Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Ortaköylüler Merkezde Güç Oluşturuyor

Ortaköylüler Merkezde Güç Oluşturuyor

Ortaköylüler Yardımlaşma Dayanışma ve Çevre Derneği ne gazetemiz tarafından bir ziyaret edildi.

Aksaray´daki Ortaköylüler Yardımlaşma Dayanışma ve Çevre Derneği ne gazetemiz tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi. Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Mustafa Avcı, Dernek Başkanı Faik Kocapınar ile bir söyleşide bulundu.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Avcı Dernek faaliyetleriniz nelerdir diye sormuş olduğu sorusuna Dernek Başkanı Faik Kocapnar şöyle yanıt verdi..01.07.2015 tarihinde dernek kongremizi yaptık. Yeni bir yönetim oluşturduk ve bu yönetimi de oluştururken 3 defa toplantı yaptık. Bunun sebebi de, en iyi yönetimi oluşturmaktı. Bu oluşum gerçekleşirken arkadaşlarla defalarca konuştuk, istişare yaptık. Geçmişteki Bu Derneği kuran ve yöneten Arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bu dernek kolay kurulmadı ve bu yere kolay gelmedi. Ama eksikler vardı. o eksiklikler şunlardı, Yönetim bir araya gelememiş, sebebiyse yönetimin çalışan kişiler tarafından oluşturulmasıdır. Mesela doktorlarımız, tabiri caiz ise kafasını kaşıyacak zamanları bile olmuyor. İş adamlarımız gerecekten zaman onlar için çok önemlidir. Adamlar zaman zaman evlerine gidemiyorlar. Onun için yönetim toplanmakta güçlük çekiyordu. Biz öyle yapmadık, şuanda oluşturduğumuz yönetim i emekli bürokratlardan, eski meclis üyelerimizden, emekli öğretmenlerimizden, emekli polislerimizden oluşturduk. Buradaki gaye onların deneyimlerinden faydalanmak ve başka işi olmadığı için daha çok dernekle uğraşmasını sağlamaktı. Çok ısrar edildi bir tanede memur arkadaşı yönetime aldık.

Derneğimizin faaliyetleri açık. Yardımlaşma, dayanışma ve çevre koruma derneği, bunun içeriğini açtığımız zaman kaynaşma, tanışma, yardımlaşma gibi sözcükler, ama bu içerik geçmişte hiç oluşturulmamış. İşte biz bunu oluşturacağız gündemimize aldık.11.08.2015 Cumartesi günü yani yarın Genişletilmiş istişare kurulu toplantısı yapacağız.

DANIŞMA VE İSTİŞARE KURULUMUZ SÜREKLİ ÇALIŞACAK

Bu istişare kurulu toplantısına en az 200 kişinin katılacağını düşünüyorum. Bu 200 kişinin arasında 24 kişi İstişare kurulu, 10 kişi danışma kuruludur. Bu danışma kurulu, insanlarca yanlış anlaşılmasın (akil insanlar) dan oluşmaktadır. Bunlar kapasiteli, iş yapabilecek becerikli insanlardan oluşmaktadır. İstişare kurulunda olan insanlarda, görev verildiğinde severek ve koşarak gidecek bilgileri, belgeleri getirip onun üzerinde istişare yapacak insanlardan oluşmaktadır.

YEŞİLİ ORMANI VE ÇEVREYİ KORUMAK ÜST DÜZEYDE OLACAK

Bunun dışında çevre koruma kurulu oluşturulacak. Çevre kurulu ne demek? Çevreyi, ormanı ve yeşili korumak. Bunu da bu kuruldaki arkadaşlar, belediyelerimizle, orman müdürlüklerimizle ve Ortaköy belediyesi ile, yeri gelmişken Ortaköy Belediye başkanına da çok teşekkür ediyorum bize hep destek oluyor. Bizde Ortaköy Belediyesinin yapacağı tüm etkinliklerine katılacağız, maddi ve manevi destek olacağız, üzerimize ne düşerse gücümüz nispetinde desteklerimizi esirgemeyeceğiz.

ORTAKÖYSPOR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Birde etkinlik deyince ister istemez insanın aklına spor geliyor. Ortaköyspor için ne gerekiyorsa yapacağız. İçler acısı, Ortaköyspor lav edilmiş, Ortaköyspor diye bir şey kalmamış. Şimdi üç tane öğretmen arkadaşımız yönetim oluşturdular. Ortaköyspor un binasını kiraladılar, büro malzemeleri tedarik ediyorlar. Bizde dernek olarak birkaç yerden bağlantı yaptık spor malzemesi, top ayakkabı tozluk  forma gibi malzemeleri temin edeceğiz. Bir gencimizi kahve kenarından kurtarıp spora yönlendirirsek ve bu gençlerimizi sporcu yetiştirirsek ne mutlu bize

YUNUS EMRE ETKİNLİKLERİ 10 GÜN OLSUN

Birde Yunus Emre Etkinlikleri. Ben buradan özellikle Ortaköy Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Sarıkaraman muhtarına sesleniyorum. Birlik beraberlik olalım. Kültür toplantılarına bizleri de çağırsınlar bizde katılalım. Yunus Emre Etkinliklerini bir güne değil on güne çıkaralım. Bakın Ahiler etkinlikleri yedi gün sekiz gün sürüyor. Ihlara festivali sekiz on gün sürüyor. Bizim Yunus Emre Etkinlikleri 2 saat sürüyor. Varıyoruz ziyaret tepesine bir Kırşehir valisi konuşuyor,  bir Aksaray valisi konuşuyor bir alıç yiyoruz haydi Allaha ısmarladık dönüp geliyoruz. Böyle yapmayalım sayın belediye başkanı üç gün konserler düzenledi. O konserleri o günlere denk getirelim ve etkinliği daha da güçlendirelim

ORTAKÖYÜN DOĞALGAZ VE FAKÜLTE SORUNU VAR

Cumartesi yapacağımız Genişletilmiş istişare toplantısında Ortaköy´ün doğalgaz sorununu konuşacağız, Ortaköy´ün fakülte sorununu görüşeceğiz. En azından bir şey yapamasak ta, ilin yetkilileri sesimizi duymuş olur. Tıpkı Duble yolda olduğu gibi, nasıl kamuoyu oluşturup ihale sürecine getirmişsek bu dediklerimizi de gündeme getirmiş olacağız.

ASÜ REKTÖR´Ü  YUSUF ŞAHİN İLE VERİMLİ GÖRÜŞME

Aksaray Üniversitesi Rektör´ü sayın Yusuf Şahin beyi heyet olarak ziyaret ettik. Çok verimli bir görüşme oldu. İleride inşallah şehrimize tıp fakültesi yapılacak, en azından birkaç bölümü Ortaköy e katalize etme şansımız var, mesela Hemşire meslek yüksek okulu, Sağlık Meslek Yüksek okulu gibi ilçemize değer katacak fakülteler olsa kötü mü olur. Ben buradan bu istişare toplantımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Toplantımızı dernek binamızda gerçekleştireceğiz sizleri de aramızda görmek bizi onurlandıracaktır dedi?.



Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı
Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
BaşkentRay'da rekor
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
Kümes hayvancılığında büyüme
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,38
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2498,20% 0,57
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli