Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Basın ve demokrasi arasındaki anlamlı ilişkiye dikkat çeken ve bu iki kavramın işlevsel biçimde çalışmasının toplumsal hayata direkt katkı sunduğunu belirten Şahin, “Basın, bir yanıyla bilgilendirmekte ve iletişim hakkının kullanılabilirliğini sağlamakta; diğer yanıyla da halkla yönetim arasında bir köprü kurarak katılımcılığa ve dolayısıyla demokratik standartların gelişimine katkı sunmaktadır” dedi. Toplumsal fayda ve etik değerlere bağlılığın demokratik basın faaliyetlerinin anahtarları olduğunu vurgulayan ASÜ Rektörü, “Özellikle içinde bulunduğumuz dönem, iletişim açısından büyük değişim ve yeniliklerin yaşandığı bir dönemdir. İletişim araçlarının ve biçimlerinin farklılaştığı bu süreçte doğru bilgiye erişim ayrıca bir öneme sahiptir. Bireyler ve toplumlar açısından bilgi edinme ve haberdar olma ihtiyacının karşılanabildiği en önemli kaynak basındır. Sorumluluk bilinci ve mesleki etik çerçevesinde kamuya ulaştırılan doğru bilgiler, toplumsal gelişim ve bunun için yapılan her türden çalışmanın verimliliğinin artmasına ciddi katkı anlamına gelmektedir” dedi.

ASÜ Rektörü, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Biz de Üniversitemizde yaptığımız çalışmalarla gerek akademik, gerekse sosyal ve kültürel anlamda öğrencilerimize, şehrimize ve ülkemize değer katmaya gayret ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların duyurulması ve daha geniş kitleler tarafından bilinerek yeni çalışmalara ufuk açması münasebetiyle basın faaliyetlerini kıymetli bulmaktayız. Bu minvalde, başta Aksaray’da görev yapan basın mensupları olmak üzere, tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.



Balıkesir koro müziğinin buluşma noktası oluyor
Bakan Yerlikaya: Bin 48 belediye için soruşturma izni verdik
İmamoğlu iddianamesine 'Özel' tepki: Haysiyet cellatlığı son bulmalı!
Bakan Tunç: Gazze’deki soykırım durmalı, ateşkes kalıcı hale gelmeli
Ankara Kent Konseyi’nden ‘Geleneksel Ankara Evleri’ sunumu
Burs ve kredi ödemeleri başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istikrar ve güven vurgusu
Öğretmenlere trenler 1 hafta yüzde 50 indirimli!
CHP'li Sarıbal: İliç faciasında sorumlular yargılanmalı
Aksaray İhracatta Türkiye’nin 24’üncü İli Oldu
Ankara Keçiören'den öğretmenlere 'sıfır atık' eğitimi
Aksaray Şehit Aileleri Derneği’nden Şehitler İçin Fidan Dikme Etkinliği
Ankara'da konut satışları ilk kez azalma gösterdi.. İşte Ankara'nın ilçe bazı konut satışları
Bahçeli'den tarihi çıkış! İmralı'ya gerekirse 3 arkadaşımla giderim!
İran sınırında 81 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
  • Salı 20 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • Perşembe 18.7 ° / 14.3 ° false