Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Rektörlerden İsrail`e Ortak Tepki

Rektörlerden İsrail`e Ortak Tepki

Türkiye?de 87 üniversitenin rektörü ortak bir deklarasyon yayımlayarak, İsrail?in Gazze?ye saldırılarını kınadı

Türkiye’de 87 üniversitenin rektörü ortak bir deklarasyon yayımlayarak, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı. Gazze’de büyük bir insanlık dramının yaşandığı ve katliama karşı bütün dünyanın, kör ve sağır gibi davrandığının vurgulandığı deklarasyona Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da imza attı.

 

- İnsanlık Zulme Sessiz Kaldıkça Çocuklar Hayatını Kaybeder -

 

İsrail yönetiminin, muhakeme yeteneğini kaybettiğine, namlunun hedefine çocukları koyarak zalimce saldırdığına işaret edilen deklarasyonda, “İslam dünyasının mübarek Ramazan Ayında, Gazze’de iftarlar bomba seslerinin eşliğinde, keder, acı ve gözyaşları ile açılıyor. Maalesef zalime ve zulme göz yuman herkes bu vahşetin paydaşı oluyor” ifadesi kullanıldı. Bütün dünyanın, özellikle de İslam dünyasının, Müslümanları ve İslami değerleri hedef alan İsrail yönetimine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde, ortak bir tavır ve duruş sergilemek zorunda olduğuna dikkat çekilen deklarasyonda, İsrail yönetiminin, bu hain saldırılarla hiçbir sonuca ulaşamayacağı ancak insanlık bu zulme sessiz kaldıkça ve göz yumdukça, hayatını kaybeden çocukların hikâyelerinin daha çok dinleneceği belirtildi.

 

- Uluslararası Toplum İsrail’in İnsanlık Suçuna Göz Yumuyor -

 

Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi: “İşgalci İsrail yönetiminin, 8 Temmuz’da Gazze Şeridi’ne yönelik başlatmış olduğu hava ve devamında kara saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu 350’den fazla sivil Filistinlinin hayatını kaybettiği ve binlercesinin yaralandığı, uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı saldırıları nefretle telin ediyoruz. İşgalci İsrail yönetiminin bu saldırısı ilk değildir ve uluslararası hukukun açıkça bir kez daha ihlalidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ABD, AB ve Arap yönetimlerinin önemli bir kısmının bu süreçteki açık destekleri, İsrail'in daha da saldırganlaşmasının temel nedenidir. Uluslararası toplum, İsrail’in insanlık ve savaş suçu olan bu politikalarına göz yummaktadır. Birleşmiş Milletlerin; İsrail yönetimi aleyhine onlarca kararı olmasına rağmen BM kararlarını uygulamayan İsrail yönetimine hiçbir yaptırım uygulamaması ise son derece düşündürücüdür.”


Gazze’deki zulme karşı ulusal ve uluslararası platformda kamuoyu oluşturma konusunda her türlü sorumluluğun alınacağı ifade edilen deklarasyonda, Gazze için tüm üniversitelerde destek ve yardım kampanyaları başlatacağı bildirildi. Rektörler açıklamayı, saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek tamamladı.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli