Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

ÖZKAN, ‘TÜRKİYE YÜZYILI,  ÜRETİMİN DE YÜZYILI OLACAK’

ÖZKAN, ‘TÜRKİYE YÜZYILI,  ÜRETİMİN DE YÜZYILI OLACAK’

ÖZKAN, ‘TÜRKİYE YÜZYILI,  ÜRETİMİN DE YÜZYILI OLACAK’

AK Parti Aksaray Milletvekili Adayı Av. Sinan Özkan, Sarıyahşi ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti.

Ziyaretlerinde AK Parti iktidarında şehre 2002 yılından bugüne kadar yapılan tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Özkan, Aksaray’ın tarım ve hayvancılıkta ülke ekonomisine 10.9 milyar TL katkı sağladığını söyledi.

Özkan, Türkiye Yüzyılı'nın başlıklarından bir tanesinin de ‘Üretimin Yüzyılı’ olduğunu belirterek, Türkiye’nin geleceğini yatırım, istihdam, her alanda üretim, ihracat ve en önemlisi yerli ve milli savunma sistemleri yoluyla büyüme üzerine inşa eden bir hükümet olduklarını kaydetti.

‘AKSARAY ÜRETİYOR, TÜRKİYE BÜYÜYOR’

Aksaray’da 1445 dekar alanda kurulan ‘Karkın Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne de vurgu yapan Özkan, proje kapsamındaki OSB alanının büyüklük olarak Avrupa'da 2’nci sırada yer aldığını söyledi. Modern ve topraksız tarımın yapılacağı bölgede yılın 11 ayı üretim yapılacağını vurgulayan Özkan; “Modern ve teknolojik seralarda kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretilmesi, istihdam sağlanması ve üretilen ürünlerin ülkemizin ihtiyaçları karşılandıktan sonra dış pazara da sunulması şehrimizin gelişmişlik düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacaktır. Projede emeği geçen Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu’ya ve Aksaray’ın AK kadrolarına teşekkür ediyorum ” dedi.

AKSARAY TARIMSAL ÜRETİMDE ÖNCÜ ŞEHİRLERARASINDA OLACAK

Tarım ve hayvancılıkta gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulunan Özkan, şöyle konuştu: “Bitkisel üretim bakımından Türkiye’de 2. sıraya yükseldik. Bu kapsamda tarımsal üretim değerini yüzde 2. 233 oranında artırdık. Tarıma verilen desteklerde rekorlar kırarak toplamda 2 milyar 415 milyon T destek ödemesi gerçekleştirdik. Tarımsal kredi kullanımını kolaylaştırdık. İlimize ait 4 ürünümüzün coğrafi işaret almasını sağladık. Hayvancılıkta büyümeyi yakalayarak son 20 yılda büyükbaş hayvan sayısını yüzde 432 oranında artırdık. Küçükbaş hayvancılıkta verilen desteklerle üretimi teşvik ederek küçükbaş hayvan sayısını 420.000’den 1.100.00’e çıkarttık. 14 proje ile meraları ıslah ederek, yem üretimini destekledik. Suni tohumlama ile 1.5 milyon suni tohumlama gerçekleştirdik. Güvenilir gıda sistemini hayata geçirerek, gıda denetçisi sayısını 2’den 40 ‘a çıkarttık. Şehrimizde 14 olan ari işletme sayısını 124’e çıkararak İç Anadolu’da 1. Türkiye’de ise 3. konuma yükseldik. İlimizde süt üretim miktarını 127 bin tondan 552 bin tona çıkarttık. Tarımsal OSB’nin de hayata geçmesiyle Aksaray tarımda öncü şehirlerarasında yer alacak”

‘HER YER AK PARTİ HER YER REİS’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüllere taht kuran bir lider olduğunu vurgulayan Özkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde hükümetimiz tarım ve hayvancılık alanında büyük yatırımlara ve ilklere imza atmıştır. Üreticilerimize gerek bitkisel üretim gerekse hayvancılık desteklemeleriyle devasa destekler sağlandı.  Hükümetimiz politikalarıyla ülkemiz geçmişten bugüne kadar hızlı bir ivmeyle yükselmiş ve yükselmeye de devam etmektedir. Vatandaşlarımız her şeyin farkında. Gönlünde eser ve hizmet aşkı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti’mize vatandaşlarımızın böyle sahip çıkması bizleri sevindiriyor. Her gittiğimiz yerde Recep Tayyip Erdoğan, her yer de AK parti var. Milletimiz bu desteğiyle Türkiye’mizi ‘Üretim Yüzyılı’ vizyonumuzla her alanda büyütmeye devam edeceğiz” dedi.



Öğrenciler istedi, istasyon açıldı
Sel, yıldırım ve fırtınaya dikkat! Meteoroloji uyardı
81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı