Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Protokoller sadece imzadan ibaret değildir

Protokoller sadece imzadan ibaret değildir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Abdülhamid Han Fen Lisesi, Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Abdülhamid Han Fen Lisesi, Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Abdülhamid Han Fen Lisesi, Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi arasında ?Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü,? Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB) ile de ?Tezsiz Yüksek Lisans? protokolü imzalandı.

- İşbirlikleri Kaynakların Etkin Kullanımı Demektir - 

ASÜ Senato Salonu´nda ilk olarak liselerin ?Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü? imzalandı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ?Milli Eğitim Müdürlüğü de, üniversite de Türkiye Cumhuriyeti´nden ayrı, bağımsız kurumlar değil; işbirliği içerisinde olmak durumunda olan kurumlar. Bu nedenle üniversitenin Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde olması bir lütuf değildir. Hatta bu gibi işbirlikleri, kaynakların çok daha etkin kullanılabilmesi anlamına gelmektedir? dedi. Lise dönemindeki öğrencilerin üniversiteyi sevmesi ve imkânları tanımasının merak duygusunu geliştiren bir unsur olduğunu ifade eden Rektör Şahin, ?Protokolleri önemsiyoruz ve sadece imzadan ibaret görmüyoruz? diye konuştu. 

- Liseliler ASÜ´deki Bilimsel Çalışmalara Katılacak -

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise desteklerinden dolayı Prof. Şahin ve ekibine teşekkür etti. Yapılan açıklamaların ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Abdülhamid Han Fen Lisesi Müdürü Hacı Berber, Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi Müdürü Jale Özdal ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Dilek Demirkan ilgili protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında, bahsi geçen liselerdeki öğrenciler ASÜ´deki bilimsel araştırma projelerine katılabilecek; laboratuvar, derslikler ve kütüphaneden faydalanabilecek.

- AKMÜB Üyelerine Tezsiz Yüksek Lisans İmkânı -

Diğer törende ise AKMÜB üyelerine avantajlı şartlarda tezsiz yüksek lisans imkânı sağlayan protokol imzalandı. AKMÜB Başkanı Ömer Gümüşay, ?Sayın Rektörümüze ve ekibine, Birliğimize sağladıkları bu önemli katkı münasebetiyle teşekkür ederim. İş dünyasıyla üniversite işbirliğine her zaman önem verdik ve üniversitemiz de bizlere destek verdi? dedi. Rektör Şahin ise yüksek lisansın teşviki anlamında daha önce de farklı kurumlarla protokoller imzaladıklarını anımsatarak, ?Protokol çerçevesinde başvuranlar, daha avantajlı şartlarda yüksek lisans yapma şansına sahip olacaklar. Bu gibi çalışmalarla hayat boyu öğretimi de desteklemiş oluyoruz? dedi.

Yapılan açıklamanın ardından taraflar protokolü imzaladı. Prof. Şahin, üniversite olarak, şehre katkı sunabilecekleri her konuda çalışmaya hazır olduklarının altını çizdi.

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli