Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

SODES Kümbet Köyünün Kadınlarına Umut Oldu

SODES Kümbet Köyünün Kadınlarına Umut Oldu

SODES Projesi kapsamında oluşturulan dikiş atölyesi sayesinde meslek sahibi olan kadınlar aile bütçelerine katkı sağlamaya da başladı.

Ortaköy İlçesine bağı Kümbet Köyünde SODES Projesi kapsamında oluşturulan dikiş atölyesi sayesinde meslek sahibi olan kadınlar aile bütçelerine katkı sağlamaya da başladı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi beraberinde Vali Yardımcıları Tolga Polat’ın eşi Asuman Polat, Şahin Bayhan’ın eşi Asiye Bayhan, Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük eşi  Fadime Başıbüyük ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Meliha Er den oluşan heyet ile SODES Projesi  kapsamında Kümbet köyünde kurulan dikiş atölyesinde incelemelerde bulundu.

Proje sorumlusu Kümbet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Eren Doğan’dan bilgi alan Adile Ataklı Hanımefendi, köylerde yaşayan bayanların sadece toprakla, hayvancılıkla değil fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerinin en güzel örneğini Kümbet köyünde gördüğünü ve büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

-SODES sayesinde meslek öğrenen kadınlar şimdi para kazanıyor

Dikiş Atölyesinde çalışan kadınlarla görüşerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi; “Başta proje koordinatörü Eren Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımızı kızlarımızı ayrıca kutluyorum. Proje kapsamında iş öğrendikleri gibi, projenin devamında da ev ekonomilerine de katkı sağlamış olacaklar. SODES projelerinin ne denli faydalı olduğunu bir daha görmüş olduk.” dedi

Köylülerin düzenli gelirlerinin olmadığını ifade eden Proje Sorumlusu Eren Doğan, "Köydeki vatandaşlarımız daha çok dezavantajlı kitleden oluşuyor. Kaymakamlığımızla beraber, bir proje çalışması yaptık. ‘Bu insanlarımıza nasıl gelir kaynağı sağlayabiliriz?’ diye düşündük. Çareyi SODES’te bulduk. Projenin kabul görmesiyle 35 kadına hem meslek öğrettik hem de gelir elde etmelerini sağladık" diye konuştu.

Projenin Ağustos ayı sonunda bitmiş olmasına rağmen devlet destekli olarak kurulan atölyenin çalışmalarına devam ettiğini belirten Doğan; ‘’ Burada Türk bayrağı, iş önlüğü gibi şeyler dikiyoruz. Özellikle Türk Bayrağı konusunda Türkiye’nin değişik yerlerinden siparişler alıyoruz. Bayraklarımız hem çok kaliteli hem de fiyat olarak uygun. Bu yüzden tercih ediliyoruz. Resmi kurumlara ve piyasaya satmaya başladık. Böylece kadınlarımızda aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar. ’dedi.

Adile Ataklı Hanımefendi ile beraberindeki heyetin Kümbet ziyareti Kümbet İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ile son buldu.

 

 



Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli