Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “DÜNYAYI MÜCADELECİ KADINLAR DEĞİŞTİRECEK”

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “DÜNYAYI MÜCADELECİ KADINLAR DEĞİŞTİRECEK”

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “DÜNYAYI MÜCADELECİ KADINLAR DEĞİŞTİRECEK”

CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yıldırım Demir mesajında kadınların toplumdaki önemine ve kadına yönelik hayata geçireceği projelerine vurgu yaptı.

Pelinsu Yıldırım Demir'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Kadınlarımız toplumun en önemli yapı taşlarıdır. Bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan ve gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Yaşamın her kademesinde önemli roller üstlenen kahraman kadınlarımız, fedakârlık içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkemizin kalkınmasında her zaman büyük pay sahibi olmuşlardır.

Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan kadınlarımız toplumun her kademesinde görev aldığı gibi kahramanlık destanları yazarak eline silahı alıp düşmanın üzerine yürümüş, kucağında mermi ile cepheye koşmuşlardır.

Belediyeler olarak kadınlarımızı her konuda desteklemek gibi bir sorumluluğumuz vardır. Bir kadın olarak talip olduğum Aksaray Belediye Başkanlığı görevini devralmam halinde, kadınlarımıza olan desteğimizi bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdüreceğimizin bilinmesini istiyorum. Yetkiyi devralmamız ile birlikte şehrimizde ki kadın hemşerilerimizin sıkıntılardan uzak, güvenli ve huzurlu bir yaşam sürebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı belirtmek istiyorum. Mutlu kadın, mutlu yeni nesiller demektir. Bizde mutlu kadınlar için birçok proje ürettik.

Kadınlarımızın ekonomik sıkıntılar altında ezilmemeleri için çözümler ürettik. Evin idaresini sağlayan kadınlarımıza vereceğimiz Halk kart ile kadınlarımız ailelerinin mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Açacağımız Halk marketlerimizden ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlı karşılayabilecekler. Halk market projemizi hazırlarken de kadınlarımızı düşündük. Üreten kadınlarımızın en büyük sorunu olan pazar bulma konusunda da çözüm olacak bir proje. Üretici kadınlarımızın ürettiği ürünleri alıp paketleyerek bu marketlerde vatandaşlarımız ile buluşturacağız. Üreten kadınlarımız aile bütçelerine ekstra katkı sağlamış olacaklar.

Çocukların besleme çantalarını hazırlarken yaşadıkları sıkıntıyı da ortadan kaldırıyoruz. İlk ve Ortaokul çağında ki çocuklarımıza vereceğimiz kantin desteği ile hem çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini sağlayacağız, hem annelerin beslenme çantasını hazırlarken yaşadığı stresi ortadan kaldıracağız. Yine öğrencisi olan evlerimize vereceğimiz öğrencilerimizin eğitim için kullanacağı internet paketi ile hem öğrencilerimizi mutlu ederken, hem de kadınlarımızın rahat etmesini sağlayacağız.

Kadınlarımız için ürettiğimiz bir başka proje ise meslek edindirme ve sosyal projeler. Kadınlarımızın meslek edinebileceği merkezler yaparak kadınlarımızın kendilerini geliştirebileceği ve aile bütçesine katkı sağlayacağı alanlar yapacağız. Yine kadınların sosyal faaliyetlerde bulunabileceği alanlar da projelerimiz arasında.

Kadınlarımız için hayata geçirmeyi planladığımız daha birçok proje var. Tüm bu projeleri hayata geçirebilmek için kadınlarımızın desteği ile yönetime gelip el birliği ile mutlu bir Aksaray oluşturacağız.

Ben bir kadın aday olarak, kadınlarımızın çektiği sıkıntıları biliyor çözüm üreteceğime söz veriyoruz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, annelerimizin ellerinden öpüyor, tüm kadınlarımıza sevgi, saygı ve muhabbetlerimi iletiyorum”

 

 



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu