Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

OSB Yönetim Kurulu bölgenin ihtiyaçlarını görüştü

OSB Yönetim Kurulu bölgenin ihtiyaçlarını görüştü

Vali Şeref Ataklı: ‘Organize Sanayi Bölgesinde ihtiyaç duyulan sosyal tesisler ve çocuk kreşinin yapılması için çalışmalar en kısa sürede başlayacak.’

Vali Şeref Ataklı: ‘Organize Sanayi Bölgesinde ihtiyaç duyulan sosyal tesisler ve çocuk kreşinin yapılması için çalışmalar en kısa sürede başlayacak.’

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Şeref Ataklı başkanlığında yapıldı. Toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı, Yönetim Kurulu üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı.

Vali Şeref Ataklı toplantı sonunda yaptığı açıklamada OSB’nin genişleme alanı, elektrik dağıtım lisansının alınması ve OSB’de ihtiyaç duyulan sosyal tesislerle ilgili değerlendirmede bulunduklarını söyledi.

Bölgede ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak planlanan sosyal tesislerin mutlaka yapılacağını belirten Vali Ataklı, sosyal tesis alanında 7 dükkân ile OSB’de çalışan bayanların çocukları için çocuk bakım evinin yakın zamanda yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

OSB’de yapılacak önemli yatırımlar arasında bulunan Brisa konusunda açıklamalarda bulunan Vali Ataklı, ‘Brisa zemin çalışmalarını tamamladı. Önümüzdeki günlerde fabrika inşaatına başlayacak. İnşaat yapım ihalesini kendi içlerinde gerçekleştirdiler. Bu ay içinde temel atarak inşaata başlayacaklar.’ dedi.

OSB’de elektrik işletmesini devir almak için Enerji Piyasası Kurumunun kararını beklediklerini belirten Vali Ataklı, OSB içinde elektrik dağıtımın Bölge Müdürlüğü eliyle yürütüleceğini bununla ilgili altyapı hazırlanması içinde çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Aksaray OSB’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıların arsa taleplerinin karşılanması için OSB’ye 550 hektarlık ek genişleme alanı oluşturulacağını belirten Vali Ataklı, genişleme alanı ile ilgili yer seçiminin yapıldığını Mayıs ayı içinde ilgili kurum ve kuruluşlardan gelecek görüşler doğrultusunda en kısa zamanda işlemlerin tamamlanarak yeni alandan arsa tahsislerinin yapılmaya başlanacağını söyledi.

Bölgenin ve yatırımcıların ihtiyaç duyduğu konularda ve eksikliklerin giderilmesi için gayret gösterdiklerini vurgulayan Vali Ataklı, OSB’de cadde ve sokakların numaralandırılması ve yön güzergâhları ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini yatırımcılarında görüşleri doğrultusunda bu konunun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirtti. 



9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Türkiye-Çin iş dünyası 'Ekonomik Forum'da buluşacak
Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. kez düzenleniyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli