Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Siyer bilgi yarışmasına son müracaat 31 Ocak

Siyer bilgi yarışmasına son müracaat 31 Ocak

Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED), geleneksel hale gelen

         

       Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği (AKÇED),  geleneksel hale gelen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarından “Siyer Bilgi Yarışmasını”  Aksaray da düzenliyor. Önceki yıllarda Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında, ilmihal bilgi yarışması ve Kur an-ı Kerim Meali bilgi yarışması düzenleyen AKÇED bu yıl da Kur an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi adlı kitap üzerinden siyer bilgi yarışmasını tertip ediyor.

         Yarışma Sorumlusu Erdal DARILMAZ yapmış olduğu açıklamada “Ülkemizde Kitap Okuma Oranı çok düşük. Yarışmayı vesile kılarak Okuma alışkanlığının kazandırılması, hep birlikte Peygamber Efendimizin (SAS) Hayatını insanların gündemine sokmayı ve rol model olmasını sağlamak istiyoruz. Bu vesile ile de Allah CC. Rızasını kazanmak istiyoruz.” dedi

        Erdal DARILMAZ “Yarışma hazırlık aşamasında Aksaray Belediyesi, Aksaray İslami İlimler Fakültesi, Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray Müftülüğü ve Aksaray Gençlik Spor il Müdürlüğü ile protokoller imzalandı.” dedi.

         Yarışma  Prof.Dr. İsmail Lütfi Çakan ve  N.Mehmet Solmaz’ın Kur an-ı Kerim’e  Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi adlı kitaptan yapılacaktır. Sınavda, yazılı olarak test usulü sorulan toplam 100 adet çoktan seçmeli sorularla yarışmacıların sıralaması belirleneceği; ayrıca yaş, meslek ve okul sınırı olmadan herkesin yarışmaya katılabileceği ifade edildi.

         Yarışma kategorileri ise A (14 yaş altı), B (14-19 yaşları arası), C (19 yaş ve üstü), D (Din Görevlileri -imamlar, müezzinler, Kuran Kursu Hocaları, vaizler, İlahiyat Mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri- ..vs., E (Online Katılımcılar) ve F (İngilizce) kategorileri olduğunu belirtti. Yarışmanın 29 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00 da Aksaray’daki okullarda yapılacağını ve sınava başvuru yapanların SMS ile bilgilendirileceğini ifade etti.

          Bu sene yapılacak siyer yarışmasında Aksaray il ödülleri olarak A-B-C kategorilerinde birincilere İPHONE6, ikincilere DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR, üçüncülere IPAD AİR, 4 ve 5.lere dijital fotoğraf makinesi, 6-7-8-9-10. lara da çeyrek altın şeklinde verileceği belirtildi.

       Türkiye ödülleri ise A-B-C-D Kategorileri İçin Birinci olanlara: 2 adet Umre + 2500TL, İkinci olanlara : 1 adet Umre + 1500TL, Üçüncü olanlara: 1 adet Umre + 500TL, 4.-10.Olanlara: iPad mini olacağı, yarışmacıların 31 Ocak 2015 tarihine kadar http://www.ufkayolculuk.com adresinden kayıt olabileceğini ve yarışma hakkında bilgi alabileceklerini bildirildi.

 

 

 

 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli