Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

OSB Lojistik Üst Haline Gelecek

OSB Lojistik Üst Haline Gelecek

OSB Lojistik Üst Haline Gelecek

         

             İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İl Başkanlığı görevine geldiği günden bu güne Aksaray´ın lojistik merkez üssü olması için çalışmalarını sürdürmektedir. Buna bağlı olarak OSB´de yapılan gezilerde Ak Parti Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, lojistik merkezi üzerine ve OSB ile ilgili gelişmeler hakkında bilgiler vererek, Aksaray OSB´sinin önümüzdeki yıllarda lojistik üst haline geleceğini söyledi.

            Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile yakından ilgilenen AK Parti Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, OSB´nin Aksaray´ın parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi. Aksaray´ın doğuyu batıya, batıyı da doğuya bağlayan önemli bir kavşak, geçiş güzergâhına sahip olduğunu ifade eden Aydoğdu, bunun Aksaray ve OSB için çok önemli olduğunu söyledi. Bu özellik nedeniyle Aksaray OSB´nin yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Aydoğdu, yeni yapılan çalışmalar ile birlikte Aksaray OSB´sinin lojistik üst haline geleceğini söyledi. OSB´nin mevcut 1. Alanı ve 2. alanı ile birlikte toplam 800 hektar olup, 315 sanayi parselinden oluştuğunu belirten Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, ?315 sanayi parselinin 313 adedi yatırımcılara tahsis edildi. Bugün itibariyle 175 fabrika çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Söz konusu bu işletmelerde 8 bin 500 kişi istihdam edilmektedir. Bu da son derece sevindirici bir gelişme? dedi.

 

TÜRKİYE OSB´LER ARASINDA 7 SIRADA OLACAĞIZ

 

            Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki doluluk oranının %99,5 olduğunu ifade eden Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu, Aksaray OSB´nin Türkiye genelindeki 295 OSB arasında 19. sırada olduğunu belirten Aydoğdu, ?Aksaray OSB bölgesel teşvik sisteminde 5. bölgede bulunuyor. 5. Bölge teşvik avantajlarını çok iyi şekilde kullanan OSB´miz için 500 hektarlık 3. genişleme alanını açmak için hızla çalışıyoruz. 500 hektarlık 3. Genişleme alanı çalışmaları, mera vasfı kaldırılarak Başbakanlık onayı aşamasına geldi. 3. genişleme alanına olan yoğun yatırım talepleri nedeniyle 500 hektarlık 4. genişleme alanının da fizibilite çalışmalarına başlandı. 500 hektarlık 3. genişleme alanının devreye girmesiyle birlikte 1.300 hektarlık alana ulaşacak olan Aksaray OSB´miz Türkiye´deki OSB´ler arasında 7. en büyük OSB olarak yerini alacak. Bu vesile ile 2020´li yıllarda 20 bin kişi istihdam hedefliyoruz? dedi.

 

ATIK SU ARITMA TESİSİ BÜYÜYECEK

 

            Aksaray OSB´nin demiryolu ile Ulukışla ağına entegre olmasıyla birlikte lojistik bir üs haline geleceğini belirten Aydoğdu, ?Altyapısı tamamlanmış olan Aksaray OSB´de 1.500 m³/gün kapasiteli atık su arıtma tesisi faaliyet gösteriyor. Bu Türkiye´nin hiçbir organize sanayiinde mevcut değil. Hızla büyüyen OSB´ye yetersiz gelen Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesinin 10.000 m³/gün´e çıkarılması için fizibilite çalışmaları hızla devam ediyor? şeklinde konuştu.

 

ARTIK OSB´DE ELEKTRİK SORUNU YAŞANMAYACAK

 

            Son yıllarda elektrik sorunu ile karşı karşıya kalan ve bu nedenle birçok fabrikanın mağdur olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, OSB´nin elektrik sorunun çözümü noktasında çalışmaların devam ettiğini ve Bütün trafolarımız yenilenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Çözüm gerçekleştiğinde elektrik kesintileri eskisi gibi yaşanmayacağını ifade eden İl Başkanı, fabrikaların mağdur olmaması için 2 ayrı trafo oluşturması planlanmaktadır. Trafolardan Biri zarar gördüğünde direkt olarak ikinci trafo devreye girecek,? dedi. 



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli