Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Rektör Şahin´den Ziraat Odası ve KOSGEB´e İşbirliği Ziyareti

Rektör Şahin´den Ziraat Odası ve KOSGEB´e İşbirliği Ziyareti

Rektör Şahin´den Ziraat Odası ve KOSGEB´e İşbirliği Ziyareti

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve KOSGEB İl Müdürü Hakan Koçak´la görüştü; kurumlar arası işbirliğine dair fikir alışverişinde bulundu.

- Toprak Tahlil Laboratuvarı Hazır Hale Geliyor -

Ziraat Odası ziyaretinde, Türkiye´de tarımla ilgili fakülte, bölüm ve programların öğrenciler tarafından tercih edilmediğini ve bunun üzücü olduğunu dile getiren ASÜ Rektörü Şahin, ?Öğrenciler tarımla ilgili programları tercih etmez noktaya geldi. Üniversitemizde tarımla ilgili programlara baktığımızda, bunlardan bir kısmı ya hiç öğrenci almıyor, ya da öğrenci alamayacak noktaya doğru gidiyor. Ziraat Fakülteleri de dâhil olmak üzere tarımla ilgili bölüm ve programlarda ciddi bir tercih düşüşü var. Bu durum, Türkiye´de, üniversitelerin tarıma yapacağı katkıları da azaltıyor? dedi. Tüm bunlara rağmen Aksaray tarımına samimi şekilde katkı sunmak istediklerinden söz eden Prof. Şahin, ?Kadromuzda tarımla ilgili akademik çalışmalar yapmış arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız gerek bireysel, gerekse kurumsal anlamda, Aksaray tarımına katkı verebilirler. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bir diğer katkımız ise Toprak Tahlil Laboratuvarımız olabilir. Atıl halde bulunan laboratuvarımızı yakın zamanda aktif hale getirmiş olacağız. Bu laboratuvarda, Aksaray tarımına somut bir katkı sunabiliriz? dedi. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise Rektör Şahin´in işbaşına geldiği günden bu yana güzel işler yaptığını ifade etti ve özellikle İlçelerde yeni okulların açılmasına yönelik gösterdiği çabaların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

- 7 Bin Kişiye ?Girişimcilik Sertifikası? Verildi -

KOSGEB ziyaretinde ise İl Müdürü Hakan Koçak´la görüşen ASÜ Rektörü Şahin, öteden beri işbirliği içinde oldukları kurumlardan olan KOSGEB´in faaliyetlerini önemsediklerini belirtti. İki kurum arasındaki ?Girişimcilik Eğitim Programı?nın kalıcı hale gelen bir işbirliği çalışması olduğunu söyleyen Şahin, ?Üniversitemizde sınırlı programlar hariç ?Girişimcilik,? zorunlu dersler arasında yer alıyor. Bu derslerin sonrasında KOSGEB öğrencilerimize ?Girişimcilik Sertifikası? veriyor. Bu sertifikaların ilerleyen hayatlarında öğrencilerimizin işlerini kolaylaştırdığını umuyoruz? dedi. KOSGEB´in genel manada çok önemli bir iş yaptığından söz eden Rektör Şahin, ?Girişimci risk alan demektir ve KOSGEB girişimcilerin yetişmesine, onların ayakları üzerinde durabilmesine, büyümesine, gelişmesine, ülke ekonomisine katkı sunabilmesine önemli destekler sağlamaktadır? dedi. İl Müdürü Hakan Koçak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve özetle şunları söyledi: ?ASÜ ile imzaladığımız protokolün ardından toplamda 7 bin kişiye ?Girişimcilik Sertifikası? verdik. Bu sayı daha da artacak. Zaman içerisinde öğrencilerimizden son derece güzel iş fikirleri çıkıyor. Akademisyenlerimizle de son derece önemli işbirliklerimiz var. Üniversite-Sanayi işbirliğini daha ileri noktalara getirmek bizler için önemli. Bu hususta da yapılması gereken çalışmaları yapmaya hazırız.?

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu gibi işbirliği ziyaretlerine devam edeceklerinin altını çizdi.  

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı