Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “EKONOMİK KRİZİN FATURASI DAR GELİRLİ VATANDAŞIN SIRTINA YÜKLENDİ. BİZ AKSARAY’IMIZDA YOKSUL AİLE BIRAKMAYACAĞIZ”

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “EKONOMİK KRİZİN FATURASI DAR GELİRLİ VATANDAŞIN SIRTINA YÜKLENDİ. BİZ AKSARAY’IMIZDA YOKSUL AİLE BIRAKMAYACAĞIZ”

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “EKONOMİK KRİZİN FATURASI DAR GELİRLİ VATANDAŞIN SIRTINA YÜKLENDİ. BİZ AKSARAY’IMIZDA YOKSUL AİLE BIRAKMAYACAĞIZ”

Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, beraberinde İl Başkanı Bilal Özdemir ve parti teşkilatıyla birlikte, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Eğitim-İş Sendikalarını ziyaret etti. Ziyaretler esnasında sendika yetkililerinin sorunlarını not alan Pelinsu Yıldırım Demir, ziyaretlerin ardından, Eğitim-Sen Sendikası ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aksaray Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Pelinsu Yıldırım Demir yaptığı basın açıklamasında kadınlara seslenirken “Ben bir kadın belediye başkan adayı olarak, kadına karşı şiddet konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapacağım. Bugünden taahhüt etmek istiyorum 31 Mart'ta belediyeyi kazandığımız zaman Aksaray Belediyesi kadına karşı şiddeti önlemek için diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte organize bir şekilde çalışacak ve bu işin öncüsü olacak, bunun sözünü veriyorum. 
2. temel sorun eşitlik ve adalet sorunu Bunun için de hizmetlerimiz arasında kadınları önceliklerimiz arasına koyacağız bunun taahhüdünü de şimdiden vermek istiyorum. Ulaşım konusunda kadınlara toplu taşımada öncelikler sağlayacağız. Mahallelerde yaşam merkezleri oluşturacağız bu yaşam merkezleri içerisinde kreşler olacak, spor tesisleri olacak, yüzme havuzları olacak, otoparklar olacak, çalışma ofisleri olacak, kütüphaneler olacak.

“ANNELER VE ÇOCUKLAR BİZİM ÖNCELİĞİMİZ “
Yine 3. temel sorun yoksulluk… Yoksullukla mücadele edeceğiz. Önümüzde bir seçim var ama ne seçim heyecanı var, ne de vatandaşlarımızın gündemlerinde seçim var. Şu an vatandaşımızın derdi geçim olmuş durumda. Bu sorunu çözeceğimizin de sözünü şimdiden veriyorum. Aksaray'da hiçbir aile çocuğunun beslenme çantasına ne koyacağım diye dertlenmeyecek. Çocuklarımın Kırtasiye masrafını nasıl ödeyeceğim diye üzülmeyecek. Eğitimde fırsat eşitliği anlamında çocuğumu nasıl özel etütlere, özel derslere gönderebilirim diye dertlenmeyecek. Aksaray Belediyesi olarak çocuklarımıza kantin desteği sunacağız.Anneler ve çocukları bizim önceliğimiz olacak. Kırtasiye desteği sunacağız. Çocuklarımız için etüt merkezleri açacağız, ödev kulüpleri açacağız.

“HALK KART VATANDAŞIMIZA RAHAT BİR NEFES ALDIRACAK”

Koskoca bir ekonomik krizin faturası dar gelirdi vatandaşların sırtına yüklendi. Bir kere bunun üzerine gideceğiz. Bizim hedefimiz, siyaset yapma amacımız şehrimizde yoksulluğun kalmaması. İhtiyaç sahibi ailelerimiz için Halk Kart sunacağız.  Temel ihtiyaçlarını Halk Kart ile temin edebilecekler. İhtiyaç sahibi ailelerimiz için, kadınlarımız için özel temizlik paketleri hazırlayacağız. Hamile kadınlar için hamile beslenme destek paketleri sunacağız. Yeni doğan paketi desteği sağlayacağız. Bu paketlerin içerisinde biberondan ateş ölçere kadar, bebek bezinden ıslak mendile kadar her şey olacak. Anne ve babalar için yeni doğan rehber kitapçıkları olan bir paket olacak. Yani kısacası hiçbir vatandaşımızın bu desteklere ihtiyaç kalmadığı güne kadar vatandaşımızın, kadınlarımızın yanında olacağız. Halkımız Belediye nedir, bir belediye halkının yanında nasır olur görecek. Bunu göstereceğiz!
Şehircilik anlamında bir belediye sadece park yapmaz. Sadece yol yapmaz. Bir belediye sadece sosyal kültürel festivallerden sorumlu değildir. Hoş yani bizim belediyemiz bunlarıda yapmıyor. Bir belediye esasında Halkçı Belediye olmak zorundadır. Vatandaşının yanında olmak zorunda. Aksaray’da 1 Nisan sabahından itibaren bambaşka şeyler konuşmaya başlayacağız. Bunun taahhüdünü bugün kadın bir belediye başkan adayı olarak veriyorum. Bu şehrin hiçbir kadını kendin Yalnız hissetmeyecek. Bu şehirde hiçbir kadın gece gözyaşları ile uymak zorunda kalmayacak. Çocuklarının karnının aç olmasını kendine dert etmeyecek. Çocuklarının eğitim hayatını kendine dert etmeyecek. Bizim zamanımızda Aksaray Belediyesi ve Aksaray Belediye Başkanı bu şehrin kadınlarının sonuna dek hep yanında olacak bunun sözünü veriyorum” diyerek, kadınlar için yapacaklarını sıraladı.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu