Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Özel Dernekler ?Dinçer? Dedi

Özel Dernekler ?Dinçer? Dedi

Özel Dernekler ?Dinçer? Dedi

Aksaray´da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından AK Parti Belediye Başkan adayı Evren Dinçer´e destek gelmeye devam ediyor. 7´den 70´e herkesin gönlüne giren Dinçer´e en anlamlı destek Beyazay Derneği´nden geldi.             

Aksaray Belediye Başkan adayı Evren Dinçer, Beyazay Derneği çatısı altında bulunan Ortopedik Derneği Başkanı Bekir Kaya, Beyaz Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kayhan Erbaş, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Yakup Amaç, Görmek Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Dağ, Engelli Anneler Derneği Başkanı Gülay Öztürk, yönetim kurulu üyeleri, engelli ve aileleriyle bir araya geldi.

Engellilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan adayı Dinçer, seçilmesi halinde yapacağı düzenlemeleri anlattı. Engelli olmanın kimsenin elinde olmadığını ifade eden Dinçer, ?Engelli kardeşlerimiz, engelli olmayanların yerine engelli olduğunu düşünüyorum. Görme engelli bir kardeşim, benim gözümde, benim yerime görme engelli olmuştur. İşitme engelli de fiziksel engelli de öyle. Bu kardeşlerimizin toplumdan ve bizden alacağı haklar var. Sağlam olanlar, engelliler için tasarlanan yerlerde hayatlarını kolayca idame ettirebilirler ama engellilerin sadece sağlamlar için tasarlanan yerlerde yaşamalarını sürdürmeleri imkansızdır. Burada görev kamu yönetimine, yerel yönetime düşer. AK Parti hükümetleri engelliler için çok güzel çalışmalar yaptı. Sunulan imkanlar hep üst seviyede oldu ama yeterli mi, yeterli değil. İnşallah eksiklerimizi sizlerin de yardımıyla bir bir tamamlayacağız.? dedi.

Tek isteğinin engellilerin kentin bir başından diğer ucuna kadar kolayca gitmesini sağlamak olduğunu söyleyip, kaldırım işgallerine de değinen Dinçer, ?Hiçbir yerde, engellerin kullandığı kelimeyle ?işgaliye´ye müsaade etmeyiz. Hükümetimiz toplu taşıma araçlarıyla ilgili çok net düzenlemeler yaptı. Özellikle 1 Nisan´dan itibaren bu şehrin kaldırımlarında, engelli engelsiz herkes için bir hak olan kaldırımlarda, araç parkına asla müsaade etmeyeceğiz. ?Yeterli otopark var mı ki, önce bunları sağlayın sonra bizi kaldırın´ diyebilirsiniz. Yeterli otopark imkanı 5 yıl içerisinde sağlanacak. Ama hiçbir şey kaldırım işgalini hak olarak vermez. Gerek ticari malları koyma gerekse de araç park etme; bu hususu da esnaflarımızla oturup konuşarak halledeceğiz. Herkes kaldırımdan içeriye girdiği zaman, bir rahatsızlık olmayacağını düşünüyorum.? ifadelerini kullandı.

Evren Dinçer´in engellilere sahip çıkacağına olan inançlarını dile getiren Dernek Başkanları ise, ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla bizlere sahip çıkılmıştır. Bizlerin birçok hakkı da yine AK Parti döneminde kanunlaşmıştır. Cumhurbaşkanımız bizlere sahip çıktığı gibi bizlerde onun emaneti olarak gördüğümüz Evren Dinçer´e sahip çıkacağız.? dedi.



Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
BaşkentRay'da rekor
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
Kümes hayvancılığında büyüme
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli