Aksaray

01.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:09

Tarihi Ulu Cami, Binlerce Çocuğun Sesi İle Yankılandı

Tarihi Ulu Cami, Binlerce Çocuğun Sesi İle Yankılandı

Tarihi Ulu Cami, Binlerce Çocuğun Sesi İle Yankılandı

800 Yıllık tarihi Ulu Cami cıvı cıvıl  çocuk sesleri ile yankılandı. Aksaray Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur´an kursları 2017 kapanış programı tarihi Ulu camide muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Saat 10.00 başlayan Programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Cemalettin Bal ile Yaz Kur´an kurslarında din eğitimi gören binlerce öğrenci ve aileleri katıldı.

İl Müftüsü Cemalettin Bal, yaptığı konuşmada şunları söyledi

?Aksaray ilimizde genel itibariyle her sene yapılmakta olan yaz kuran kurslarımız bu senede müftülüğümüzce yapıldı ve bu sene ilk defa Aksaray´da yaz Kur-an kurslarını bitirme şenlikleri adı altında bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Bu etkinliğin çocuklarımızın motivasyonu açısından, teşviki açısından güzel olacağı kanaatini taşıyorum. Şuanda da Ulu Camimizde hem veliler hem de öğrencilerimiz yapmış olduğumuz etkinliğe ciddi manada rağbet ettiler. Gelecek sene bu etkinlikleri daha da artırarak yapmayı düşünüyoruz.? dedi.

AKSARAY´DA KUR´AN-I KERİM BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Bu yıl Yaz Kur´an kurslarına 10 bin 660 öğrencinin katıldığının altını çizen Müftü Bal ?Bu sene yaz Kur-an kurslarımızda 148 tane kadın hoca ve 270 tane erkek hocamız olmak üzere toplamda 418 öğreticimizle birlikte toplamda 10.660 öğrencimize ulaştık.  Bu rakamın daha da artırılması gayretindeyiz ve istiyoruz ki ilimizde, ilçelerimizde Kur´an ´ı Kerim okumayı bilmeyen çocuğumuz kalmasın. Bizim vazifemiz çocuklarımıza bunu öğretmemiz. Bunu öğretmemiz asla evlatlarımızın ülkemizin ilerlemesine engel değildir. Tam aksine daha güzel, ahlaklı, edepli nesiller yetiştirmiş oluyoruz. Böylelikle biz;  İlimi, Bilimi, Feni, Tekniği de her yönüyle halledebilecek bir toplum olmayı istiyoruz. İnşallah bu toplum ülkemizin güzide insanları bütün dünya insanlarına örnek bir toplum olacaktır. Bütün öğreticilerimize ve velilerimize teşekkürlerimi arz ediyorum.? Şeklinde konuştu.

Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Kur´an kurslarına mensup kız ve erkek öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.

Yaz Kur´an kurslarında eğitim gören Afrikalı ve diğer ülkelere mensup çocuklar yaptıkları gösterilerle programa renk kattılar.

Bu arada görme engelli İbrahim Efe Kabadayı adlı çocuğu kabartma harflerle yazılmış Kur´an-ı Kerimi okuması camiyi dolduran binlerce kişi tarafından takdirle karşılandı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Müftü Cemalettin Bal, kalp gözü açık olan görme engelli İbrahim Efe Kabadayı´ya sevgi göstererek tebrik ettiler.

Bazı öğrenciler 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halis Demir için yazılan 30 kuş adlı şiiri seslendirdiler ve Türk bayrağı açarak şiiri taçlandırdılar.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ulu Caminin çocuklarla dolup taşmasının çok güzel ve anlamlı olduğunu belirterek ?Yaz Kur´an kurslarına bu yıl 10 bin 660 çocuğumuzun katılmış olması ve bu yavrularımızın milli ve dini değerlere sahip şekilde yetişmesi gelecek nesillerimizin sağlam temeller üzerine kurulması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Ben Yaz Kur´an kurslarında eğitim gören tüm yavrularımızı tebrik ediyorum. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği geçen herkesi ve İl Müftümüz ile ekibini yürekten kutluyorum? dedi.

 



Temassız limit tutarı yükseltildi
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine açıklama
23 ilde 109 'Sibergöz'altı!
Özgür Özel: Her sendikanın etkinliğinde olacağız
Evcil Hayvan Maması sektörü dernekleşti
Huawei heyetinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na ziyaret
Başkan Altay: “Tarihi başlangıç yapıyoruz”
Turizm geliri ilk çeyrekte arttı
MSB: Hakurk'ta 5 terörist etkisiz
Süleyman Soylu: Önünde eğileceğimiz tek güç Allah'tır
Kaymakam Sevgili ve Başkan Kerman’dan önemli ziyaretler
THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor
Vali Çiçek’ten şampiyon takıma 100 bin lira ödül
KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,38% -0,08
  • EURO

    34,60% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2390,15% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı