Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin Aksaray´a geldi

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin Aksaray´a geldi

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin Aksaray´a geldi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın daveti üzerine Aksaray´a gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin Aksaray´a hayran kaldı. Şehrimizin tarihi turistik alanlarını eşiyle birlikte ziyaret eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Aksaray´ın Ihlara Vadisiyle, tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanıyla ve ipek yolu üzerinde ticaret kervanlarıyla konakladığı tarihi kervansaraylar ve hanlarla zengin bir tarihi elinde bulundurduğunu ifade etti.  

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve eşini Aksaray´da ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, misafirlerine Aksaray tarihini anlattılar. Ardından il Kültür Turizm MüdürüMustafa Doğan eşliğinde sırasıyla Ağzıkarahan, Saratlı Beldesindeki Kırkgözler yeraltı şehri, Kızılkaya Köyü yakınlardaki tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanı, Kapadokyanın giriş kapısı Selime Katedrali, Ihlara Vadisi, Güzelyurt İlçesinde Kızlar manastırı olarak bilinen dik kayalar üstüne taş oymalı olarak inşa edilen Yüksek Kilise, yine aynı ilçenin içerisinde yer alan Küçük Ayosofya diye bilinen Kilise Camisini ziyaret ettiler.

Başkan Yazgı ve Eşi Hasibe Yazgı, misafirleri ile 392 merdivene sahip geçmiş tarihlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Dünyanın 2. büyük kanyon Vadisi Ihlara Vadisi içerisine inerek vadi içerisinde 3 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptılar. Vadi içerisinde yer alan taş oyma kiliseleri ve vadi içinde barınma için yapılan oyma yerleşim alanlarını ziyaret ettiler.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Aksaray´ın kültür ve tarih şehri olduğunu söyledi. Aksaray´ın;Orta Anadolu´da zengin bir tarihi elinde bulundurduğunu dikkat çeken Başkan Dr. Kenan Şahin, Aksaray´ın mutlaka gezip görülmesi gereken şehirler arasında olduğunu aktardı.

Daha sonra Zinciriye Medresesine Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte geçen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Medresenin tarihi hakkında bilgiler aldıktan sonra kütüphanede öğrencilerle sohbet ettiler.

Ziyarete ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, günün anısına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin´e hediyeler verdi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ailesiyle birlikte kendisini ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı teşekkür ederek ziyaretten çok memnun kaldığını ifade etti. Başkan ve ailesini Pendik´e davet etti.

 

 



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli