Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Sosyal Tesisin Bu Seferki Konukları Mahalle Muhtarları Oldu

Sosyal Tesisin Bu Seferki Konukları Mahalle Muhtarları Oldu

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediyeye ait sosyal tesisin kapılarını bu kez Mahalle muhtarlarına ve mahalle temsilcilerine açtı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediyeye ait sosyal tesisin kapılarını bu kez Mahalle muhtarlarına ve mahalle temsilcilerine açtı.

Sosyal tesisin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Mahalle muhtarlarından sorumlu başkan yardımcısı Yılmaz İlhan, Refik Gündoğar, Serdar Baydar, Mustafa Karahancı,Güven Kemerkaya, 48 mahallenin muhtarı ile mahalle temsilcileri katıldı.

Başkan Haluk Şahin Yazgı iftar sonrası yaptığı konuşmada muhtarların yaptığı işin önemine dikkat çekerek şunları söyledi “Ramazan ayı bereketiyle bolluğu ile beraber geliyor. Değerli muhtarlarımızın ve mahalle meclisimizin burada bizim aramızda olmasından mutluluk duyduğumu dile getirmek istiyorum. Mahalledeki en küçük birimimiz sizlersiniz, mahallede olan biteni bize aktaran en önemli kollardan birisiniz. O nedenden dolayı bizim yanımızdaki değeriniz ve öneminiz bambaşka.

Hepimizin amacı esas maksadımız vatandaşa hizmet etmektir. Hizmet etmenin yolu da sizlerle olan diyalogumuzdan geçiyor. Biz yapmış olduğumuz çalışmalarla kanalizasyon ile su ile yol ile mahallelerimizin eksiklerini gidermeye çalışıyoruz ama sizlerin bize yapmış olduğunuz geri dönüşümlerle bunların hangi aşamada olduğu, vatandaşın memnun olup olmadığını aksayan ya da eksik olan yönlerimizin ne olduğunu yine sizlerle yaptığımız irtibatla sağlarız.

 Biliyorsunuz 30 Mart yerel seçiminden sonra görevimize Nisan ayının ilk haftalarında başladık. Başladığımız andan itibaren ilk yaptığımız şey belediye başkan yardımcılarımızı seçmek oldu. 5 tane başkan yardımcımızla işlerimize hızlı bir şekilde başladık. Yapmış olduğumuz çalışmaları hem kenar mahallelerimizde, hem de merkezimizde yapmış olduğumuz düzenlemelerde devam ediyoruz.

Bundan sonra yapacağımız çalışma şu; hem sizlerin bizlere aktaracağınız bilgilerle bizlere aktaracağınız dosyalarla mahallemizde yaşanan sıkıntı ve problemleri öncelik sırasına koymak suretiyle bir program yapacağız. Sizlerde takdir edersiniz ki bir anda her tarafa ulaşmamıza imkân yok, mutlaka kısım kısım yapmamız gerekiyor.

Ben sadece şunu örnek vermek istiyorum, bundan önceki dönemde sadece bir tane asfalt plentimiz vardı. Bir mahalleye başladığı zaman o mahalleyi bitirmeden başka mahallede yaşanan sıkıntılarda oradan toplanıp diğer tarafa git oraya kur derken ciddi anlamda bir zaman kaybı ve nakit, durum kaybına neden oluyordu. İlk yaptığımız çalışmalardan biri şu oldu. Bir sistemimiz sürekli devam etsin o mahalleden hiç çıkmasın o mahallenin eksiği bitene kadar. Bir başka ekip daha alalım ki onlarla da farklı mahallemizde yaşanan küçük yada büyük sıkıntıları yeni aldığımız, ihale ettiğimiz yeni asfalt plentimiz ile devam edelim dedik. Biz bu tür çalışmaları anca sistemi oturtmamız, tam anlamıyla yapmamız belli zaman alıyor.

Bundan sonraki yapacağımız süreçte sizlerin bizlere vereceğiniz raporları daha güzel bir şekilde tanzim edeceğiz. 5 tane başkan yardımcılarımızdan bir tanesini muhtarlarımızın sorunlarını sıkıntılarını alan bir makam yaptık onu da Yılmaz İlhan başkan yardımcımızı seçtik. Yılmaz Bey’e götürmüş olduğunuz dilekleri sıkıntıları toplayacak, topladıktan sonra arkadaşlarımız oturacaklar hangi başkan yardımcısını ilgilendiriyorsa mahallenizde yaşanan problem onun dosyasına kayıt edilecek. Mahallede hangi yolla yaşanan sıkıntı varsa Mustafa Bey liste içerisine alacak. 2 ayda 3 mahallenin asfaltını bitirdik. 2 ayda bir olmak üzere sadece muhtarları belediyemizin meclis salonuna davet edeceğiz ve orada 2 ay boyunca bizlere hangi raporları vermişiniz, hepimizin önünde bilgisayar olacak hem oradan da takip edebileceksiniz hem de biz size sunum yapacağız. Buraya kadar gelip davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum.”

 

Mahalle muhtarları, kendilerini sosyal tesiste iftar yemeğinde bir araya getiren Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ekibine teşekkür ettiler.  



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu