Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Şehit ailelerinin tamamına yakını ziyaret edildi

Şehit ailelerinin tamamına yakını ziyaret edildi

Şehit ailelerinin tamamına yakını ziyaret edildi

Aksaray Valisi Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Aksaraylı şehit ailelerinin tamamına yakınını ziyaret etti. Ziyaretlerde şehitlerin emaneti eşleri, çocukları anne ve babaları ile yakından ilgilenen Pekmez; ?Bizler sadece sizin duanızı istiyoruz. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Bizler; bu devlet bu millet her zaman sizinleyiz´ diyerek şehit yakınları ile hasbihâl edip karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturulması için büyük gayret gösteriyor.

Aksaray merkez, ilçeler, belde ve köylerde yaşayan şehit ailesi ve yakınlarının tamamına yakınının ziyaret ettiklerini kaydeden Pekmez; ?Yaptığımız ziyaretlerde şehitlerimizin değerli aileleri ile tanıştık. Onlarla hasbihal edip dertleştik. İhtiyaçları ve sorunları noktasında çözüm için ilgili yerleri bilgilendirip sonuç alınmasını sağladık. Bizler şehit ailelerimize ne yapsak az olur. Onların canlarından bir can olan en değerli varlıklarını vatanın bölünmez bütünlüğü için devletimizin ilelebet payidar olması için feda etmeleri karşısında bizim yaptıklarımız hiçbir önemi yoktur. O nedenle bizler her zaman şehit ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz´ dedi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi Aksaray merkezde yaşayan şehit ailelerini ziyaret ederek bir süre görüştü. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan Celal Suluv´ın eşi Raziye Suluv, 1980 yılında Ankara´da şehit olan polis Şükrü Koçak´ın annesi Döndü kardeşi Celal Koçak, 1990 yılında Şanlıurfa´da bölücü örgüt mensupları ile girilen çatışmada şehit olan Salim Avcıoğlu´nun annesi Raziye Avcıoğlu´nu ziyaret ederek ellerini öptü.

-Şehitlerimizin emaneti ailelerinin her zaman sahip çıkıyoruz

Şehit aileleri ve yakınları ile görüşerek hatırlarını sorarak bir süre hasbihâl eden Yeşim Pekmez Hanımefendi; ?Şehitlerimiz rabbimiz katında en güzel yerde inşallah. Hepimizin bu dünyada bir sınavı var. Şehit ailelerimizin acısı tarif edilemez. Ne yaparsak yapalım bu acıyı dindiremeyiz. Ancak bize düşen devlet olarak millet olarak şehitlerimizin emaneti ailelerine her zaman sahip çıkmaktır.? dedi.

Şehit annelerinden şehitlerin hayatı mesleklerine ve vatana duydukları sevgilerini dinleyen Yeşim Pekmez Hanımefendi; Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerine şehitlerin fotoğrafı ve Türk Bayrağı olan tabloları hediye etti.

-Şehit Avcıoğlu: ?Vatanı kim koruyacak?

Şehit Salim Avcıoğlu´nun annesi Raziye Avcıoğlu oğlunun şehit olmadan 4 gün önce Aksaray´da izinli olduğu dönemde yaşadığı bir hatırasını Yeşim Pekmez Hanımefendi´ye anlattı. Oğlunun görev yerine gitmek için hazırlık yaptığı anlarda babasının iznini uzatması istediğinde bulunması üzerine oğullarının ?Biz gitmezsek vatanı kim koruyacak´ dediğini ve gittikten 4 gün sonra şehit düştüğünü söyledi.

Şehit annelerini elini öperek şehitlere Allah´tan rahmet dileyen Yeşim Pekmez Hanımefendi: ?Bizler her zaman kapınızdayız, yanınızdayız. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz dedi.



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli