Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Özkök;Bazı Borçar Yeniden Yapılandırlıyor

Özkök;Bazı Borçar Yeniden Yapılandırlıyor

Özkök;Bazı Borçar Yeniden Yapılandırlıyor

Aksaray Defterdarlığı ?Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Konusunda, Aksaray Ticaret Borsası Toplantı salonunda borsa üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Yapılan istişareve bilgilendirme toplantısı, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ev sahipliği yaparken üyeleri ve mükellefleri bilgilendirmek ve istişare yapmak adına Aksaray Defterdarı Uğur Arslan, Vergi Dairesi Müdürü Metin Çalışkanoğlu, Tarama Kontrol Şefliği Gelir Uzamanlar İsmail Duru, Oğuz Aktaş katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Defterdar Uğur Arslan, yapılandırmalar hakkında bilgiler verdi. Arslan, ?Bu kanun bazı alacaklıların yeniden yapılandırılmasını içeriyor. Daha çok vergi yönüyle sivil toplum kurumları, odaları ziyaret ediyoruz. Bu konuda bilgi vermeye çalışıyoruz. Başvuru süresi 31 Ekim 2016 itibariyle doluyor. Son günlere yaklaştık. Devlet vergisel yönde borcu olanlara elini uzattı. Bu eli herkesin tutmasını istiyoruz. Vergi dairemize yapılandırmayla ilgili mutlaka müracaatlarını bekliyoruz. Bu kanunun getirmiş olduğu bir takım imkânlar var. 18 aya kadar taksit imkânları bulunmaktadır. Faizlerin gecikme zamları silinecek. Bundan Aksaray´ın faydalanmasını istiyoruz? dedi.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise yapılan bilgilendirme ve istişare toplantısındanduyduğu memnuniyeti dile getirerek ?Defterdarımızın nezdinde,Vergi Dairesi Müdürümüze ve Gelir Uzmanlarımıza böyle bir toplantıda bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum?diyerek ? Devletimizin bazı borçları yeniden yapılandırması konusunda vergi dairesine kayıtlı herkesin ve üyelerimizin böyle bir imkândan faydalanması gerekmektedir. Eski zamanlarda defterdarlık ve maliye  denince aklımıza bir korku imparatorluğu geliyordu.Fakat bunun böyle olmadığını biliyoruz. Devletimize ödediğimiz vergiler ile her türlü hizmeti alıyoruz. Bizler duyarlı olmalı ve vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmeliyiz?ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılım sağlayan Aksaray Ticaret Borsası Üyelerinin soruları cevaplandı, bilgi alış verişinde bulunuldu. Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Defterdar Uğur Arslan´a yapılan istişare ve bilgilendirme toplantısı için bir kez daha teşekkür ederek program son buldu.



Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli