Rektör Şahin,Üstün Yetenekli Öğrenciler Gelecek Açısından Çok Önemli

Rektör Şahin,Üstün Yetenekli Öğrenciler Gelecek Açısından Çok Önemli

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bilim ve sanat çalışmalarına olan yatkınlığın erken yaşlardan itibaren programlı bir şekilde desteklenmesinin, gelecek için atılan en anlamlı adımlardan birisi olduğunu söyledi.

Şahin, üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Aksaray Bilim ve Sanat Merkezini (BİLSEM) ziyaret etti. Merkez Müdürü Adil Bölükbaş ve ekibiyle, merkezde yer alan fen, sosyal ve güzel sanatlar atölyelerini gezen Prof. Şahin, burada öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi ve eğitim programlarına katıldı. Bilim ve sanat yetenekleri ile dikkat çeken öğrencilerin erken yaşlarda fark edilmesinin ve ilgilendikleri alanda özel ve sistemli bir şekilde eğitilmelerinin sadece akademik başarı anlamında değil, toplumsal gelecek açısından da çok kıymetli olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Müzik, resim, teknoloji, bilişim, matematik, tarih, edebiyat… Üstün yetenekli öğrencilerin akademik olarak desteklenmesi ve profesyonel biçimde yönlendirilmeleri, gerek bilimsel, gerekse sosyal ve sanatsal alanlardaki başarımızı doğrudan ilgilendirmektedir. Bu öğrenciler, gelecekte ortaya koyacakları çalışmalarla da önemli bir potansiyeli temsil etmektedir ve ülkemizin yarınları açısından çok değerlidir” dedi. Bilimsel ve sanatsal çalışmalar noktasında BİLSEM’le işbirliği içinde olduklarını da kaydeden Şahin, ASÜ’nün tüm imkânlarının merkezin hizmetinde olduğunu vurguladı.

Merkezde, ilkokuldan lise düzeyine kadar farklı yaş gruplarından 300 öğrenci, bilimsel, teknolojik ve sanatsal bakımdan, kendi ilgi alanlarına giren hususlarda özel olarak eğitiliyor. 



Mizah dergisine soruşturma: 4 gözaltı!
Erdoğan: 2026 NATO Zirvesi Ankara'da... Yapay zekâda iddialı hedefler
48 bin kanser hastasına müjde! 5 akıllı ilaç SGK kapsamında
Tarım ve Orman'dan Çubuk’taki yem sektörüne teknik ziyaret
MKE'nin 'Nüfuz Edici Bomba'sı engel tanımıyor!
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreciyle fiyat istikrarına odaklanıyoruz
HEMBA'dan 3 milyon kişi faydalandı... Bilgisayar İşletmenliği HEMBA'nın gözdesi
Emine Erdoğan’dan 'Koruyucu Aile Günü'nde anlamlı mesajlar
1 TL'lik kayısı paylaşımı 1,4 milyon TL cezaya patladı! Yanıltıcı paylaşıma milyon liralık ceza!
Muharrem İnce'den Saraçhane çağrısı
Atlı Jandarma Timleri Denizli ve Gaziantep’te
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı'nı kabul etti
İzmir Büyükşehir'den yangınların bilançosu
AFAD'dan İzmir ve Bilecik'e 60 milyon TL acil yardım ödeneği
Efkan Ala’dan 17-25 Aralık iddialarına yalanlama!
  • Salı 28.2 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli