Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Siloların Yerine 20 Bin Metrekare Yeşil Alan

Siloların Yerine 20 Bin Metrekare Yeşil Alan

Siloların Yerine 20 Bin Metrekare Yeşil Alan

Aksaray Belediyesi´nin yaklaşık 5 ay önce Toprak Mahsuller Ofisi´nden (TMO) devraldığı 20 bin metrekarelik arazi üzerinde siloların son kulesi önceki gün yıkıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kontrollü yıkım yapılan sahada incelemelerde bulundu.Başkan Yazgı, yıkım sahasında bulunan ağaçların korunacağını işaret ederek bölgeye yapılacak Selçuklu Park ile Aksaray´ın en önemli ihtiyacı olan Kütüphane ve konferans salonun yine bu bölgeye inşa edileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Aksaray´ın ilk tematik parkı olma özelliğindeki Karabağ Tematik Parkını görkemli bir açılış töreni ile şehre kazandıran Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, TMO´dan belediye devrilen arazi üzerine inşa edilecek Selçuklu Park için kolları sıvadı.

Haftanın ilk günü Selçuklu Parkın inşa edileceği siloların yıkım sahasına geçen Başkan Yazgı, burada yaptığı açıklamada ?İçinde bulunduğumuz arazi daha önce TMO aitti. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu araziyi belediye devrilmesi suretiyle aldık. Burada proje başlatıyoruz. İlk önce yapmamız gerek siloların kaldırılmasıydı. Çünkü şehrimiz büyüyor. Trafik olsun, nüfus artışı olsun sürekli gelişen ve büyüyen bir şehir. Dolayısıyla şehrin içinde kaldığı için yeterli ölçüde çalışamıyor, yeterli düzeyde hizmetlerini sunamıyordu.

Yaptığımız görüşmeler sonunda siloların buradan başka bir bölgeye taşınması kararından sonra bu arazi belediyemiz tasarrufuna bırakıldı. Zaten büyüyen şehirlerde bu şekilde bir çalışma yürütülmüş. Daha öncesinden şehir içinde kalmış bu tür yapılar farklı yerlere taşınıyor. Tabi burası bizim için bir simge, bir semboldü. Çünkü yaklaşık 60 yıl önce yapılmış. Artık inşallah silolarımız yeni yerinde faaliyet gösterecek. Şuanda da silonun en son kuleleri yıkılmış vaziyette. Çalışmaları yakından takip ediyoruz? ifadelerini kullandı.

Yeşil alan korunacak, kütüphane ve konferans salonu inşa edilecek

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yıkımdan sonra şehir merkezinde kalan 20 Bin metrekarelik alanda üzerinde ağaçların korunacağını belirterek ?Biz burada ne yapacağız. Yaklaşık 20 bin metre karelik bir alan burası. Burada şehrimizin çok büyük bir ihtiyacı olan güzel bir kütüphane, konferans salonu gibi farklı ünitelerle bu bölgeyi şehrin yaşanabilir, nefes alınabilecek bir alanı haline getireceğiz. Bu bölgede yoğun yeşil ve ağaçların olduğu alan. Ancak yüksek binaların yoğunluğu nedeniyle yeşil alan çok fazla ortada değildi. Şehrin merkezine çok yakın hatta şehir merkezi içinde diyebileceğimiz bir yerde hem yeşil alanıyla kütüphane ve konferans salonu ihtiyacını karşılayabileceğiz güzel bir projeyi inşallah gerçekleştirmiş olacağız? dedi.



Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false