Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Ramazan Kaşlı Gelir Bütçesi ve Strateji Bütçe Başkanlığı Bütçeleri üzerinde MHP Grubu Adına Konuştu

Ramazan Kaşlı Gelir Bütçesi ve Strateji Bütçe Başkanlığı Bütçeleri üzerinde MHP Grubu Adına Konuştu

MHP Aksaray Milletvekilimiz Ramazan Kaşlı TBMM Genel Kurulunda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2018 Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi Görüşmeleri Bağlamında "Gelir Bütçesi ve Strateji Bütçe Başkanlığı Bütçeleri" üzerinde MHP Grubu adına yaptığı konuşmada şunları söyledi

Saygıdeğer Başkanım, Değerli milletvekilleri;
Gelir Bütçesi ve Strateji Bütçe Başkanlığı bütçeleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubumuz adına söz almış bulunuyorum.
Sözlerimin başında heyetinizi, Genel Kurulu, ekranları başında bizleri izleyen değerli vatandaşlarımızı ve Aksaraylı hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.
Bilindiği üzere 16 Nisan 2017 tarihinde aziz Milletimizin iradesiyle bir Anayasa değişikliği yapılmış, hükûmet sisteminde köklü bir reforma gidilmiş ve 24 Haziran seçimlerinden sonra da Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi yürürlüğe girmiştir.

Bu yeni Hükümet Sistemine geçilmesiyle birlikte kamu idarelerinin yeniden yapılanma süreci kapsamında kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılması yoluyla etkinliğin sağlandığı bürokrasinin azaltılarak kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının nitelikli katkı ve katılım sunabilmelerine imkân veren bir yapı kurulmuştur.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı başta Kalkınma planı olmak üzere; Cumhurbaşkanlığı Programı, Orta vadeli program, Orta vadeli mâli plan, Cumhurbaşkanlığı yıllık programı gibi üst politika dokümanlarını hazırlama yanında merkezi yönetim bütçesi hazırlık ve uygulama süreciyle görevlidir.
2019 yılı Temmuz ayı itibariyle yürürlüğe giren On Birinci Kalkınma Planı doğrultusunda revize edilen 2019-2023 Stratejik Planı çerçevesinde; Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma sürecinin başarıyla sürdürülmesinde öncü ve etkili, teknolojik altyapı ve insan kaynağı açısından güçlü ve yenilikçi; uluslararası işbirliği perspektifine sahip bir kurum olarak ülkemizin yeni vizyonuna strateji ve politika üretimi bağlamında öncü rol üstlenerek katkıda bulunacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti devletini tarihî bir görev ve sorumlulukla, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023 yılına taşıyacak siyasi vizyonunu 1997 yılında BİLGE LİDERİMİZ SAYIN DEVLET BAHÇELİ BEYEFENDİ açıklamış ve 22 yıl öncesinden Türkiye’nin gelecek hedeflerini ortaya koymuştur.
Dolayısıyla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine çok daha sağlıklı bir şekilde ulaşabilmek adına hızlı ve isabetli kararların alınmasını kolaylaştıracak kurumların hayata geçirilmiş olması Ülkemizin temel meselelerinin çözümü noktasında oldukça etkili olmuştur.
Sayın Başkanım, Değerli Milletvekilleri
Ülkemiz 15 Temmuz hain darbe girişimi ile hem terör saldırıları hem de küresel güçlerin öncülüğünde kur ve faiz üzerinden ekonomik saldırılara maruz kalmış Türk ekonomisinin çökertilmesi hedeflenmiştir.
Bu çok cepheli işgal planın karşında Türkiye saldırılara daha güçlü bir şekilde karşılık vermiş, beraberiz, biriz, iriyiz, diriyiz diyebilmiş, 251 kahramanın şehadetiyle 2 bin 193 gazinin fedakârlıklarıyla ve milletin topyekûn direnişiyle bu saldırılar engellenmiştir.

Milli bekâmıza sahip çıkmak için güç birliği yaptığımız bu kritik süreçte Liderimizin de ifade ettiği üzere, ‘’Ya İstiklal ya ölüm’’ diyerek hep birlikte kurduğumuz Cumhuriyeti, gündelik siyasi çekişmelerin konusu yapmadığımızı ve yapmayacağımızı buradan bir kez daha vurguluyorum.
Devlet, Türk milleti için birliğin, hürriyetin ve istikbalin teminatı, dirliğin ve refahın kaynağıdır. Bilinmelidir ki, Milliyetçi Hareket Partisi; Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreçte devletimizin ve hükümetimizin yanındadır.Bu desteği, ülke olarak yedi düvelle mücadele ettiğimiz bir süreçte milli bir görev olarak telakki ettiğimizi belirtmek isterim.
‘’Önce Ülkem ve Milletim’’ diyen Liderimiz Sayın DEVLET BAHÇELİ BEYEFENDİ’DEN aldığımız düsturla diyorum ki: Ülkücü Hareket’in Sevdası Türkiye’dir, Türk Milletidir. Hamdolsun, nereye gideceğimizi biliyoruz, ve her türlü mücadelemizi de buna göre yapıyoruz. Türkiye’nin ufku açık, geleceği aydınlık, gelişmesi de parlak bir geleceğe doğrudur.
Yüce Rabbime duam;
 Bu Millete birbirini kardeş olarak görebilmeyi nasip eyle,
 Bu Milleti İslam’ın sancaktarı olarak galip eyle,
 Tüm zorluklara ve fitnelere karşı bizleri muvaffak eyle,
 Tüm şehitlerimize rahmet eyle,
 Bizleri şehitlerimizin emanetine hakkıyla sahip çıkabilenlerden eyle
 Ya Rab! Bizi istiklalimizle imtihan etme!
 Ezanlarımızı susturtma! Şanlı bayrağımızı indirtme
 Milletimizi daim, meclisimizi kâim eyle
 Bizleri yardımsız ve yarınsız bırakma Allah’ım…
diyor ve görüşülmekte olan 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun teklifinin ve 2018 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun teklifinin ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyor, Gazi Meclisimizi, ekranları başında bizleri izleyen büyük Türk milletini ve Aksaraylı hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli