Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Sanayi Esnafı Başkan Yazgı ile Bir İlki Daha Yaşadı

Sanayi Esnafı Başkan Yazgı ile Bir İlki Daha Yaşadı

Başkan Yazgı, Sanayi Esnafı İle 1500 Kişilik İftar Yemeğinde Buluştu

Aksaray Belediyesi Ramazan dolayısıyla sanayi sitesindeki tüm esnaflar için toplu iftar yemeği düzenleyerek sanayi tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdi.

Madeni Sanatkarlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak,Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk,belediye meclis üyeleri,  belediye başkan yardımcıları ve 1500 sanayi esnafı katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı esnaflara hitaben yaptığı konuşmada yeni proje hakkında önemli bilgiler verdi

Başkan Yazgı ? Sanayi projemizin son halini hepinizin merak ettiğini biliyorum. Ramazan ayından sonra bizim Ankara´da muhtelif görüşmelerimiz olacak. TOKİ Başkanımızla ve aynı zamanda oda başkanlarımız ve sizlerle yapacağımız görüşmelerde en son halini verdikten sonra Bismillah deyip yeni yerimize başlanması için artık TOKİ´den bir tarih alacağız. Bu tarihi de sizlerle paylaşacağız. Ardından daha önce de söylemiştik;TOKİ mevcut sanayiye hiç dokunmayacak mal sahipleri sanayide bulunan kardeşlerimiz kendi yerleriyle ilgili kendi tasarruflarını istedikleri gibi yapabilecekler.? dedi.

 

Başkan Yazgı ? Yeni yerdeki dükkânları TOKİ yapıp anahtarları teslim ettikten sonra sizler dükkânlarınızı alacaksınız burada mevcut olan yerdeki bütün dükkânları yıkacağız ve yeni 18 uygulamaları, yeni parsel uygulamalarıyla buralarda bloklar yapılacak. İnşallah el birliği içinde yepyeni bir Aksaray kuracağız  burada. Amacımız sizleri de rahat ve huzurlu yaşayabileceğiniz bir sanayiye kavuşturmak. Çünkü biliyorum artık buranın kapasitesi % 100´ü geçmiş bir durumda. Belki 1500 kişiye yetecekken 2500 kişi dükkân dükkân üstünde çalışmakta. Tabi fiziki ortamlar çokda iyi değil. Allah nasip ederse yeni yapacağımız yerlerde bu tür sıkıntılar inşallah çözülecektir.? şeklinde konuştu.

 

Başkan Yazgı ? Ben bu birliktelikten dolayı başta oda başkanlarımız olmak üzere belediye meclis üyelerimize, muhtarımıza ve tüm sanayi esnafımıza bu iftara katılımından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bu güzel Ramazan ayını iyi bir şekilde geçirdik çok şükür. Sadece Aksaray´ımız değil tüm Türkiye´mizde ve tüm İslam âleminde biliyorsunuz son zamanlarda yaşanan bazı acı olaylar var. Bu vesileyle iftar vaktinde yapılan duaların kabul olduğuna inanıyoruz. İnşallah o zulmü yapanlarında sonları olur. Artık bundan sonra dünyada ağlayan Müslüman kalmaz diyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bayramdan sonra da inşallah daha geniş toplantılarla daha projenin hangi noktaya geldiği konusunda daha net anlaşılacağı ve anlatacağımız programlarda buluşmak ümidiyle şimdiden hepinizin Ramazan bayramını kutluyorum.? dedi.

 

Madeni Sanatkârlar ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ise ilk defa bir belediye başkanının sanayi esnafına böylesine güzel bir iftar yemeği düzenlediğini ifade ederek ?Bu iftar sanayimizde bir ilktir. Kalfası, çırağı, ustasıyla, imamıyla sanayideki bütün meslek gruplarının mensuplarına teşekkür ediyorum.? dedi.

 

ÜÇKULAK ?BAŞKANIMIZ BU TOPLANTI İLE SANAYİYE VE SANAYİCİYE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERİYOR?

 

Üçkulak Başkan Yazgı´nın göreve geldiği günden beri her zaman kendilerine yardımcı olduğunu belirtti ve  sözlerini şöyle sürdürdü  ?Biz oda olarak 30 kalem meslek dalına hizmet veriyoruz. Bu hizmetleri verirken elbette sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak biraz daha özverili çalışmaya gayret ediyoruz. Biz Sayın Başkanımız göreve geldiği günden beri yaklaşık bir buçuk yıl içinde ne zaman hangi hizmet için kapısını çaldıysak hep güler yüzünü tebessümünü gördük. Geçtiğimiz günlerde de çok muhteşem bir sanayi gezisi gerçekleştirdik. Esnaf kardeşlerimize ziyarette bulunduk. Ben bu güzel iftar yemeğinden dolayı başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum? Ben inanıyorum ki yeni bir sanayinin sizlerin arzu ettiğinden daha güzel bir şekilde ve sizlerin tahmin ettiğinden daha düşük bir fiyata olması için sayın başkanımızla birlikte mesai harcıyoruz. Bütün samimiyetimle söylüyorum bizde mesai mefhumu yok. 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Bu sanayi gemisi içinde hep birlikte gidiyoruz. Sizin sorununuzu kendi sorunum olarak düşünüyorum. Sayın başkanımızda bu toplantı ile sanayiye ve sanayiciye verdiği önemi gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Sözümüzün arkasındayız sizlere en modern ve en insan onuruna yakışır şekilde en temiz ve ferah yerlerde yaşatabilmek ve çalışabilmeniz için maksimumu gücümüzü kullanacağız.?

 

KONUK ? GEÇMİŞTE KÖTÜ BİR TECRÜBE YAŞADIK. BU TECRÜBEDEN UMARIM HEPİMİZ DERSİMİZİ ALMIŞIZDIR?

 

 

Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk´ta yaptığı konuşmada geçmişte yaşadıkları tecrübeden dolayı tüm sanayi esnaflarının ders aldığına dikkati çekerek şunları söyledi ?Bizleri bu güzel atmosferde bir araya getiren belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın başkanlığı döneminden itibaren yapmış olduğu projeler,  yapacakları projelerin teminatıdır diyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz sanayi projesi konusunda belediye başkanımıza güveniyoruz. Kendi başkanlığı dönemi içinde bu sanayi projesini gerçekleştireceğine de gönülden inanıyoruz. Bu proje ortaya çıktığı zaman esnaflar olarak sizlerin de desteği ile olacak. Çünkü geçmişte kötü bir tecrübemiz var. Bunu hepimiz biliyoruz.  Bu tecrübeden umarım hepimiz dersimizi almışızdır. Önümüze yeni proje geldiği zaman üzerimize düşeni yaparsak bu proje bu dönem içinde umut ediyorum ki Allah´ın izniyle biter.?

 

 

  



Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli