Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Sosyal Risk Altında Olan Çiftçilere Damızlık Koyun Ve Koç Dağıtıldı

Sosyal Risk Altında Olan Çiftçilere Damızlık Koyun Ve Koç Dağıtıldı

Aksaray Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geliştirilen proje kapsamında Aksaray’ın Yeşilova kasabasında 4 çiftçiye 20’şer damızlık koyun ve 1’er koç dağıtıldı.

Aksaray Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geliştirilen proje kapsamında Aksaray’ın Yeşilova kasabasında 4 çiftçiye 20’şer damızlık koyun ve 1’er koç dağıtıldı. 2 yıl ödemesiz 6 yıl taksitli olan koyun ve koç dağıtımında çiftçiler ödeme sıkıntısı çekmeyecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, amaçlarının sosyal risk altında bulunan vatandaşların geçimlerini sağlayabilmeleri ve hayvancılığı geliştirmek olduğunu belirterek, “Aksaray ili tarım ve kırsal kalkınma strateji planımızın da hedeflerinin içinde olan koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında ilimizde 27 tane sosyal risk altında bulunan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığı ile sosyal risk altında bulunan vatandaşlarımıza 20’şer koyun, 1’er koç olmak üzere damızlık hayvan vereceğiz. Bugüne kadar 27 tane projenin 24 tanesi vakıflar genel müdürlüğü tarafından onaylanan projeler. Bunların parası gönderildi. 18 tanesini dağıttık ve geriye kalan 4 vatandaşlarımıza da bugün burada dağıtacağız. Buradaki amacımız sosyal risk altında bulunan fakir vatandaşlarımızın geçimlerini sağlamak amacıyla 20 koyun ve 1 koç veriliyor. Bu koyunlara iyi bakıldığı takdirde ikiz doğum oranı fazla olan Ak Karaman koyunları olduğu için seneye kuzularla beraber 50 olabilecek durumda. Daha sonra da bu vatandaşlarımız bundan geçimlerini sağlayacaklar” dedi.
Programa katılan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, projenin son derece önemli bir proje olduğunu belirterek, proje kapsamında hem çiftçiler desteklenmiş, hem de hayvancılığın geliştirildiğini söyledi. Aksaray Valiliği’ne proje için teşekkür eden Emen Koçak, “Yeşilova kasabasında 4 tane ihtiyaç sahibi çiftçimize 20’şer koyun 1’er koç veriliyor. Bu üreticilerimiz aldıkları koyunu ciddi şekilde bakıp üreteceklerine, topluma ilimize katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Bu proje çok önemli, destekliyoruz. Gerçekten şöyle bir baktım ve koyun alan kardeşlerimizin ihtiyaç sahibi olduğunu gördüm. Birde kadın çiftçimize verildi, buna daha da çok sevindim. Aldıkları koyuna sahip çıkacak insanlara veriliyor. Bu projenin devamını bekliyoruz” diye konuştu.
Kadın çiftçi Tülay Okumuş (37) ise projenin çok güzel olduğunu belirterek, “Bu proje herkesin istediği bir projeydi. Bizim gibi köylülere çok faydalı. Koyunu damızlık yapacağız, geçimimizi onunla sağlamaya çalışacağız. Allah devletimize zeval vermesin, sayın valimizden de Allah razı olsun. Sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından koyun ve koçlar sahiplerin teslim edildi.
Programa Vali Şeref Ataklı,Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar ve çok sayıda davetli katıldı.



2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı