Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

ŞEGED Derneğinden Şehit ve Gazi Çocuklarına Anlamlı Hizmet

ŞEGED Derneğinden Şehit ve Gazi Çocuklarına Anlamlı Hizmet

ŞEGED Derneğinden Şehit ve Gazi Çocuklarına Anlamlı Hizmet

?ÖĞRETMENLER GÖNÜLLÜ OLARAK ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN EMANETLERİNE ÜCRETSİZ DERS VERİYORLAR?

 

Gönüllü öğretmenlerden oluşan Kısa adı ŞEGED olan Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim-Kültür ve Spor Kulübü Derneği, Aksaray´daki şehit ve Gazi çocuklarına ihtiyaç duydukları bütün alanlarda birebir ders vererek örnek bir davranış sergiliyor.

Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim-Kültür ve Spor Kulübü Derneği Aksaray Temsilcisi Ayşe Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri bir toplantı düzenleyerek Derneğin faaliyetleri ve amacı hakkında ortak açıklama yaptılar.

Dernek Başkanı Ayşe Şimşek yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

KURULUŞ SERÜVENİMİZ

            Vatan için toprağa düşenlerin aziz evlatlarına, ülkemizin her karış toprağında yaşayan öğretmenlerimizin öncülüğünde başlayan bir yardım ve ahde vefa çalışmasıdır. Şehitlerimizin varlığı ve ardından ülkemizi karanlığa itmeye çalışan şer güçlerin ?15 Temmuz Darbe Girişimi?  sonucunda 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini önlemek için sokaklara dökülen yüz binlerce, milyonlarca vatandaşımızdan bir kısmı şehadet mertebesine bir kısmı da gazilik şerefine ulaşması ile bu ahde vefa çalışması ivme kazandı. Hızla büyüyen bir öğretmen aile kadrosuna sahibiz ve bu katılım da gün geçtikçe artmaktadır. Bizim için çok ama çok önemli olan husus hiçbir öğretmenimizin maddi olarak bir beklentisinin olmamasıdır. Bundan dolayı bizimle olan bütün öğretmenlerimiz şehit ve gazi çocuklarına vefa borcunu gönüllü öğretmenlik yaparak ödemek istemektedir. Hiçbir siyasi parti veya ideolojiye bağlı olmaksızın tamamen gönüllülük esasıyla tüm halka açık olarak yapılan bir çalışmadır.

AMACIMIZ

Şehit ve gazi çocuklarının yaşadıkları sarsıntı sonrasında eğitimlerinin aksadığı, eğitimlerinde özel desteğe ihtiyaç duydukları belirlenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından, bu çocuklar için tüm kaynaklarının seferber edildiği, her türlü desteğin sağlandığı bilinen bir gerçektir. Bu şartlar altında özel dersler, hatta aynı öğrenci için birkaç öğretmenin aynı anda tahsis edilmesi fiziki olarak mümkün değildir. Bu projenin başlatılma nedeni; ihtiyacı olan her şehit ve gazi çocuğuna ulaşılarak istedikleri ve ihtiyaç duydukları bütün alanlarda birebir dersler vermektir. Vatanı, bayrağı ve milleti için gözünü bile kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanlarımıza vefa borcu olarak gördüğümüz ve biricik emanetlerine aynı duygularla yardımcı olmayı görev addederek bu yola başlamış bulunmaktayız.

ŞEHİT ve GAZİ ÇOCUKLARI EĞİTİM-KÜLTÜR ve SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ olarak öncelikli amacımız; devletine, dinine, milletine, bayrağına ve vatanına koşulsuz bağlı, Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkan, akılcı, sağduyulu, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak, eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamaktır.

Dernek yönetimi olarak bütün fedakâr öğretmenlerimizin öncülüğünde iyi bir örgütlenmeye ve çalışmalarımızı sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışıyoruz.

EĞİTİM ? ÖĞRETİM PLANIMIZ

            Vereceğimiz derslerde Türkiye Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu müfredat ve Atatürk ilke ve İnkılapları dışına çıkmadan Milli Eğitim kurumlarına destek ve TEOG, YGS / LYS, KPSS sınavlarına hazırlık süreci şeklinde olacaktır.

            İlköğretimin birinci kademesi de dahil olmak üzere 5,6,7,8 (TEOG), 9,10,11,12 (YGS / LYS), KPSS sınıflarında eğitim öğretim tüm öğrenci gruplarına ders verilecek şekilde hazırlıklar planlanmıştır.

Sınıflar oluşturulurken dernek olarak, ulaşabildiğimiz öğrenci durumuna göre hareket edilecektir. Herhangi bir kademede bir öğrenci olsa dahi ders verilecektir. Gerekirse bire bir olarak ders verilip bu çalışmaya katılan hiçbir öğrencimiz mağdur edilmeyecektir.

 

 



Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
İllerde bugün hava durumu nasıl olacak?
Mobil Market'te ucuz ete hücum ettiler
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı