Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Otomotiv fuarı yoğun katılımla açıldı

Otomotiv fuarı yoğun katılımla açıldı

Otomotiv fuarı yoğun katılımla açıldı

Aksaray’da Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından ilki gerçekleştirilen, Valilik ile Belediye’nin destekleriyle düzenlenen Aksaray Otomobil Motosiklet Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı bugün düzenlenen törenle açıldı.
Aksaray’ın teşhir merkezi olan Pazar Pazarı’nda gerçekleştirilen açılışa Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’ın artık kabuğunu kırdığını ve hızla geliştiğini belirterek, “1989 yılında il olma statüsü kazanan Aksaray’da geçen zaman zarfında tarihinde 1014 yılına kadar fuarlar düzenlenmemiştir. Her zaman söylüyorduk, Türkiye’nin stratejik olarak merkezi konumunda bulunan ve İstanbul ne ise Aksaray’da odur dediğimiz ve şehrimizin kabuğunu kırması gerektiğini göreve geldiğimiz günden buyana her alanda söylüyoruz. Bir şehrin kabuğunu ulaşımı, sanayisi, turizmi ve şehirde oluşturabileceği ticari pazarlar kırar. Öncelikle çıktığımız bu yolda valimizin ve belediye başkanımızın desteğini alarak 42 firma ve 13 otomobil markası ile görüşmeler yaptık. Gece gündüz demeden Aksaray’ın bu fuara ev sahipliği yapabilmesi için büyük emekler verdik ve bu emeklerin karşılığını bugün alıyoruz. Bugün 2015 yılında, büyük şehirlerimizden Ankara, Bursa, Konya otomobil fuarlarının iptal edilmesi ile Aksaray’da düzenlediğimiz bu fuarın önemi bir kat daha artmıştır. Bizde bu fuarın düzenlenmesini planladığımızda birçok başkanlardan ve yöneticilerden bu işin altından kalkmanın zor olduğunu, yol yakınken dönülmesi gerektiği uyarısını aldık. Allah’a şükürler olsun ki, bizler inandığımız yolda hiçbir zaman geri adım atmadık. Başaramayacağımızı gördüğümüz hiçbir projeyi hayata geçirmedik. Şükürler olsun ki, bugün burada sizlerle birlikte dünyanın en çok takip edilen ve fuarların göz bebeği olarak nitelendiren auto Show fuarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl bu fuar daha kapsamlı ve daha geniş olacaktır. Valimiz, belediye başkanımız ve STK başkanlarımız ile birlikte marka şehir olma yolundaki Aksaray’ı ileri seviyelere çıkartmak istiyorsak, ilimizin kabuğunu daha iyi kırmasını bekliyorsak, bunu birlik ve beraberlik içinde yapmalıyız” dedi.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, göreve geldikleri ilk andan itibaren en büyük hedeflerinin Aksaray’ın bölgede parlayan bir yıldız olmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bir diğer hedefimiz ise marka şehir olma yolunda adım adım ilerleyeceğiz ve bunu tek başımıza değil, halkımızla, STK larımız ile beraber, birlikte yapacağız. ATSO Başkanımızın genç olması, benim de genç olmam ve yerimizde duramamamız nedeniyle birçok noktada çalışmalarımız hızla devam ediyor ve artarak da devam edecek. Göreve geldiğimizde bu alanın etrafının kapatılmasını istediler. Böylelikle daha da değerlenir dediler. Ben de bunu seve seve kabul ettim ve çok güzel bir çalışma oldu. Bundan sonra da daha güzel faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Biz hedefimizi belirledik, hedefimiz ve çıtamız çok yüksek, bu hedeflere ulaşabilmenin gayretleri ve çabaları içinde olacağız” diye konuştu.
Vali Şeref Ataklı da, “Oto Show fuarı Aksaray’da bir ilk oluyor. Aksaray hem bilimsel çalışmalar, hem ticari, hem fuar ve organizasyonlar yapabilir hale gelmiş. Demek ki Aksaray kabuğunu kırıyor. Bundan sonra da inşallah daha iyi gelişerek devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu tür organizasyonların içerisinde olacağız. Aksaray’ın bir adım daha ileri gitmesi için hep birlikte gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte fuarın açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol ve vatandaşlar fuarı gezerek incelemelerde bulundu.



İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Milli Eğitim'den 23 Nisan'a özel gazete
İnegöl’de 23 Nisan coşkusu
MSB: 19 terörist etkisiz!
Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden Kayseri’de “Turizm” molası
PTT'den 23 Nisan'a özel pul
Ankaralılar İzmir'i yaşayacak
Midas Vadisi'ne turist akacak
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false