Rektör Şahin,Üstün Yetenekli Öğrenciler Gelecek Açısından Çok Önemli

Rektör Şahin,Üstün Yetenekli Öğrenciler Gelecek Açısından Çok Önemli

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bilim ve sanat çalışmalarına olan yatkınlığın erken yaşlardan itibaren programlı bir şekilde desteklenmesinin, gelecek için atılan en anlamlı adımlardan birisi olduğunu söyledi.

Şahin, üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Aksaray Bilim ve Sanat Merkezini (BİLSEM) ziyaret etti. Merkez Müdürü Adil Bölükbaş ve ekibiyle, merkezde yer alan fen, sosyal ve güzel sanatlar atölyelerini gezen Prof. Şahin, burada öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi ve eğitim programlarına katıldı. Bilim ve sanat yetenekleri ile dikkat çeken öğrencilerin erken yaşlarda fark edilmesinin ve ilgilendikleri alanda özel ve sistemli bir şekilde eğitilmelerinin sadece akademik başarı anlamında değil, toplumsal gelecek açısından da çok kıymetli olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Müzik, resim, teknoloji, bilişim, matematik, tarih, edebiyat… Üstün yetenekli öğrencilerin akademik olarak desteklenmesi ve profesyonel biçimde yönlendirilmeleri, gerek bilimsel, gerekse sosyal ve sanatsal alanlardaki başarımızı doğrudan ilgilendirmektedir. Bu öğrenciler, gelecekte ortaya koyacakları çalışmalarla da önemli bir potansiyeli temsil etmektedir ve ülkemizin yarınları açısından çok değerlidir” dedi. Bilimsel ve sanatsal çalışmalar noktasında BİLSEM’le işbirliği içinde olduklarını da kaydeden Şahin, ASÜ’nün tüm imkânlarının merkezin hizmetinde olduğunu vurguladı.

Merkezde, ilkokuldan lise düzeyine kadar farklı yaş gruplarından 300 öğrenci, bilimsel, teknolojik ve sanatsal bakımdan, kendi ilgi alanlarına giren hususlarda özel olarak eğitiliyor. 



21 ilde organize suça 96 gözaltı!
Yurt genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ tehlikesi
Aksaray’da Şiddetli Rüzgâr Can Aldı: Restoran Çatısı Altında Kalan Kadın Hayatını Kaybetti
DP’li Altıntaş: Kapanan köy okullarının arazileri satılıyor
Dışişleri'nden GKRY’ye tepki! Kıbrıs’a yönelik ifadeleri reddediyoruz
Kahramanmaraş’ta 'hava saldırısı alarmı' iddialarına İletişim'den yalanlama
MEB Akademi Giriş Sınavı konuları belli oldu
Türk hava sahası yıla rekorla başladı
İletişim Başkanı Duran’dan Özgür Özel’e sert tepki
Bakan Yerlikaya, UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü
Bedelli askerlik ücreti belli oldu... Başvuruları başladı
Kurtulmuş: Herkesin mutabık kalacağı güçlü rapor uzak değil
TSK’nın gücü artıyor... Yerli ve milli silahlar envanterde
İŞKUR 2025'te 1,5 milyon kişiyi iş sahasına kavuşturdu
Yılın ilk haftasında hudutlarda 108 şahıs yakalandı
  • Cuma 5.7 ° / 3.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 10.1 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.6 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu