldi. Böylelikle tarım ve hayvancılığın kalitesi daha arttı. Biz tarım platformu olarak paydaşlarımızla her zaman birlik ve beraberlik içindeyiz. Herkes birbirinin eksiğini tamamlıyor ve gerçekten bu da tarım ve hayvancılığa güç katıyor? dedi.
Ziraat Odası Başkanı Emin koçak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Biz tarım paydaşlarıyız. Tarıma hizmet eden insanlarız. Bizim amacımız burada üreticilerin sıkıntılarını gidermek ve hizmeti ayağında verebilmektir. Bu ÇKS uygulaması kapsamında da tarım il müdürlüğümüzle 2 senedir istişare halindeydik. Tek amacımız üreticilerimizin 2 kurum arasında git gel yapmamasıydı. Bunu da bu sene başardık ve üreticilerimizi perişan etmedik. Bu uygulama ciddi anlamda üreticilerimize kolaylık sağladı. Üreticilerimizin birçoğu 50 yaş üstüydü. Bu yaştaki insanları gezdirmek gerçekten hoş değildi. Biz bunu ortadan kaldırmış olduk. Emeği geçen tarım müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizlerde burada tarım paydaşları olarak tek amacımız hizmet. Bu anlamda bizlerin arasında dayanışma ve kaynaşma var? şeklinde konuştu.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli