Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Sanayi Projesi Her İle Örnek Oluyor

Sanayi Projesi Her İle Örnek Oluyor

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Aksaray Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yapılan, istihdam başta olmak üzere bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak 375 Milyon TL´lik Aksaray Yeni Sanayi Sitesi projesi Türkiye´de örnek proje olarak gösterilmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve dönemin Milletvekillerinin uzun uğraşları sonucu onaylanan ve 0cak ayı içerisinde ihalesi tamamlanarak yapımına başlanan 375 Milyon liralık Aksaray Sanayi Sitesi projesindeki inşaat sahasında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Erzincan Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğüne bağlı bir ekip, Aksaray´a geldi ve Yeni sanayi projesi başta olmak üzere Aksaray Belediyesine ait birçok projeyi yerinde gezip ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Erzincan heyetinde yer alan Etüt Proje Müdürü Murat Demir, İnşaat Mühendisi Mustafa Aktaşoğlu, Mimar Semi Atlı ve Veri Hazırlama Uzmanı N.Bora Özmen´e Aksaray´ı ziyaretleri sırasında Aksaray Belediyesi Etüt Proje Müdürü Salim Bilgiç ve Mimar Zahid Heysem Anaz tarafından belediyenin projeleri gezdirildi.

Bu arada özel olarak görmek için geldikleri Aksaray Yeni Sanayi Projesini yerinde gören  Erzincan heyeti, yapımı hızla devam eden inşaat sahasında inceleme yaptı. Heyet üyeleri, bu büyük projenin Aksaray´a yakışır bir hizmet olduğunu belirterek emeği geçen herkese Teşekkür ettiler.

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İnşaat Mühendisi Erzincan Belediyesi Etüt Proje Müdürü Murat Demir, yaptığı açıklamada 1620 dükkândan oluşan tüm Türkiye´ye örnek olan Aksaray Yeni Sanayi Projesini yerinde görmek amacıyla Aksaray´a geldiklerini belirterek şunları söyledi ? Erzincan Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü olarak, Aksaray Belediyesinin yatırım projelerini yerinde görüp değerlendirmek amacıyla Aksaray´a ziyaret gerçekleştirdik. Öncelikle Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ve ekibine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Teşekkür ediyoruz. Erzincan´da da Aksaray´daki sanayi projesi gibi bir yatırımı hayata geçirmeyi planlamaktayız. İhalesi yapılan ve yapımına başlanan bu işin detaylarını yerinde görmek için geldik.  Aksaray´a yapılmakta olan bu proje gayet başarılı ve güzel bir çalışma olmuş. Bu projeyi Aksaray´a kazandıran yöneticilerin ve arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Aksaray´a hayırlı uğurlu olsun.? Dedi.

AKSARAY´DAKİ PROJELER, FİKİR ÇALIŞMASI OLARAK BİZE AVANTAJ SAĞLAYACAK

Murat Demir Aksaray´ın sahip olduğu tarihi mekânlara sahip çıkmasının da takdire şayan bir çalışma olduğunu belirterek ? Aksaray Belediyesi Etüd Proje müdürümüz ve arkadaşları biza şehri gezdirdi. Çok güzel tarihi mekânlarınız ve güzel yapılarınız var. Bunların restorasyonları. İşletmeleri başarıyla gerçekleştirilmiş. Bu arada Aksaray Belediyesinin bazı projelerini de gezip görmek imkânımız oldu. Gerçekten hedefine çok uygun ve odaklı başarılı projeler gerçekleştirilmiş. Tabi bunlar fikir çalışması olarak bizim yürüteceğimiz projelerde de bize avantaj sağlayacak noktalar var. Bunları yerinde görüp eksiklikleri artıları fazlaları ile ilgili değerlendirmelerimizi tamamladık? dedi.

Aksaray´daki Sanayi Projesini inceledikten sonra şehrin tarihi mekanlarını gezen Erzincan heyeti, ilk olarak Aksaray Belediyesi tarafından restore ettirilen Tarihi İkinci Kılıçaslan Hamamında inceleme yaptı ve yetkililerden restorasyon hakkında bilgi aldı.

Daha sonra yine belediye tarafından müzeye dönüştürülen Tarihi Azmi Milli Un Fabrikasını gezen Erzincan´lı misafirler, Azmi Milli Un Fabrikasının Cumhuriyet döneminden günümüze kadar uzanan tarihçesi hakkında bilgi edindiler.   

Gezi kapsamında Zinciriye Medresesi ve Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezini, Piri Mehmet Paşa Çarşısı ile Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesini de ziyaret eden Erzincan heyeti, Aksaray´da tarihi değerlere sahip çıkılmasını ve birbirinden güzel projelere imza atılmasını takdirle karşıladıklarını kaydetti.

 

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli