Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Özhan Türemiş, Cengiz Aydoğdu Özür Dilemesi Lazımdır Dedi

Özhan Türemiş, Cengiz Aydoğdu Özür Dilemesi Lazımdır Dedi

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu'nun Aksaray gündeminde soğuk duş etkisi yaratan “Aksaray’da Aile Hekimlikleri hemen hemen hiç çalışmıyor, sadece ilaç yazdırmak için  kullanılıyor” sözlerini sert bir dille eleştirerek, Aydoğdu'yu Aile Hekimlerinden özür dilemeye davet etti. 

Konuyla ilgili rahatsızlığını dile getiren İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş, "Son günlerde gündeme gelen ve hassasiyetle takip ettiğimiz bir konuda bilgilendirme yapmak istiyorum. Devlet adamlığı tecrübesine inandığımız Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun önceki günlerde bir TV programında Aile Hekimlerini konu alan konuşmalarının amacını aştığını  düşünüyorum. Aksaray’ımızdaki 137 Aile Hekimimiz nezdinde ülkemizin tümünde görev yapan 25 bin Aile Hekimini zan altında bırakan 'Aksaray’da Aile Hekimlikleri hemen hemen hiç çalışmıyor, sadece ilaç yazdırmak için  kullanılıyor' sözleri Aile Hekimleriyle birlikte, onlardan hizmet alan ve çalışma koşullarını bizzat bilen tüm vatandaşlarımızı da aynı şekilde rahatsız etti" dedi. 

"KENDİNİZLE ÇELİŞİYORSUNUZ"
Aile Hekimliklerinin başarı oranlarına atıfta bulunan Türemiş "Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüklerinin yaptırdığı araştırmalarda memnuniyet oranlarının yüzde 82’lerde olduğu görülen bir Sağlık Sistemi uygulaması hakkında Sn. Aydoğdu’nun söylediği sözler ne yazık ki mensubu olduğu hükümetin kendi bilgilendirmeleriyle çelişmekte ve hepimizi hayrete düşürmektedir. Türkiye genelinde Aile Hekimleri hastalarına 1. Basamak olarak hizmet vermekte ve hastalarını bire bir tanıyarak sağlık ihtiyaçlarına ellerindeki olanaklar çerçevesinde karşılık vermektedir. Sn. Aydoğdu’nun çalışmadığını ifade ettiği Aile Hekimlikleri öğrencilerin periyodik muayenelerini, gebe, çocuk, bebek takiplerini, aşılama, askere elverişlilik muayenesi, ehliyet sürücü raporları, spor lisans raporları ile ilgili başvurularda hizmet vermekte, kendilerine kayıtlı tüm hastalarıyla ilgili gerekli olan kan, idrar tahlillerini yaptırıp aynı gün sonuçlandırmakta ve en önemlisi kanser taramalarında vatandaşın gözü kulağı olarak onların sağlıklarını yakından takip etmekteler. Yükleri yeterince ağırken, Sn. Aydoğdu’nun mesleği ve hekimleri değersizleştiren bu sözcüklerini kınıyorum ve tüm Aile Hekimlerinden özür dilemesini bekliyorum. Aile hekimleri ve tüm sağlık çalışanları hepimiz için çok kıymetli. Onlara canımızı emanet ediyoruz. 1. Basamaktan en son basamağa kadar her kademede çalışan sağlık personeline verdikleri emekler için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"SİZİN DÖNEMİNİZDE BOZULDU, YETKİ HALA SİZDE, DÜZELTİN"
 "Sn. Aydoğdu eğer sağlık sisteminde bir sorun varsa bu sizin de mensubu olduğunuz hükümetin getirdiği sistemlerde yaşanan aksaklıklardan kaynaklanmaktadır" diyen Türemiş "Siz de sistemdeki hatayı gördüğünüze göre düzeltilmesi için gerekli girişimleri yaparak sağlıkta yapılan yanlış dönüşümden geri dönülmesini ve sistemin halk yararına işlevsel hale getirilmesini sağlayabilirsiniz. Yanlışı sizin yönetiminiz yaptı. Şu anda da siz yönetimdesiniz. Kimseyi suçlamadan sistemin düzeltilmesi için harekete geçmenizi ve tüm Türkiye'deki Aile Hekimlerinden sözcükleriniz için özür dilemenizi bekliyorum" şeklinde konuştu.



Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli