Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Prof.Dr.Süleyman Yılmaz´ın Şahsiyet ve Değerler Eğitimi Kitabı yayınlandı

Prof.Dr.Süleyman Yılmaz´ın Şahsiyet ve Değerler Eğitimi Kitabı yayınlandı

Prof.Dr.Süleyman Yılmaz´ın Şahsiyet ve Değerler Eğitimi Kitabı yayınlandı

ASÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, eğitim alanında 26. yılının birikimini ?Milenyum Çağının Unutulan Gerçeği: Şahsiyet ve Değerler Eğitimi!? isimli kitapta topladı. Kitapta, teknoloji çağındaki başdöndürücü gelişmelerin beraberinde getirdiği gençler üzerindeki yan etkileri betimlemeyi deneyen Profesör Yılmaz içerikle ilgili şunları belirtti; 
?Milenyum denilen bu baş döndürücü yeni siber çağı için döneminin süreçlerini tamamlayan önceki x, y kuşakları yerlerini iletişim, etkileşim alışkanlıkları tamamen farklı olan yeni bir z kuşağına bırakmıştır. Birtakım imkânlarla doğuştan donanımlı olarak dünyaya gelen z kuşağının, sahip olduğu teknolojik imkânların sınırları alabildiğine genişlemiştir. Bununla birlikte bu enteresan, sıradışı kuşağın hayata bakış açısı, zevkleri, öğrenme stilleri, beklenti ve kaygıları, sosyal olaylara bakışları oldukça farklı ve bir o kadar da karmaşıktır. Türkçeyi günlük dilde ve yazıda kullanımı, kısaltması oldukça enteresandır. Geçmişin elemleri, üzüntüleri ve geleceğin endişeleri, kaygılarıyla pek ilgilenmeyen bu kuşak, bulunduğu anı sonuçlarını hesaplamadan yaşamayı tercih ediyor. Algıda dikkatleri oldukça dağınık olan bu kuşağın mensuplarının büyük bir kitlesinin mobilitesi zayıf, vücut formu bozulmuş hantal bir yapıya sahiptir. Haliyle bu kuşağı eğitmenin, onlardan kazanım ve katma değer sağlamanın yöntemi de bir hayli karmaşık olacaktır. Doğru zamanda, doğru dozda, doğru yöntemle verilebilecek bir eğitim ancak hedeflenen amaçlara ulaştırıp, beklenilen kazanımı sağlayabilir. Burada en büyük sorumluluk, öncelikle bu kuşağı anlamak, beklentilerine kulak vermek gerçeğine ve gereğine dayanıyor. Bu kuşağın mevcut hali apayrı bir pedagojik uzmanlık alanı gerektirdiğinden, biz bu çalışmada daha çok bu kuşağın sosyal hayata ve topluma dair en büyük zayıflığı olan değerler eğitimi üzerinde durmayı yeğliyoruz. Ta ki, teknoloji bağımlısı olan bu kuşakta sosyal hayatta gereken kuşaklar arası bağın, zincirin önemli halkalarının kopması ve geçmişin izlerinin zayıflamasıyla oluşan moral dünyasına ait boşluğun, farklı olumsuzluklara maruz kalmadan, kendisiyle ve çevresiyle barışık, iletişim sorunlarını aşabilen, yeniden kazanılmış bir neslin oluşmasını sağlayalım.?
Profesör Yılmaz, kitapla ilgili sonuç olarak şunları ifade etti;
?Bencil, duyarsız, neme lazımcı bir dünyanın acımasız ortamında gerçekler maalesef bu kadar acı ve bir o kadar da trajiktir! Sosyal yaşamda tüm olumsuzluklara rağmen, çıkış yolları, menfezler bulmamız; insanlığı mutlu, huzurlu, güvenli bir moral dünyasına ulaştırmamızın bir reçetesi olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, kâinat boşluk kabul etmiyor! Eğitim sürecinde farkına varılmadan oluşan boşluğu doldurmak için sırada bekleyen onlarca, yüzlerce olumsuz etken var. Etrafımızı kuşatan, benliğimizi esir almaya yönelmiş tüm bu etkenlere rağmen şahsiyetli bir nesil yetiştirmek biz eğitimcilerin en büyük ödevidir. Bu çalışmayla, milenyum çağında unutulan gerçeğimizi, ?D e ğ e r l e r i m i z i? yeniden değerli hale getirmeyi ümit ediyoruz.?



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false