Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Ses Sizsiniz Projesi Hayata Geçiyor

Ses Sizsiniz Projesi Hayata Geçiyor

Aksaray´da engellilere yönelik çalışmalarıyla ülke genelinde engelli dostu bir belediye olarak değerlendirilen Aksaray Belediyesi, engellilerin sosyal hayata

Aksaray´da engellilere yönelik çalışmalarıyla ülke genelinde engelli dostu bir belediye olarak değerlendirilen Aksaray Belediyesi, engellilerin sosyal hayata daha kolay uyum sağlaması ve iş dünyasında rekabet edebilme ve daha fazla iş sektöründen faydalanması için örnek bir çalışmaya daha imza attı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinasyon ve takip aşamasında bulunarak çeşitli kurum ve derneklerle iletişime geçerek İşitme Engelliler Gençlik Spor Kulubü ve Eğitim Derneği adına yazdığı ?SES-SİZSİNİZ? projesi Aksaray Belediyesi ortaklığı ile hayata geçiyor. Projenin finansmanını Ahiler Kalkınma Ajansı sağlamaktadır.

 

Aksaray Belediyesi, işitme engellilerin yaşadıkları eğitim ve istihdam problemlerini çözüme kavuşturmak amacıyla Aksaray İşitme Engelliler Derneği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile ?Ses-Sizsiniz? isimli bir projeyi hayata geçiriyor.

 

Engellilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenmesine her zaman gereken desteği sağlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,

? sosyal sorumluluk projeleri ile engellilerin yaşamlarına faydalı olmayı hedefliyoruz. işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenleyeceğimiz kurslarla bilgi, beceri ve kabiliyetlerini artırarak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamış olacağız.? dedi Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ise ?Ses-Sizsiniz? projesi ile işitme engellilerin iletişim problemlerinin çözümüne yardımcı olmak istediklerini, onların seslerinin daha fazla duyulmasını sağlamak, öz güvenlerini arttırmak ve istihdamlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Bu amaçlar doğrultusunda işaret dili eğitimi, Türkçe dil bilgisi eğitimi, web tasarım ve grafik tasarım eğitimleri, sosyal medya okuryazarlığı, paramı yönetebiliyorum eğitimleri, aile eğitim programı ve evlilik öncesi eğitimler verileceğini kaydeden Başkan Yazgı, ?İşitme engellilere önce işaret dili, daha sonra Türkçe dilbilgisi öğretilecek. Böylece iletişim problemi ortadan kalacağı gibi web tasarımı, grafik tasarım, sosyal medya okur-yazarlığı ve ?paramı yönetebiliyorum? eğitimleri ile aile danışmanlığı konusunda destek ve eğitim programlarından alabilecekler. Bu eğitimlerin ardından işitme engelliler topluma kolaylıkla uyum sağlayacak ve edindikleri mesleki becerilerle iş bulma şanslarını artacaktır? dedi.



Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli