Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Selime´li Vatandaşlardan Örnek Davranış

Selime´li Vatandaşlardan Örnek Davranış

Selime´li Vatandaşlardan Örnek Davranış

Selime´de yaşayan iki işadamı kardeş İHH Suriye Acil Yardım Çalışmalarına bir tır patates yardımı ile destek verdi.
Selime´de yapılan uğurlama merasiminde konuşan Aksaray İHH Güzelyurt Temsilcisi Şenol Salun, dünyanın bir çok yerinde müslümanların zulüm altında olduklarını, milletçe her zaman mazlumun yanında yer aldıklarını ve bundan sonra da böyle devam edeceklerini söyledi. Salun, Suriye´de 8. yılına giren savaşın milyonlarca insanı travmaya soktuğunu, şer güçlerin çocuk, kadın, hasta demeden insanları katlettiklerini ifade etti. Yakın zamanda ikinci bir tır daha göndereceklerini ifade eden Salun: "Küçük bir kasaba olan Selime´den büyük bağışlarla mazlum ve mağdur Suriye´li insanlara yardım gönderilebiliyorsa, Aksaray´da herkes elini vicdanına koyup gereğini yapmalıdır. Bize ancak bu yakışır. Ahirette Rabbimize götüreceğimiz güzel amellerden biri de bu olur inşaAllah. Allah hayır yapan Özbek kardeşlerden razı olsun ve bu tür insanların sayılarını artırsın."dedi.
Hayır sahibi kardeşlerden Ali Rıza Özbek, her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi ve IHH´ya bölgede yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Aksaray İHH İnsani Yardım Başkanı Önder Özkan, hayırsever kardeşlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti ve Suriye´de yaşanan dram hakkında kısaca bilgi verdi. Doğu Guta´da yaşanan tehcir hadisesi sonucu İdlib´e sığınan insan sayısının 150.000e ulaştığını söyleyen Özkan, insanların sadece kıyafetleri ile evlerini terk ettiklerine dikkatleri çekti. Dernek Başkanı Özkan, dünyanın dört bir yanından dua alan bir millet olduklarını hatırlatarak, İslam olmanın gereğini yapmaya devam edeceklerini söyledi. Özkan, "Şimdiye kadar Selime´den 5 tır yardım gönderdik. Bir millet düşünün, çalışmak ve üretmek için güvenli ortamları yok, siz ne gönderirseniz onu tüketiyorlar. Dua edelim, en kısa zamanda yaşanan dram bitsin ve Suriye halkı huzura ersin. Biliyoruz, milletçe hepimiz yorulduk. Lakin, gücümüz yettiğince iyiliğe devam edeceğiz. Bu bağlamda, bir kasaba için bu yapılan yardımlar çok önemli bir örneklik teşkil ediyor. Temsilcimiz Şenol Hocama ve siz değerli abilerime teşekkür ediyoruz. Gönderilecek olan bu tırdaki patates İdlib çadırkentinde yaşayan binlerce insana, günlük 10.000 kişilik yemek pişirme kapasiteli İHH GEZİCİ AŞEVİ  dediğimiz tırımızda yemek olacak ve kardeşlerimize dağıtılacaktır. Allah hayırlarınızı kabul etsin."dedi.Yapılan duanın ardından İYİLİK TIRI 14 yola çıktı.



Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
Madencilerin ferdi kaza sigorta teminatı 1 milyon TL'ye güncellendi
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
META'ya çifte ceza!
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Atama kararları Resmi Gazete'de
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı