Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Psikolog Aysun Hızlı Okur ?Çocukluğunuz Teknoloji Bağımlısı Olmasın?

Psikolog Aysun Hızlı Okur ?Çocukluğunuz Teknoloji Bağımlısı Olmasın?

Psikolog Aysun Hızlı Okur ?Çocukluğunuz Teknoloji Bağımlısı Olmasın?

Psikolog Aysun Hızlı Okur yaptığı açıklamada: Teknolojinin biz bireyler için önem taşıdığı günlük yaşantımızda çocuklar için de aynı önemi taşımaya başlaması ebeveynleri endişelendirmektedir. Günümüzün getirmiş olduğu bilgiye teknolojik aletler ve gelişmeler sayesinde erişiyor oluşumuz ve internet kullanımının her geçen gün daha da artması teknolojideki gelişmeleri hayatımızın vazgeçilmez unsurları haline getirmiştir.

Kullanmış olduğumuz  televizyon telefon ve bilgisayarın ulaşılabilir teknolojik araçlar olması teknolojiye bağımlılığını erken yaşlarda görmemize olanak sağlamaktadır. İnternetteki bilgi erişiminin çocukların eğitimi üzerinde etkisi büyüktür, fakat internetin doğru kullanılmadığı ve bilgi erişimi yerine oyun ve sosyalleşmek amacıyla kullanılan bir unsur haline gelmesi bağımlılığı tetikleyen en önemli faktördür.

 Psk.Hızlı Okur:Teknoloji bağımlılığının çocukların fiziksel, duygusal ve psikolojik sağlığına olumsuz etkileri görülmektedir. Öncelikle aileler olarak çocuğun gün içindeki bilgisayara ayırdığı zaman belirlenmelidir ve bu konuda bir anlaşma ile sınırlandırma yapılmalıdır. Bu süre tahmini okulöncesi çocuklarda bir saatten, ilköğretim dönemindeki çocuklarda ise iki saatten fazla olmamalıdır.

Hızlı Okur açıklamasının devamında:Teknoloji bağımlılığının çocuklar üzerinde oluşturabilecek psikolojik ve sosyal problemlerinin başında uyku düzeninin değişmesi ve uykusuzluğa bağlı olarak çocuklarda görülebilen konsantrasyon eksikliği ve sinirlilik hali gelmektedir. Ve buna eşlik eden İnternette geçirilen zamanla ilgili olarak uyarıya aşırı tepki göstermesi ile ortaya çıkabilecek uyumsuz davranışlar ve aile içi iletişim problemleri, iletişim kurmaktan kaçınma ve olumsuz duyguları ifade etmeyi seçmek gibi günlük hayatın işleyişini bozan davranışlar görülmektedir.

Teknoloji bağımlısı çocukların ileriki dönemlerinde şiddete eğilimleri ve bunu uygulamaları önemli psikolojik sonuçlardan bir tanesidir. Bu bağlamda çocuklara şiddete başvurmadan önce sorunların nasıl çözülebileceğini ve şiddete yöneldiği takdirde ne gibi sonuçlarla karşılaşabileceği konusunda bilgilendirmek gerekmektedir.

Psikolog Aysun Hızlı Okur açıklamasını şu sözlerle bitirdi:Unutmayın ki; ailelerin doğru yönlendirme ve sınırlandırmaları ile kullanılan bilgisayarın çocukların gelişimi üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır.

Biz aileler ortam sağlayalım ki çocuklarımız oynayarak, spor yaparak, resim yaparak, hayal gücünü kullanarak, iletişim becerilerini geliştirerek büyüsünler. Ebeveynler, çocuklarını farklı etkinliklere yönlendirerek, onlara yardımcı olmalıdır ve birlikte eğlenerek öğretmek için fırsat yaratmalıdırlar.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false