Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Süleyman Soylu;Türkiye büyüyecek ama Aksaray Türkiye´den daha hızlı büyüyecek

Süleyman Soylu;Türkiye büyüyecek ama Aksaray Türkiye´den daha hızlı büyüyecek

Süleyman Soylu;Türkiye büyüyecek ama Aksaray Türkiye´den daha hızlı büyüyecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ziyaret ve incelemelerde bulunmak ve Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katılmak üzere Aksaray´a geldi. Bakan Soylu Aksaray´ın gelecekte çok daha iyi noktalara ulaşacağını belirterek ?Türkiye büyüyecek ama Aksaray Türkiye´den daha hızlı büyüyecek. Görünen o dur. Çünkü Aksaray´ın avantajları çok fazla?dedi.

Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray eski milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, Nevzat Palta, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Demir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, protokol üyeleri, kamu kurumları müdürleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Soylu ilk olarak Aksaray Valiliğini ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Soylu Valilik Makamında Vali Aykut Pekmez´den kent ile ilgili bilgi aldı.

Vali Aykut Pekmez Aksaray´ın tarım ve sanayide büyümeye devam ettiğini belirterek OSB´ye ilave 500 hektarlık yeni yatırım alanının tapusunun alındığını yine demiryolu projesi ile Aksaray´ın Mersin ve Samsun limanlarına bağlantılarının yapılması ile kentin gelişmeye büyümeye devam edeceğini belirtti.  Vali Pekmez Aksaray ziyareti anısına  Bakan Soylu´ya ünlü el dokuma Taşpınar Halısı hediye etti.  Bakan Soylu daha sonra partisinin Aksaray il başkanlığını ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; beraberinde  Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, milletvekilleri  ile birlikte Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde Fatih Mahallesi Pazar alanında düzenlenen iftar programında vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Bakan Soylu yaptığı konuşmasında; Türkiye´nin zengin bir memleket olduğunu söyledi.

Türk milletinin asil bir millet olduğunu belirten Soylu, "Bu coğrafyaya göz dikilmesinin ve bizi istikametimizden saptırmak istemelerinin sebebi budur. Memleketimizin her yönden zenginliğini görüyorlar. İnsanlarımızın güzelliğini görüyorlar. Bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Bizi borçlandırmak istiyorlar. Ayaklarımızın üstünde güçlü olmamızı, yarınlara güçlü adımlar atmamızı engellemek istiyorlar." diye konuştu.

Ülkede yaşayan insanları birbirine düşürmek için her türlü oyunun sahnelendiğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti: "Bunun için bazen bir annenin iki çocuğuna ´sağcı´ ve ´solcu´ diyerek birbirine düşürüyorlar. Kah Alevi ve Sünni diyerek düşürüyorlar, kah terör örgütleriyle beraber bu güzel ülkemin yarınlara güçlü adımlar atmasını engellemeye çalışıyorlar. Bugün bu sofrada bulunan insanlar, bize bu oyunları kurmaya çalışanlara aslında en güzel şekilde cevabı veriyorlar. Ellerini semaya açıp diyorlar ki ´biz ülkemizi kimseye böldürmeyiz, biz zengin bir ülke istiyoruz, güçlü bir ülke ve kudretli bir ülke istiyoruz´ diyorlar. Herşey sözle olmaz. Herşey hal diliyle olur."

"Biz Batı ülkelerine benzemeyiz"

Bakan Soylu, Türkiye´nin bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan da büyüme ve yükselmeyi en önemli hedef olarak belirlediğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Bugün Türkiye´nin açıklanan büyüme oranı yüzde 5´tir. Bu şu demektir. İstikametimiz doğrudur. Milletimizin morali yerindedir. Güvenlik kuvvetlerimiz bugün Güneydoğu´da dağ, taş, tepe bırakmadan bu ülkeye ihanet sergilemeye çalışanlara gereğini yerine getirmektedir. Onların morali de güvenleri de yerindedir. Onlar için dua etmenizi istiyoruz. Çünkü korkusuz bir şekilde büyük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. İster DEAŞ olsun, ister FETÖ olsun, ister PKK olsun, ister DHKP-C olsun, ister bu ülkenin büyümesini engellemek isteyenler olsun bilmelidirler ki bu millet bir karar vermiştir. İnancıyla, imanıyla, milliyetiyle, iradesiyle karar vermiştir. Biz dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olacağız. Biz Batı ülkelerine benzemeyiz. Bugüne kadar komşularımızı para için, pul için, günlük menfaatler için bırakan milletlere benzemeyiz. Mazlumlara sadece menfaatimiz için sırtımızı dönmeyiz. Biz bunu bugün yapmıyoruz. Yüz yıllardan beri bu topraklara kim sığınmışsa onları kucaklayan asil bir milletimiz var, aziz bir milletimiz var. Etrafımızdaki coğrafyayı çerçevelemeye çalışanlara buradan, şu üretim, sanayi merkezinden, medeniyet merkezinden ve insanlık merkezinden sesleniyoruz. Bizi kendinize benzetemeyeceksiniz.

Vali Aykut Pekmez ise konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´yu Aksaray´da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Vali Pekmez Şehri Süleha olan Aksaray´ın devlet, millet, inanç, bayrak, ezan söz konusu olduğunda meydanları bu akşam olduğu gibi her zaman doldurduğunu belirttiği konuşmasında: ?Aksaraylılar 15 Temmuz akşamında da meydanları doldurdu. Bu nedenle bütün Aksaraylılara teşekkür ediyorum? dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz´de konuşmasında;  Türkiye´nin terörle mücadelesinde elde ettiği başarıya dikkat çekerek; ?Bu mücadelemiz kararlı şekilde sürecektir. Bütün kolluk kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum.´dedi.

Vatandaşların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Bakan Soylu daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Şehit Önder Güzel´in ailesini ziyaret etti. Şehit Güzel´in annesi Gülşen, eşi Yeşim Güzel ve şehit yakınları ile görüşen Bakan Soylu; Şehit Önder Güzel´in annesinin elini öperek Türkiye için güvenlik güçleri için dua etmesin istedi. Bakan Soylu daha sonra Aksaray Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´dan belediye hizmetleri hakkında bilgi alan Bakan Soylu, Karamanoğlu Ulu Caminde Teravih namazı kıldı. Cami çıkışında vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Bakan Soylu; Vali Aykut Pekmez ve beraberindeki heyet ile Kültürparkta vatandaşlarla bir araya geldi.

 Aksaray-Adana ve Aksaray-Ankara karayolu üzerinde yol kontrol ve denetim uygulaması yapan polisleri ziyaret eden Bakan Soylu;  görevli polislerle tek tek selamlaşarak bir süre sohbet etti. Bakan Soylu emniyet telsizinden bütün polis teşkilatına çağrı yaparak görevlerinde başarılar diledi. Bakan Soylu daha sonra Aksaray´dan uğurlandı. 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli