Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Sanayi İşbirliği Projelerinin uygulanması hakkında açıklama

Sanayi İşbirliği Projelerinin uygulanması hakkında açıklama

Sanayi İşbirliği Projelerinin uygulanması hakkında açıklama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi.Ülkemizin 2023 hedefleri kapsamında dış açığı azaltıcı ve yerli sanayimizi gelişmesine katkı sağlayacak noktasında, Kamu alımlarında yeniliği, yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından faaliyetler icra edilmektedir.

2015 yılında Resmi Gazetede yayımlanan ?4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü Maddesinin (u) Bendine Göre Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Sanayi İşbirliği Programı Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik? in gerek kamu idarelerimizin gerekse sanayicilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremediği ve sanayimizin teknolojik dönüşümüne yeterli katkıyı sağlayamadığı görülmüştür. Bu nedenle, mevcut sanayi işbirliği programı modelinin tüm kurum ve kuruluşlar tarafından uygulanabilecek bir yapıya kavuşturulması ve sanayi işbirliği programı uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla yeni bir uygulama modelinin geliştirilmesi ve mevzuat düzenlemesinin yapılması ihtiyacı hâsıl olmuştur. Bakanlıklar, belediyeler, kamu ve özel sektör kuruluşları ve dernekler ile koordineli bir şekilde icra edilen çalışmalar neticesinde ?Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik? Bakanlığımız tarafından hazırlanmış ve 17 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete´ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu çerçevede, Kamu alımları kapsamında sanayi katılımı ve teknoloji yönetimi ile ilgili hususlarda uygulama birliğinin sağlanması, sanayi ve teknolojinin bütünsel bir yaklaşım ile değerlendirmesi ve bilgi birikimi ve tecrübenin etkin bir şekilde kullanılması amacıyla, sanayi katılımı ve teknoloji yönetimi sürecinin, merkezi bir yapıda ? idareler ile koordineli bir şekilde Bakanlığımız tarafından ? yürütülmesine yönelik düzenleme yapılmıştır.Yerli firmalarımızın projelere katılımının artırılması, yerli katkı faaliyetlerinin öncelikli sektör ve alanlara yönlendirilmesi, yurt içindeki imkân ve kabiliyetlerden azami ölçüde faydalanılması, yatırım ve teknoloji ihtiyaç ve olanaklarının etkin bir şekilde değerlendirilip yönlendirilmesi, yatırımların ve kazanılan kabiliyetlerin atıl kalmaması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından, ?Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik? in tüm alanlarda etkin bir şekilde uygulanması büyük önem arz etmektedir.

Bu bağlamda, Yönetmenlik kapsamında uygulanacak Sanayi ve Teknoloji katılımına ilişkin konular hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı Sanayi ve Teknoloji Katılımı(STK) Rehberi Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüzün web sayfasında(https://aksaray.sanayi.gov.tr/) duyurular kısmında yayımlanmış olup ayrıca  ?Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik? ile ilgili tüm hususlarda Bakanlığımızın Sanayi İşbirliği Programları Dairesi Başkanlığı ile temasa geçilebileceği hususunu kamuoyuna duyurulur.                                                                                                           

 



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli