Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi Dualarla Hizmete Açıldı

Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi Dualarla Hizmete Açıldı

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray Belediyesi, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ile kahraman gazilerimiz ve aileleri için Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi oluşturarak Türkiye´de bir ilki gerçekleştirdi.

Piri Mehmet Paşa Çarşısı´nda bulunan Aksaray Belediyesi Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezinin açılış törenine:

 Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ, Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi Başkanı Yunus Gümüşsoy, Baro Başkanı Beytullah Coşgun, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, Emniyet Müdür Vekili Hanifi Korkmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik, Muhtarlar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk , Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, İyi Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş, siyasi parti temsilcileri,  protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları,  sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Piri Mehmet Paşa Çarşısı içerisinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Aykut Pekmez  şehit aileleri ve gazilerle her zaman bir araya geldiklerini onların dertlerini dinleyerek sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Aksaray Belediyesi tarafından oluşturulan; içerisinde kütüphane, derslikler, sohbet odaları ve ailelerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri çok amaçlı salonların yer aldığı şehit ve gazi koordinasyon merkezi sayesinde ailelerin bir araya gelerek kaynaşacaklarını ve birlikte etkinlikler düzenleyerek iyi vakit geçireceklerini belirten Vali Pekmez  ?Tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz minnetle şükranla anıyorum. Bizler belediyemizle kamu kurumlarımız ile birlikte şehit yakınlarımızla gazilerimizle her zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Onların sorunları, dertleri ile ilgilenmeye çalışıyoruz. Bu merkez sayesinde şehit yakınları ve gazilerimiz hep beraber kaynaşacaklar. Burada yapılacak etkinliklerle burada iyi vakit geçirecekler.? Şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmada duygularını şu şekilde ifade etti.

? 30 Ağustos gibi önemli bir günde Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu merkezimizin içinde hem şehit ailelerimiz, hem gazilerimiz, gazi yakınlarımızı ve onların kıymetli evlatlarını burada çok güzel faaliyetler yapabilecekleri yeni bir alan oluşturduk. Hem şehitlerimiz hem de gazilerimiz bizler için çok önemli ve değerlidir. Burada konuşabiliyorsak, isteklerimizi yapabiliyorsak, çalışmalarımızı gerçekleştirebiliyorsak her şeyden önce vatan için gözü kırpmadan canlarını feda eden değerli şehitlerimizin varlığı sayesinde bizler buradayız. Yine Savaşta yaralanan ve gazi olarak hayatını devam ettiren gazilerimiz sayesinde bizler buradayız.  Bizler için önemli olan bu değerli büyüklerimiz ve onların kıymetli aileleri için böyle bir koordinasyon merkezi yaptık. Bu merkez içinde yapılacak çok güzel aktivitelerle beraber bambaşka çalışmalara inşallah hep beraber imza atacağız. Bunu da Şehit ailelerimiz ve Gazilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu önemli ve anlamlı günde zafer bayramımız da böyle güzel bir merkezin açılışında bizleri onurlandırdığı ve yalnız bırakmadığı için şehit ailelerimiz ve gazilerimizden Allah razı olsun diyor ve ellerinden öpüyorum. Kabul ederlerse beni bir evlatları olarak görmelerini istiyorum. Ne emrederlerse emirlerini yerine getirmek bizlerin boynumuzun borcudur.? dedi.

Şehit aileleri adına konuşan şehit babası Yunus Gümüşsoy ise belediye tarafından düzenlenen merkez sayesinde şehit ve gazi ailelerinin ortak bir buluşma noktasında bir araya geleceklerini, ailelerin burada çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirterek kendilerine bu güzel mekanı kazandıran Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya Teşekkür etti.

Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ ise merkezin şehit yakınları gazi ve yakınları için önemini belirterek, Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Merkezi için başta belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı olmak üzere emeği geçen herkese Teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan duanın ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi. 3 katlı merkezi gezerek incelemelerde bulunan Vali Aykut Pekmez merkezin şehit yakınları ve gazilere hayırlı olmasını diledi. 

 



Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli