Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Proje İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürdü

Proje İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürdü

Proje İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürdü

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülmekte olan ?´Okullarda Askıda Kıyafet Projesi´´ gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşma hususunda çok başarılı bulundu.

Proje ile okul müdürü ve sınıf öğretmenleri, öğrencilerin durumlarını yakinen bildiklerinden, ev ziyareti yapıp ihtiyaçlarını rahatlıkla tespit edebiliyorlar. Bu vesile ile muhtaç durumda olup, halini arzedemeyen veliler yardımları rahatça okul idaresi elinden alabiliyorlar. Yetkililer, proje ile muhtaç görünümlü uyanık kişilerin insani yardım konusunu istismar etmelerinin de bir nebze önüne geçileceğini belirtiyorlar.

BİNLERCE İNSANIMIZI MUTLU ETTİK

Gelişmeler hakkında sorularımızı yanıtlayan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan öncelikle Şırnak ve Diyarbakır´da şehit düşen askerlerimizi rahmet ve minnetle andığını belirtti.  Özkan, ?´Ramazan faaliyetlerimiz il ve ilçelerde çok bereketli geçiyor. Yetim aileler başta olmak üzere bini aşkın ramazan kumanyası ile ortalama beş bin insanımızı mutlu ettiğimizi düşünüyoruz. Okullarda Askıda Kıyafet Projesi sonrası ihtiyaç sahibi insan sayımızın çok arttığını söyleyebiliriz. Bu durum İl Yardım ve Fon Birimlerimizi daha fazla bağışçı aramaya itiyor. İnsani yardım aracımız okullarda kıyafet eksildikçe takviye malzeme götürüyor. Bununla birlikte okul müdürlerimizin yönlendirmesiyle ailelerimize ev eşyası, beyaz eşya, vb. yardımlar da ulaştırılıyor. Elimizdeki verilere göre okullarımızın Ramazan kumanya taleplerini kısmen karşılamakla birlikte yardım bekleyen çok sayıda ailenin bulunduğunu, bu yüzden hala bağışçılara ihtiyaç duyduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Şu ana kadar destek veren bağışçılarımıza teşekkür ediyor, yaptıklarının cennet vesilesi olmasını diliyoruz.´´ dedi.

ALIŞVERİŞ ÇEKİ/KARTI FAYDALI BİR UYGULAMA

İHH Başkanı Özkan, kumanya dağıtımından sonra kendilerine başvuran bağışçıları Alışveriş Çeki uygulamasına yönlendirdiklerini söyledi. Özkan, ?´Alışveriş Çeki/Kartının Ramazan ayında uygulanan diğer bir güzel yardım biçimi olduğunu düşünüyoruz. Kart ile ihtiyaç sahipleri dilediklerini alabiliyorlar. Listemizde yardım bekleyen birçok ailenin olduğunu hatırlatarak bağışçılarımızın desteklerini bekliyoruz.´´ dedi.

YETİM ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL KUMANYA

Dernek Başkanı Özkan, Ramazan ayının ruhunu 7´den 70´e hissetmek amacıyla özel çocuk kumanyası hazırladıklarını; kolilerin içinde şeker, çikolata, diş fırçası, el havlusu, bir kitap vb. 20 çeşit ürünün bulunduğunu ifade etti. 300 Yetim çocuğa çocuk kumanyası dağıtılacağı belirtildi.

SİZİ BEKLİYORLAR

Son olarak, Özkan, ?´Bu yıl Ramazanda SİZİ BEKLİYORLAR sloganını uygun gördük. Bağışçılarımız İHH eliyle zekat, fitre, kumanya ve alışveriş çeki/kartı yardımında bulunabilirler. Bağış için 05056532633 veya 05426572862 nolu telefonlarla irtibat kurulabilir, makbuz ile destek sağlanabilir ya da Kuveyttürk Aksaray Merkez Şubesi, Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği hesap adı ile TR68 0020 5000 0910 5070 2000 01 nolu hesaba havale/EFT yapılabilir. ´´dedi.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli