Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Şehit yakını ile gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Şehit yakını ile gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Şehit yakını ile gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Kırşehir ile Niğde´de, şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.Kırşehir´de bir otelde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı, şehitlerin öz geçmişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajı okundu.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı´nın, şehit ile gazilere duyulan minnetin ve şükranın en büyük ifadesi olduğunu söyledi.

Kahramanların uğruna can verdikleri değerleri korumanın en önemli görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Şentürk, şunları dile getirdi:

"Bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla korumuş olan milletimizin desteğiyle yüzyıllık emperyalist oyunları bozuyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de şanlı Türk ordusu şehit verme pahasına Afrin´e yerleşen şer odaklarına karşı mücadele veriyor, destan yazıyor. Ordumuz imanda, yiğitlikte, kahramanlıkta dünyanın en güçlü ordularından biridir. Nerede zulme uğrayan bir mazlum varsa insanlığın onurunu kurtarmak için ordumuz oraya yetişiyor."

Şentürk, 15 Temmuz gecesi Türk milletine yapılmış en alçak darbe girişimlerinden birinin yaşandığını anımsatarak, "O gece dosta güven, düşmana korku verdik. Yapmış olduğumuz törende, birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında ve huzurumuzun temininde şehitlik mertebesine yükselen 8 vatan evladımızın ailelerine ve gazilik payesine ulaşan 2 gazimize minnet duygularımızın ifadesi olarak Cumhurbaşkanımız adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı veriyoruz." ifadesini kullandı. 

Konuşmanın ardından, şehitler Bayram Kara, Gökhan Dündar, Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Mehmet Kara, Ramazan Donat, Gökhan Ünaldı ve Feyyaz Yumuşak´ın aileleri ile gaziler Ferdi Akyün ve Ümit Uslu´ya Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Törene AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, protokol üyeleri, şehit yakını ve gaziler katıldı.

- Niğde

Niğde Kültür Merkezi´ndeki törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı ve şehitlerin özgeçmişinin okunmasıyla başladı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, törendeki konuşmasında, "Biz bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak, güven içinde yaşıyorsak şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Millet olarak sizlere olan borcumuzu hiçbir şeyle ödememiz mümkün değildir.? dedi.

Şehit ve gaziliğin, Türk milleti için daima büyük bir onur kaynağı olduğunu aktaran Şimşek, şöyle devam etti:

?Sizler, şehit yakını ve gazi olmakla zaten milletimizin gönlünde en yüce makama ulaştınız. Çünkü bizim için şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Elde edilen bu makamların yanında vereceğimiz bu madalya sadece tamamlayıcı bir unsurdur. Verdiğimiz madalya, devlet, millet olarak sizlere karşı vefa borcumuzun, şükran duygularımızın bir ifadesidir."

Konuşmasının ardından Vali Şimşek, şehitler Yusuf Diri, Salih Eroğlu, Fehmi Altundaş, Muttalip Soylu, Fatih Özdemir, Okan Acar ve Nurettin Tekin´in aileleri ile gaziler Bilal Akkuş, Özkan Çağlı, Sedat Özoğlu ve Veyis Eroğlu´na Devlet Övünç Madalyası ve Beratı´nı takdim etti.

Törene AK Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ve kamu kurum müdürleri katıldı.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli