Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Sare Davutoğlu, Kadin Koordinasyon Merkezi`nin Açılışını Gerçekleştirdi

Sare Davutoğlu, Kadin Koordinasyon Merkezi`nin Açılışını Gerçekleştirdi

Sare Davutoğlu, Kadin Koordinasyon Merkezi`nin Açılışını Gerçekleştirdi

 

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezinin açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Törende Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi ve Kadın Koordinasyon Merkezinin Fahri Başkanı Hasibe Yazgı bir açılış konuşması yaptı.

Hasibe Yazgı Konuşmasında, “Kadın Koordinasyon Merkezimiz aile toplumun temelidir ilkesi doğrultusunda hareket ederek mutlu aileler, mutlu evler ve bunlara bağlı olarak mutlu bir toplum oluşturmak için faaliyet yürütmektedir. Bizler sınırlarımız dahilinde yaşayan ihtiyaç sahiplerini belirleyerek onları evinde ziyaret edip hemhal oluyoruz. Başta kadın olmak üzere aile bireylerini yaşama ve topluma kazandırmak adına maddi ve manevi desteklerde bulunuyoruz. Bu ailelerin sorunlarını çözmek adına diğer kurumlarla arada köprü oluşturuyoruz” dedi.

 Amacımız tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşabilen bir umut merkezi olmaktır diyen Hasibe Yazgı, “Kadın ve ailenin yaşam kalitesini yükseltmek adına sosyolojik araştırmalar yaparak ihtiyaç sahibi kadın ve ailenin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitici çalışmalar yürütmekteyiz. Muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ikinci el ya da yeni giysi, mobilya ve ev eşyası gibi yardımları kabul etmekteyiz. Eğitim yardımları sağlayarak imkânlar doğrultusunda çocukları geleceğe hazırlamaktayız. Aile sağlam olursa toplum sağlıklı olur diyoruz” şeklinde konuştu.

Toplumda kadının önemine vurgu yapan Yazgı, “Medeniyetimizde kadın hem toplumun tem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ya da bir evlat olarak kadın evini çekip çevirdiği kadar toplumu şekillendiren, toplumu değiştiren, ülkeye istikamet çizen bir varlıktır. Eğer kadın huzurluysa ülke huzurludur. Eğer kadın refah içindeyse toplumda o kadar refah içindedir. Bu sebeple mutlu kadın ve mutlu aile yapılanmalarını sağlamak en önemli amacımızdır. Kadınlara yardım, destek ve eğitimlerin tek çatı altında yürütüldüğü Kadın Koordinasyon Merkezimiz sorunlara en kısa sürede çözüm olmak ve hayırlı işlere vesile olmak için başlangıç yapıyor bugün inşallah tüm Aksaray halkı için hayırlı olur” dedi.

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi`nin açılışına katılan Sare Davutoğlu konuşmasında, modern zamanlarda büyük bir israf içerisinde yaşandığını belirtti.

"Bazen de elimizde olanların kıymetini bilmiyoruz" diyen, Sare Davutoğlu şöyle devam etti:  "Aslında varlıklıdan yoksula verme değil bu, sahip olduğumuz her şeyi değerlendirme. Bazen evimizde yer bulamadığımız, bazen çok beğenerek aldığımız, ama hiç kullanamadığımız, bir şekilde ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz ama sonra ihtiyacımız olmadığını fark ettiğimiz şeylerin çok güzel bir şekilde gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması. İhtiyaç sahibinden kastım da sadece dar gelirli ya da yoksul vatandaşlarımız değil. Sanat öğrenmek isteyen kızlarımıza ulaştırılması, evlenecek genç kızlarımıza çeyiz yapılması. Bu süreç içerisinde aslında her şeyin değerlenerek, vaktinde değerlenerek, dostlukların oluştuğu, birbirimizden güzel şeylerin öğrenildiği güzel bir mekan olacak inşallah. Burada mutlaka mesleki edindirme eğitimleri de verilecektir."

Yerel yönetimlerin kadınlara hizmeti hükümet politikalarından aldığı güçle yerine getirdiğini belirten Davutoğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın aile eğitim programı, sorun, tedavi ya da kriz odaklı değil vizyon odaklı çalışıyor" dedi.

Bakanlığın, hizmete açtığı 153 hizmet merkezinde, 2 binden fazla uzman personelle, 1 milyondan fazla vatandaşın sorunlarıyla ilgilendiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kadınlarımızın eş ve annelik görevlerinin yanında çalışma hayatındaki yerlerini destekleyen hükümetimiz sayesinde kadın istihdamı yüzde 30,3`e yükseldi. Şu anki hedef yüzde 40`lara yaklaştırmak inşallah. Çünkü biz kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla çalışan bir milletiz. 2001 yılında yürürlüğe giren yasa sayesinde kadın istihdamı sağlayan iş yerlerine 12 ila 54 ay arasında sigorta primi desteği sağlandı. 2014 Şubat ayı itibarıyla bu yasadan 144 bin 484 kadınımız istifade etti. Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Eylem Planı`nda bildiğiniz gibi Başbakanımız tarafından ocak ayında kamuoyuyla paylaşıldı. ve bu sayede kadınlarımızın anne olmak ile çalışmak arasında sıkışıp kalmaması temin edilmeye çalışıldı."

Kadınların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli sorununun şiddet olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Biz hem kendimiz, hem de dünyanın savaşlarla, açlıkla, zulümle, şiddetle karşı karşıya kalan bütün kadınları adına mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı`na vurgu yapan Sare Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bu plan, şiddeti hayatımızdan çıkarmak amacıyla hazırlandı. Aile içi şiddetle mücadele etmek için bu yıl 200 sağlık personeli, 150 aile mahkemesi kayıt görevlisi, 200 adli hizmet uzmanı, 500 emniyet görevlimiz, 400 kadın konuk evi, şiddet önleme ve izleme merkezi çalışanları, illerdeki sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerdeki personelle birlikte toplam bin 550 kişiye eğitim verilecek. Böylece 140 bin emniyet personeli ve 35 bin sağlık çalışanı, kadınlarımızın önünde şiddete karşı bir set olacaklar. Toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artmasıyla birlikte günlük hayatımızdan inşallah şiddeti çıkartmış olacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi ve Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Hasibe Yazgı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’na Kılıçarslan tepesinde Necip Fazıl Kısakürek Hatıra Ormanına adına dikilen fidan ile çevreye verdiği katkıdan ve Aksaray’a olan duyarlılığından dolayı Teşekkür Beratı taktim etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, kadın koordinasyon merkezinin birimlerini gezerek incelemelerde bulunan Sare Davutoğlu, Hasibe Yazgı’dan bilgiler aldı.



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,49% -0,17
  • EURO

    34,75% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2420,38% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3985,16% -0,84
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false