Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

SGK Paneli ATSO`da Düzenlendi

SGK Paneli ATSO`da Düzenlendi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) ile Sosyal Güvenlik Kurumu iş birliğiyle düzenlenen panelde Sosyal Sigortacılık ve Genel Sağlık Sigortası hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) ile Sosyal Güvenlik Kurumu iş birliğiyle düzenlenen panelde Sosyal Sigortacılık ve Genel Sağlık Sigortası hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

 ATSO Konferans salonunda düzenlenen panelde aynı zamanda vatandaşların ağırlıklı olarak yaşamış oldukları iş sağlığı ve güvenliği, teşvik uygulamaları ve kayıt dışı istihdamlar hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürü Saffet Çalışkan ve yetkilileri tarafından bilgiler verildi.

  Özellikle iş sağlığı ve güvenliği hakkında vatandaşları bilgilendiren SGK Müdürü Saffet Çalışkan, ülkemizin bu konuda çok hassasiyetli davrandığını ve ciddi sonuçlarının olduğunu belirtirken firmaların bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi noktasında devamlı olarak denetimler yapıldığını belirten Çalışkan, kayıt dışının tam anlamıyla önüne geçilmesi durumunda ülkenin sağlık ve sigortacılık dalında inanılmaz yükselişe gececiğini vurguladı.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ; “ YETERLİ BİLGİYE SAHİP OLUNMALI”

Programda konuşan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu açıklama da; “ Bilindiği üzere bugün ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştığı en çok problemlerin başında sosyal güvenlik ile yaşanılan sıkıntılar gelmektedir. Bu problemler sadece ülkemizde değil Dünya’nın her yerinde insanların karşısına çıkmaktadır. Hayatın her noktasında sağlık yer aldığından doğal olarak bu sorunlarda karşımıza çıkmaktadır.

Bugün vatandaşlarımız devletimizin sunmuş olduğu SGK teşvik uygulamalarından yeterince haberdar mı net bir şey söyleyemiyoruz. Yine aynı şekilde emeklilik hizmetleri, genel sağlık sigortası, iş sağlığı ve güvenliği noktasında ne kadar bilgiye sahipler bilmiyoruz.

Ticaret Ve Sanayi Odamızın ilimizde her sektörde faaliyet gösteren üyelerini buraya bu salonlara davet edip meslek komitelerinde ne gibi sıkıntılarınız var dediğimiz de firmalarımızın birçoğunda bu sıkıntılar karşımıza çıkmaktadır. Bizler bu sıkıntıların önüne ne yapacağımızı bilemediğimiz için geçemiyoruz. İşte bu noktada düzenlemiş olduğumuz paneller ’de sizler böyle bir problem ile karşılaştığınızda neler yapmanız gerektiğini öğreniyorsunuz” Dedi.

 

 



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,70% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2495,97% 0,49
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli