Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Ramazan, Müslümanlar İçin Bir Fırsattır

Ramazan, Müslümanlar İçin Bir Fırsattır

Ramazan Ayı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar

Ramazan Ayı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Ramazan’ın Müslümanlar için çok farklı anlamları bünyesinde taşıyan, manevi duyguların zirveye çıktığı çok değerli bir mevsim olduğunu söyledi.

 

- Ramazan’ın Hayırlar ve Esenlik Getirmesini Diliyorum -

 

Ramazan Ayının dünyevî meşguliyetlerden uzaklaşmak, ferdî, ailevî ve içtimai hayatta yolunda gitmeyen bazı unsurları düzeltmek, onarmak ve ihya etmek için çok önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Ramazan, her Müslüman’a farz kılınan orucun yanı sıra; gönüllerde yeşeren yardımlaşma ve dayanışma hasletleriyle bereketli bir dönemdir. Müslümanların, yapacakları ibadetlerle Allah’ın rahmetine kavuşmanın coşkusunu en son noktasına kadar hissetmesi ve yaşaması gerekir. Bu ay Müslümanlar için yıllık bir fırsattır. Bu fırsata kavuşmuş olmak büyük bir nimet; değerlendirip sonunda kazananlardan olmak ise büyük bir berekettir. Bu duygularla Ramazan Ayını tebrik ediyor, tüm insanlığa hayırlar, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

- Kamil Oruç, Kötü İşlerden Vazgeçmekle Mümkün Olur - 

 

ASÜ İslami İlimler Fakültesi (İİF) Dekanı Prof. Dr Mehmet Bahaüddin Varol da, Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ın “Ramazan, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolu ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak, Kur’an’ın kendinde indirildiği bir aydır. Öyleyse içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir” dediğini anımsattı. Ramazan’ın sadece ibadetlerle yaşama ayı değil, aynı zamanda bireysel, ailevi ve toplumsal hayata çeki düzen verme zamanı olduğunu kaydeden Dekan Varol, “Ramazan, toplumsal alandaki sorunlarımıza önce kendimizden başlayarak çözümler üretme, geliştirme ve paylaşma zamanıdır. Peygamber Efendimiz, orucun sadece yemekten ve içmekten kesilmek olmadığını bildirerek; kâmil ve sevaplı orucun, faydasız sözden, boş vakit geçirmekten, kötü söylemekten ve nefsin kötü işlerinden vazgeçmekle mümkün olacağını bizlere nasihat eder” dedi. 

 

- Ramazan Ayında Neler Yapılması Gerekmektedir? -

 

Ramazan Ayında oruç ve diğer ibadetlerin yanında en çok yapılması gerekenin Kur’an’ı Kerim okumak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Varol şöyle devam etti: “Bu, Efendimizin, dua ve zikir ayında Kur’an’ı Kerim’i daha çok okuması sebebiyledir. Zaten Cebrail (a.s.) Ramazan ayı boyunca her gece Efendimizin yanına gelir, karşılıklı olarak birbirlerine Kur’an okurlar ve böylece o güne kadar gelen ayetleri bir daha gözden geçirmek suretiyle kontrol ederlerdi. Her yıl bir defa yapılan bu karşılaştırma olayı, Efendimizin son Ramazan’ında iki defa yapılmıştır. Ramazan Ayı boyunca Kur’an’ı Kerim okumanın manevi dünyamıza kattığı bambaşka bir zenginlik, bizim uygulamalarımızdaki mukabele geleneğimizdir. Gündüzünü oruçla, gecesini ibadetlerle geçirdiğimiz bu günlerimizde Kur’an okuyarak, dinleyerek, tefekkür ederek, anlayarak ve onu hayatımızın her alanında uygulayarak, yaşamımıza rehber edinmeliyiz.”




İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli