Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Piri Mehmet Paşa Çarşısı Aksaray´ın En Gözde Merkezi Haline Dönüşecek

Piri Mehmet Paşa Çarşısı Aksaray´ın En Gözde Merkezi Haline Dönüşecek

Piri Mehmet Paşa Çarşısı Aksaray´ın En Gözde Merkezi Haline Dönüşecek

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Piri Mehmet Paşa Çarşısının Aksaray´ın en gözde merkezlerinden birine dönüşeceğini ifade etti.

Aksaray´da çok uzun yıllar boyunca şehirlerarası otobüs terminali olarak hizmet veren, daha sonra ilçe, kasaba ve köylere yolcu taşımacılığı yapılan Eski Terminal, Aksaray Belediyesi´nin kentsel dönüşüm projesiyle tamamen yenilendi.

Aksaray Belediyesi´nin 200´ye yakın esnafla yaptığı görüşmeler sonrasında kentsel dönüşüm ile hayata geçirdiği Piri Mehmet Paşa Çarşında sona gelindi.

Piri Mehmet Paşa adını taşıyacak olan Çarşıda son rötuşlar yapılıyor. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yoğun mesai arasında bulduğu her fırsatta inşaat sahasına giderek çalışmaları yerinde inceliyor.

Piri Mehmet Paşa Çarşısı kentsel dönüşüm alanında öncü bir proje. Çünkü daha öncesinde kentsel dönüşüm noktasında bir türlü çözülemeyen bu saha, Aksaray Belediyesinin arazi üzerinde taşınmazı bulunan hak sahipleriyle görüşmeleri sonucu neticeye kavuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray´ı marka şehir yapmak için en önemli projelerin uygulamaya konulduğunu, bunlardan bir tanesinin de Piri Mehmet Paşa Çarşısı olduğunu kaydetti. Çarşı inşaatı hakkında bilgiler veren Başkan Yazgı, ?Aksaray´ımızda çok önemli bir projeyi daha gerçekleştiriyoruz. İnşaatı bitme noktasına gelen çarşımızın yer altında otopark tamamlandı. Bu inşaat tamamen bittikten sonra hem yolların ferahlaması hem de buradaki mal sahiplerine, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza çok güzel bir alış veriş mekânı ve çarşı oluşacak. Bu alışveriş mekânı ile beraber şehrimize yeni bir kimlik kazandıracağız? şeklinde konuştu.

Piri Mehmet Paşa Çarşısı 24.000 m2´lik kapalı alan üzerine, 8 bloktan oluşan55 adet dükkân, 92 adet ofis, 3 adet kafe meydan ve 1 adet köşk mescitten oluşuyor. Ayrıca bölgede yaşanan oto park sıkıntısına çözüm için projede içerisinde 600 araçlık yeraltı oto parkına yer verildi.

Aksaray Belediyesi´nin kentsel dönüşüm ile hayata geçirdiği Piri Mehmet Paşa Çarşı projesinin ofis ve dükkân birimleri ilk etabı ihale usulü ile satışa çıktı.Önümüzde ki günlerde ikinci etap ofis ve işyerlerinin yine ihale usulü ile satışının yapılacağı bildirildi. 



Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı
Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli